הסיבה היחידה שאני חושב שיש להעדיף, כעיקרון, אימוץ וגידול של כלבים בבית ולא של חתולים (ואני כמובן לא מדבר על כלבים קנויים מבתי גידול, וגם לא על חתולים פרסיים מפונפנים - אני מתייחס רק לאימוץ כלבים וחתולי רחוב) היא סיבה מחושבת ורציונלית מאוד שבאה לקדם במשהו את מצוקת החיות בארץ - בהנחה ואתה מגדיר לעצמך תפוסה בבית של שני בעלי חיים (דבר סביר בהחלט) ואתה אוהב גם כלבים וגם חתולים במידה שווה (כמוני. כל בע"ח והקסם המיוחד לו) - אתה צריך לחשוב איזה בע"ח זקוק יותר לבית שלך - כלב או חתול? מה יהיה מצווה גדולה יותר להציל מהרחוב - כלב או חתול?
התשובה ברורה - כלבים לא יכולים לשרוד בחוץ. גם לא יאפשרו להם. הם מיד ייתפסו ויכלאו במכלאות. שם הם יגמרו את חייהם מהר מאוד (במקרה הטוב. במקרה הפחות טוב זה יהיה על שולחנות הניסויים במעבדות הפקולטה לרפואה באוניברסיטת ת"א או הפקולטה לביולוגיה באוניברסיטה העברית או במכון וויצמן או השד יודע היכן עוד). חתולים, לעומת זאת, יכולים לחיות, ואפילו לא רע במידה ומאכילים אותם באופן קבוע ודואגים להם, גם ברחוב.
לכן לגדל שני כלבים בבית, ובמקביל להאכיל קומץ חתולים בחצר - זו הנוסחה האידיאלית לדעתי.
ואגב, הכלב הגדול ביותר:

(Irish Wolfhound, ראיתי אחד כזה לא מזמן. סוס פוני קטן לידו)