האדס כתב:
זה מאוד פשוט.
מאז שהפועל הוקמה, תמיד היה גרעין חזק יותר וגרעין פחות חזק.
עם השנים, כמו כל דבר בעולם הזה, חלה התפתחות בקהל.
אני בטוח שבשנות ה-80 היה יותר מאשר בשנות ה-70, וכך הלאה.
לצפות מבן אדם מבוגר בן 50, 40, לעודד כל המשחק זה אבסורד וזה לא מציאותי.
לצפות ממנו לא להעביר ביקורת? לא לשרוק בוז? זה לא אבסורד, אבל זה חוסר הבנה בסיסי באיך בנוי קהל אוהדים.
בשום קהל בעולם יש 100% תומכים.
מזכיר לי קטע מהספר של יוסי גלס, על סוגי האוהדים. "מדריך להכרת האוהד ביציע". ממליץ בחום לקרוא.
לכן כל הוויכוח הזה, נראה מאוד מיותר.
שער 5 של היום לא המציא את הפועל, אבל הוא לחלוטין זה שמוביל אותה לטוב ולרע.
שאר האוהדים, הם עמודי התווך של שער 5, ובלעדיהם, שער 5 לא יכול לתפקד.
שבת שלום.
דבר ראשון, אף אחד לא מצפה מהאוהדים היותר מבוגרים לעודד כל המשחק. אני אפילו לא מצפה מהם לעודד דקה(למרות שבשער 2 ביום חמישי היה רגע שכל שער 2 קם ושר, התרגשתי)
כמובן שביקורת זה דבר טוב ורצוי, אך יש אוהדים שקצת לא מבינים את הסובב להם. כמו שכתבתי, הדור הישן יחד עם הדור החדש של הפועל מעמיד איזה גישה. אותה גישה שעושה אותנו נבדלים משאר הקהלים, ולהתגאות בכך. כמו שחלק מה"גישה " הזאת זה לדוגמא, לא לצעוק קללות גזעניות, הגישה גם כוללת(אולי באופן פחות מובהר) לא לקלל שחקנים. או לכבד את האוהדים סביבך, ולהתחשב בחבריך ליציע, או ליציע האחר.
חלק מהאנשים, הולכים לפעמים נגד כל מה שאנחנו כהפועל מייצגים, או לפחות מנסים לייצג, בלעשות כל מיני דברים( קללות לשחקנים, קללות לחברים ביציע וכו'), בטענה ש"אני פה 45 שנה ולך אין זכות בלה בלה"... חלקם לפעמים אפילו גם ניהיים אלימים מילולית ולפעמים גופנית. זה טבעי שיהיה סוגים שונים של אוהדים, ותמיד יהיו עשבים שונים למיניהם.
זה לא דבר רע לנסות לדבר איתם ולסדר אותם, לגרום להם להבין.. ולפעמים שהכל נכשל ואין הם מוכנים להקשיב למילה אחת, או לכל ההיגיון, אפשר לנסות להקיא אותם(לא ממש פרקטי).
טבעי שאוהדים באים והולכים, אך על חובתנו כקהל לשמור על זהותנו.