ramig76 כתב:
אז הקהל היה מאוחד.. גם לפני וגם אחרי התקופה הקשה. האולטראס היה דומיננטי יותר וערכי יותר וכולנו תרמנו ביד רחבה לאביזרי עידוד.
אז שרו שירי שואה וגם אני למרבה הצער, אבל עם הזמן רוב הקהל הבין שזה לא ראוי ויש בזה פגיעה בחלקים רחבים בקהל ובכלל באוכלוסיה שלמה.
ערך הסולידריות גובר על שיר כלשהו.
היום האולטראס מאבד בהדרגה את תמיכת הקהל ואם לא יקשיב לרחשי הלב של רובו, יגיע בקרוב למצב של חוסר רלבנטיות ומחסור בתרומות.
זו תקופה שבה מתעצבת דרכנו כקהל ודרושה בה הרבה נחישות. כמו שכבר כתבתי רבות כאן וזכיתי לתגובות נאצה רבות, שירי השואה בדרכם להיעלם, בין אם בכח הרצון וההיגיון ובין אם בכוחו של החוק. הסולידריות והסובלנות שאיפיינה את הפועל ושבשמה הפכתי לאוהד אדום עתידה לחזור בתהליך הדרגתי שבו העשבים השוטים בינינו ייעלמו ויאבדו משמעות.
לא מסכים עם רוב מה שכתבת יקירי,
חתימתי בפורום אומצה מתחילת דרכי בפורום. זו הייתה השקפתי תמיד. תמיד הייתה גישת האולטראס המקדשת את הקילול והשינאה אנטי טזה להשקפתי.
"בעונת שייע" היה לי את הכבוד להיות ממארגני המחאה נגד ההנהלה מול משרדי סגול. האולטראס ישב על הגדר עד לצהרי יום המחאה עצמו ( הודעה על התאריך שלה יצאה כשבוע לפני כן).
בסוף הם הצטרפו ועזרו והביאו לידי ביטוי את יכולת הארגון והשילוט שלהם.
פעלנו כיחידה אחד ושמנו את המחלוקות בצד.
זה גרם גם לי למרות התהום האידאולוגי להתחיל לתום להם כסף. לא הייתי עשיר אבל תמיד כשתרמתי היה זה בשטרות של 100 ש"ח. עשית יזאת למרות שהיה לי יסוד טוב להניח (ואני עדיין) שחלק מהכספים מגיע לפירוטכניקה . נאבקנו אז על הבית שבער , נגד בעלים שישב במגדל השן שלו והקבוצה לא עינינה אותו בכלל.
מיד שהובטחה ההשארות חזר האולטראס לדרכו ואני הלכתי לדרכי.
לגבי שירי השואה וההתנגדות לאולטראס כיום. לדעתי הביטוי "הקש ששבר את גבל הגמל" נכונים ומתאימים. הגמל הוא אותו גמל (אנחנו כלל האוהדים בעיקר הדוממנים יחסית). יש טופעה מצטברת כמו שקרה אצל הגמל. האולטראס לא השתנו ב- 10 שנים האחרונות. השינוי היחידי הוא שהם פחות תלויים כלכלית בתורמים בכניסה ליציעים. הם פיתחו תעשייה נוספת של הכנסות מכלל הקהל ונהנו מבעלים עזר להם במשפר נושאים כולל כלכליים. אבל בגדול הם לא השתנו. פשוט נוספו עוד חבילות קש על גב הגמל שלאט לאט מכריעות אותו ולכן גם אנשים כמוך שאולי התבגרו, אולי מאסו בדברים מסויימים לא מוכנים להזדהות/לקבל את מה שהם קיבלו והסכימו עליו בעבר.