תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 08 יולי 2025, 00:10

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 978 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 33  הבא

עסקה נכונה?
כן, לא מפקירים חייל בשטח 56%  56%  [ 96 ]
לא, אסור לשחרר 1000 מחבלים 28%  28%  [ 47 ]
נמנע 16%  16%  [ 27 ]
סך הכל הצבעות : 170
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: הושג הסכם לשיחרור גלעד שליט
הודעהפורסם: 13 אוקטובר 2011, 17:20 
סמל אישי של המשתמש
דל פיירו כתב:

אני לא מסכים, זאת קלישאה נפוצה וממש לא נכונה, אולי רק נכונה בעניין שלאיש שמאל יותר קשה לעשות שלום כי לא בכבוד של העם הזה שאיש שמאל עושה 'ויתורים' אז רוצחים אותו. רבין עשה שלום עם ירדן והוא ממש לא עשה את זה בתור איש ימין. מה שסאדת הבין זה שבגין מספיק מטומטם בתור איש ימין כדי לחתום על הסכם שלום שהוא ישמור לעצמו את רצועת עזה בלי סיני כי הוא מאמין בארץ ישראל השלמה. וככה מצרים הפכה להיות המדינה היחידה שבאמת ניצחה במלחמת יום הכיפורים, כי הם השיגו הכי הרבה הישגים מדיניים (החזרת השטח הכבוש, הסכם שלום והשלכת האחריות על הזבל של עזה עלינו).

רק הימין יכול לעשות שלום כי אין מי שיתנגד לו ( הימין הקיצוני שולי בנושא זה), השמאל יתמוך בכל מקרה.
לעיניין השלום עם ירדן. נו באמת , איזה ויתורים עשתה ישראל לירדן שלא היתה מוכנה לעשות 20 שנה קודם לכן ?
השלום עם ירדן הושג בכוח האנרציה וכדי לתת אקלים טוב להתפתחות שיחות עם הפלשתינאים.
הבעיה שבראש הראשות עמד אפס בלי חוט שידרה.

סעדת הציע לערפאת לכרוך יותר ויותר את התהליך המצרי עם הפלשתינאי. ערפאת רצה להראות שהוא היחידי שיקבע לפלשתינאים ולא היה מוכן להצטרף ומכאן קמה "וועדת האוטונומיה" שקבעה כל מינ ידפוסים להקמת האוטונומיה הפלשתינאית. אם העקשן ערפאת היה מוכן אז לזנוח את דרך הטרור אז ..היתה לו ממזמן מדינה פלשתינאית ב99% משטחי יו"ש ועזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 אוקטובר 2011, 17:21 
סמל אישי של המשתמש
דל פיירו כתב:
אני לא כאן כדי לריב ולנגח ממש לא היה לי אחלה יום ואני מרגיש נפלא. אני פשוט חושב שהטענה שרק הימין בישראל יכול לעשות שלום היא לא נכונה

זה לא היה מכוון אליך.
אם נפגעת אני מתנצל.
עניתי לך בנפרד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 אוקטובר 2011, 17:27 
סמל אישי של המשתמש
מה שאתה טוען זה שבעצם הדרך של השמאל לפחות ברמה המקובלת על רובו היא דרך השלום הנכונה(יציאה מהשטחים מדינה פלשתינאית בגבולות 67 וכו'). ואם השמאל בשלטון אז הימין המתון מתנגד לזה בגלל פוליטיקות מסריחות. ואם הימין בשלטון הוא פתאום מבין שזה מה שצריך לעשות והשמאל תומך בזה כי זה משרת את האידיאולוגיה שלו.
בסדר אני עדיין חושב שברמה התיאורטית, לדוגמא ממשלה צרה של שמאל כמו שהייתה לרבין הייתה יכולה לעשות ויתורים בשביל שלום אם לא היו רוצחים אותו. וגם תיאורטית זה הגיוני בעתיד רק שזה באמת יותר קשה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 אוקטובר 2011, 17:43 
סמל אישי של המשתמש
דל פיירו כתב:
מה שאתה טוען זה שבעצם הדרך של השמאל לפחות ברמה המקובלת על רובו היא דרך השלום הנכונה(יציאה מהשטחים מדינה פלשתינאית בגבולות 67 וכו'). ואם השמאל בשלטון אז הימין המתון מתנגד לזה בגלל פוליטיקות מסריחות. ואם הימין בשלטון הוא פתאום מבין שזה מה שצריך לעשות והשמאל תומך בזה כי זה משרת את האידיאולוגיה שלו.
בסדר אני עדיין חושב שברמה התיאורטית, לדוגמא ממשלה צרה של שמאל כמו שהייתה לרבין הייתה יכולה לעשות ויתורים בשביל שלום אם לא היו רוצחים אותו. וגם תיאורטית זה הגיוני בעתיד רק שזה באמת יותר קשה.

כמעט נכון.

דרך השמאל המתון מקובלת עלי ואידאולוגית אני משתייך אליה.
מאחר ושמאל הוא חותמת גומי לכל הסכם שיעשה הימין אני טוען שרק הימין (המתון) יכול להביא שלום.

הזכרת את רבין אז אתייחס.
רבין לא עשה שום הסכם שלום משמעותי ( אם כל הכבוד השלום עם ירדן היה מבושל 20 שנה קודם לכן אבל לא היה את האקלים לחתום עליו).
רבין ופרס היו אדריכלי הסכם אוסלו הכושל. הייתי מתומכיו ומאוד התרגשתי כשהסכם נחתם. אם רבין היה משכיל לעצור ולפרק את הממשלה ולקבל את אמון הציבור מחדש הוא היה יכול להיות ראש הממשלה הראשון מ"שמאל" שמביא שלום. אבל בשביל שלום היה צריך פרטנר, ואול יאת זה רבין השכיל להבין ולכן לא רץ מהר מידי לאחר הסכמי אוסלו .
לא היה לו פרטנר בצד השני אלה רק מחבל שבדרכי עורמה רצה לשפר פוזיציות אבל לא היה יכול להיות מספיק אמיץ כדי לעשות שלום.
למה רבין היה צריך ללכת לבחירות מחודשות ? מאחר ואי אפשר לדעתי להעביר הסכם שכזה הכולל ויתורים מרחיקי לכת שנישען על קולות של נציגי הרשת"פ בכנסת ישראל. צריך רוב שנישען על המפלגות הציוניות (עבור המדקדקים, רוב שנישען על מפלגות יהודיות)
הם מחויבים לאויביי ישראל שאתם אמורים לעשות שלום יותר מאשר למדינת ישראל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 אוקטובר 2011, 18:41 
סמל אישי של המשתמש
אדום אופטימי כתב:

עובדה היא שלפני כן מ- 73 ועד 77 לא בא סעדאת ולא הציע מו"מ ישיר עם נציג ישראלי כאשר בראש המדינה היו נציגי המערך (שנקראים כאן בפורום שמאל) .

אתה בטוח לגבי העובדה הזאת?
http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%94%D7% ... D7%9D_1975
הסכם השלום עם מצרים היה המשכו הישיר של הסכם הביניים שבו התחייבו שני הצדדים להסכם מלא תוך שלוש שנים, לאי התערבות של המצרים במלחמה עם סוריה (אם תהיה). לסיום הסכסוך בדרכי שלום. בגין אגב התנגד לו אבל ההסכם קיבל רוב מוצק של 70 תומכים בכנסת. גם אם בגין לא היה עולה לשילטון היה הסכם שלום עם המצרים. כדאי לדייק בעובדות היסטוריות...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 אוקטובר 2011, 18:45 
סמל אישי של המשתמש
אדום אופטימי כתב:
דל פיירו כתב:

כמעט נכון.

דרך השמאל המתון מקובלת עלי ואידאולוגית אני משתייך אליה.
מאחר ושמאל הוא חותמת גומי לכל הסכם שיעשה הימין אני טוען שרק הימין (המתון) יכול להביא שלום.

הזכרת את רבין אז אתייחס.
רבין לא עשה שום הסכם שלום משמעותי ( אם כל הכבוד השלום עם ירדן היה מבושל 20 שנה קודם לכן אבל לא היה את האקלים לחתום עליו).
רבין ופרס היו אדריכלי הסכם אוסלו הכושל. הייתי מתומכיו ומאוד התרגשתי כשהסכם נחתם. אם רבין היה משכיל לעצור ולפרק את הממשלה ולקבל את אמון הציבור מחדש הוא היה יכול להיות ראש הממשלה הראשון מ"שמאל" שמביא שלום. אבל בשביל שלום היה צריך פרטנר, ואול יאת זה רבין השכיל להבין ולכן לא רץ מהר מידי לאחר הסכמי אוסלו .
לא היה לו פרטנר בצד השני אלה רק מחבל שבדרכי עורמה רצה לשפר פוזיציות אבל לא היה יכול להיות מספיק אמיץ כדי לעשות שלום.
למה רבין היה צריך ללכת לבחירות מחודשות ? מאחר ואי אפשר לדעתי להעביר הסכם שכזה הכולל ויתורים מרחיקי לכת שנישען על קולות של נציגי הרשת"פ בכנסת ישראל. צריך רוב שנישען על המפלגות הציוניות (עבור המדקדקים, רוב שנישען על מפלגות יהודיות)
הם מחויבים לאויביי ישראל שאתם אמורים לעשות שלום יותר מאשר למדינת ישראל.

הסכם אוסלו היה כושל כי ראש הממשלה שנבחר אחריו (ואני הצבעתי לו לצערי) עשה הכל כדי להכשיל אותו והוא הודה בכך בשיחות עם מתנחלים. הוא מסביר שמה איך הוא מצא פרצות בהסכם כדי להכשיל אותו.
http://www.youtube.com/watch?v=qBFihtGYFSg

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 אוקטובר 2011, 18:56 
צור ש. כתב:
דיווחים שונים על כך שאולי גלעד שליט יתבע את המדינה,
משפטנים, יש לו קייס? (ברצינות)
אני בעד כל עסקה וחושב גם שהיה אפשר לסגור את זה מזמן,
אבל ישראל הייתה יכולה לנהוג כמו בכל העולם ולא להחזיר אותו וזאת לא עבירה על החוק.

למרות שזה דיווח באחד העיתונים הגדולים בצרפת מי שאומר אלה ועדוות ההתנגדות

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 אוקטובר 2011, 19:07 
סמל אישי של המשתמש
אדום אופטימי כתב:
לא שללתי את מה שכתבת. לא טענתי שהעקרונות של המו"מ ב- 77-78 היו שונים מאלה שהוצעו כבר כמה שנים קודם לכן.
אני יודע שאתה כאן בשביל לריב ולנגח, ולכן אפילו לא שם לב לעיקר ולתפל.
מצריים בפעם הראשונה יצאה ביוזמה של מו"מ ישיר לאחר עלייתו של בגין לשילטון. את היזומה הריצו באמצעות משה דיין בפגישות במרוקו , שעזב את מפלגת העבודה והצטרף לממשלה החדשה שהייתה ללא ניסיון.
הפעם הראשונה שהיא עשתה זאת ( גם עם העקרונות היו זהים ליוזמות בסוף שנות השישים או תחילת שנות השבעים) היה לאחר שהתחלף השלטון בישראל והימין עלה לשלטון והצליח לכונן קואלציה ברשות בגין בזכות ד"ש.

עובדה היא שלפני כן מ- 73 ועד 77 לא בא סעדאת ולא הציע מו"מ ישיר עם נציג ישראלי כאשר בראש המדינה היו נציגי המערך (שנקראים כאן בפורום שמאל) .

גם לו כמו גם למדינת ישראל הספיקה המלחמה של 73.
הוא ירד מהדרך של מו"מ באמצעות מתווכים ואנחנו ( אני מתכוון למדינת ישראל) ירדנו מהתנאים המוקדמים כשהיה ברור שתהיה פשרה מלאה על סיני.

איפה רבתי או ניגחתי מישהו פה?
להעיר לך שאתה טועה גם אי אפשר?
תאמין לי, כאני אני אנסה לנגח אותך, אתה תדע (וגם אני אדע, כי אתה תצהיר שאתה פורש מהדיון בגלל שנעלבת).

אתה טענת שמלחמת יום כיפור הביאה להכרה אצל המצרים שצריך לעשות שלום, ואני הראתי לך שההכרה הזו היתה קיימת עוד לפני זה.
אתה טענת שסאדאת לא רצה לעשות שלום לפני 77 כי הוא ידע שרק הימין יכול לעשות שלום, שזו טענה מאד מעניינית, רק שאני לא מכיר שום מקור שתומך בה. יכול להיות שמקור כזה קיים, זה יעזור מאד אם תפרט איך גיבשת את התיאוריה הזו.

לגבי המשא ומתן הישיר, אתה גם טועה.
ישראל ומצרים ניהלו מו"מ ישיר (או לפחות ישיר כמו קמפ דיוויד) במסגרת הסכם הפרדת הכוחות ב 74 והסכמי הביניים של 75.

ולסיום, הסכמי קמפ דיוויד לא היו בלי מתווכים.

אבל בוא נתקדם -
אתה טוען שמצרים ירדה מחלק מהדרישות שלהם אחרי מלחמת יום כיפור.
איזה דרישות בדיוק?

כי לדעתי מתווה יארינג הוא הרבה יותר מוטה לטובת ישראל מאשר הסכמי קמפ-דיוויד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 אוקטובר 2011, 20:01 
סמל אישי של המשתמש
אמיר כתב:
אדום אופטימי כתב:
לא שללתי את מה שכתבת. לא טענתי שהעקרונות של המו"מ ב- 77-78 היו שונים מאלה שהוצעו כבר כמה שנים קודם לכן.
אני יודע שאתה כאן בשביל לריב ולנגח, ולכן אפילו לא שם לב לעיקר ולתפל.
מצריים בפעם הראשונה יצאה ביוזמה של מו"מ ישיר לאחר עלייתו של בגין לשילטון. את היזומה הריצו באמצעות משה דיין בפגישות במרוקו , שעזב את מפלגת העבודה והצטרף לממשלה החדשה שהייתה ללא ניסיון.
הפעם הראשונה שהיא עשתה זאת ( גם עם העקרונות היו זהים ליוזמות בסוף שנות השישים או תחילת שנות השבעים) היה לאחר שהתחלף השלטון בישראל והימין עלה לשלטון והצליח לכונן קואלציה ברשות בגין בזכות ד"ש.

גם לו כמו גם למדינת ישראל הספיקה המלחמה של 73.
הוא ירד מהדרך של מו"מ באמצעות מתווכים ואנחנו ( אני מתכוון למדינת ישראל) ירדנו מהתנאים המוקדמים כשהיה ברור שתהיה פשרה מלאה על סיני.

איפה רבתי או ניגחתי מישהו פה?
להעיר לך שאתה טועה גם אי אפשר?
תאמין לי, כאני אני אנסה לנגח אותך, אתה תדע (וגם אני אדע, כי אתה תצהיר שאתה פורש מהדיון בגלל שנעלבת).

אתה טענת שמלחמת יום כיפור הביאה להכרה אצל המצרים שצריך לעשות שלום, ואני הראתי לך שההכרה הזו היתה קיימת עוד לפני זה.
אתה טענת שסאדאת לא רצה לעשות שלום לפני 77 כי הוא ידע שרק הימין יכול לעשות שלום, שזו טענה מאד מעניינית, רק שאני לא מכיר שום מקור שתומך בה. יכול להיות שמקור כזה קיים, זה יעזור מאד אם תפרט איך גיבשת את התיאוריה הזו.

לגבי המשא ומתן הישיר, אתה גם טועה.
ישראל ומצרים ניהלו מו"מ ישיר (או לפחות ישיר כמו קמפ דיוויד) במסגרת הסכם הפרדת הכוחות ב 74 והסכמי הביניים של 75.

ולסיום, הסכמי קמפ דיוויד לא היו בלי מתווכים.

אבל בוא נתקדם -
אתה טוען שמצרים ירדה מחלק מהדרישות שלהם אחרי מלחמת יום כיפור.
איזה דרישות בדיוק?

כי לדעתי מתווה יארינג הוא הרבה יותר מוטה לטובת ישראל מאשר הסכמי קמפ-דיוויד.

אני בד"כ לא ניכנס לדיונים איתך כך שלא נכון מה שכתבת לגבי פרישה מהם.מנקודת מבטי כל הדיונים שלך איתי הם רק ניסיונות ניגוח. כך גם בדיון זה.

ועכשיו נתקדם.
מצריים ויתרה על הכלל או הנוהג של לנהל מו"מ לשלום באמצעות ועידות למניהם או מתווכים. כתבתי את זה כמה פעמים וקשה לי להאמין שאתה לא מבין זאת.
יוזמת סעדאת היא הפעם הראשונה בה הציעו המצרים מו"מ ישיר לשלום. זהו הויתור היחידי של המצרים. לא כתבתי שהמצרים ויתרו בדרישותיהם לעומת יוזמת יארינג או שהתפשרו על דרישות שלהם. לא יודע מהיכן הבאת את זה. מאחר וכתבתי שצריך להתקדם לא אזכיר לך למה הועלה הנושא מצידך.

שיחות ההפרדה ב- 74 היו מו"מ צבאי ישיר בחסות האו"ם הם נערכו במאהלי האום על כביש סואץ קהיר. לא מו"מ מדיני, בוודאי לא מו"מ לשלום. מו"מ צבאי בחסות האו"ם שמטרתו היתה הסגת הצבאות מנקודות האחיזה הזמניות שלהם והחלפת שבויים. לא סוכם שם על שום מתווה להמשך המו"מ מאחר ולא היה מה לסכם מעבר לכך בהיבטים צבאיים.

אתה יכול להאמין שישראל הלכה לשיחות רק כלקח של 73. באותה מידה לי מותר להאמין ולהגיע למסקנה שכאשר דיין ולא רק הוא אותת למצרים שבגין יחתום על הסכם פינוי סיני יכול היה סעדת להרשות לעצמו לקחת את הסיכון ( והסיכון של והיה אדיר) ולצאת ביוזמת הפיוס שלו ולהגיע לירושלים.
לך מותר לחשוב אולי שגם השמאל ( יעני המערך/העבודה) היה מגיע לאותו הסכם ולי מותר לחשוב אחרת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 אוקטובר 2011, 20:05 
סמל אישי של המשתמש
אחד אדום כתב:
אדום אופטימי כתב:

הסכם השלום עם מצרים היה המשכו הישיר של הסכם הביניים שבו התחייבו שני הצדדים להסכם מלא תוך שלוש שנים, לאי התערבות של המצרים במלחמה עם סוריה (אם תהיה). לסיום הסכסוך בדרכי שלום. בגין אגב התנגד לו אבל ההסכם קיבל רוב מוצק של 70 תומכים בכנסת. גם אם בגין לא היה עולה לשילטון היה הסכם שלום עם המצרים. כדאי לדייק בעובדות היסטוריות.. .

זו עובדה היסטורית ?
על סמך מה אתה אומר שהמערך היו מצליחים להעביר הסכם שכזה.
אל תישכח שבהסכם הביניים היה לעבודה רוב בכנסת שהוא דומה לרוב שהיה לה מאז קום המדינה. ב- 77 הישתנו היוצרות. לציבור במדינה נימאס משחיתויות וסיאוב השילטון של המערך. נקודת שיווי המשקל הפוליטית הישתנתה. על סמך מה אתה קובע שאם נניח היתה מוקמת ממשלה ברשות פרס ובתמיכת ד"ש + המפד"ל היה מושג הסכם והוא היה עובר בכנסת ? יש לך הוכחה כמו שאתה דורש ממני ?

מצטער, ויקיפדיה לא מהווה אסמכתה עבורי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 אוקטובר 2011, 20:15 
סמל אישי של המשתמש
אדום אופטימי כתב:
אחד אדום כתב:
אדום אופטימי כתב:

הסכם השלום עם מצרים היה המשכו הישיר של הסכם הביניים שבו התחייבו שני הצדדים להסכם מלא תוך שלוש שנים, לאי התערבות של המצרים במלחמה עם סוריה (אם תהיה). לסיום הסכסוך בדרכי שלום. בגין אגב התנגד לו אבל ההסכם קיבל רוב מוצק של 70 תומכים בכנסת. גם אם בגין לא היה עולה לשילטון היה הסכם שלום עם המצרים. כדאי לדייק בעובדות היסטוריות.. .

זו עובדה היסטורית ?
על סמך מה אתה אומר שהמערך היו מצליחים להעביר הסכם שכזה.
אל תישכח שבהסכם הביניים היה לעבודה רוב בכנסת שהוא דומה לרוב שהיה לה מאז קום המדינה. ב- 77 הישתנו היוצרות. לציבור במדינה נימאס משחיתויות וסיאוב השילטון של המערך. נקודת שיווי המשקל הפוליטית הישתנתה. על סמך מה אתה קובע שאם נניח היתה מוקמת ממשלה ברשות פרס ובתמיכת ד"ש + המפד"ל היה מושג הסכם והוא היה עובר בכנסת ? יש לך הוכחה כמו שאתה דורש ממני ?

מצטער, ויקיפדיה לא מהווה אסמכתה עבורי.

תקרא את ההסכם עצמו באתר הכנסת. ישראל ומצרים התחייבו למו"מ ישיר לשלום. הצדדים התחייבו לא להשתמש בכח צבאי אחת כנגד השניה. ההסכם הוא צעד לקראת שלום צודק בר קיימא. אם למפלגת העבודה היה רוב בכנסת, כמו בכנסת השמינית הם גם היו עושים את הסכם השלום שהם התחילו איתו להזכירך שוב
http://www.knesset.gov.il/process/docs/ ... nterim.htm

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 אוקטובר 2011, 20:19 
סמל אישי של המשתמש
אתה יודע כמה פעמים ישראל והפלשתינאים התחיייבו להגיע להסכמים תוך פרק זמן מסויים.
מצטער, לאמירות שכאלה אין משמעות בעיני.
כדי לחתום על הסכם יש בו היבטי ביצוע ולא רק הצהרות צריך לנהל מו"מ ובעיקר להגיע להסכמות.

התחייבויות לעוד 3 לחתימה על הסכם היא לתת תיקווה לאנשים. בעיני אין בה שום משמעות.
אנו רואים זאת בכל ההסכמים "העתידניים עם הפלשתינאים".
יש הטוענים שביגללינו הם לא מומשו. יש הטוענים כמוני שבעיקר בגללם הם לא מומשו. אין להן כל משמעויות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 אוקטובר 2011, 21:27 
סמל אישי של המשתמש

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 אוקטובר 2011, 21:49 
סמל אישי של המשתמש
אדום אופטימי כתב:

אני בד"כ לא ניכנס לדיונים איתך כך שלא נכון מה שכתבת לגבי פרישה מהם.מנקודת מבטי כל הדיונים שלך איתי הם רק ניסיונות ניגוח. כך גם בדיון זה.

ועכשיו נתקדם.
מצריים ויתרה על הכלל או הנוהג של לנהל מו"מ לשלום באמצעות ועידות למניהם או מתווכים. כתבתי את זה כמה פעמים וקשה לי להאמין שאתה לא מבין זאת.
יוזמת סעדאת היא הפעם הראשונה בה הציעו המצרים מו"מ ישיר לשלום. זהו הויתור היחידי של המצרים. לא כתבתי שהמצרים ויתרו בדרישותיהם לעומת יוזמת יארינג או שהתפשרו על דרישות שלהם. לא יודע מהיכן הבאת את זה. מאחר וכתבתי שצריך להתקדם לא אזכיר לך למה הועלה הנושא מצידך.

הסכמי קמפ דיוויד היו בלי מתווכים?
על מה אתה מדבר?
ועוד פעם, יכול להיות שזו הסיבה שעמוק בלב ישראל דחתה את מתווה יארינג, אני לא יודע, אבל מה שישראל אמרה היא שהיא לא מוכנה לסגת לגבולות 67 ושהיא לא מוכנה להכנס למו"מ שאלו תנאיו.
אבל אחרי אלפיים הרוגים (פלוס מינוס כמה מאות משפחות שנגמרו להם החיים) גם העמדה הזו התגמשה.
ואני אשאל אותך שוב, על סמך מה אתה מבסס את הטענה הזו?

אדום אופטימי כתב:

שיחות ההפרדה ב- 74 היו מו"מ צבאי ישיר בחסות האו"ם הם נערכו במאהלי האום על כביש סואץ קהיר. לא מו"מ מדיני, בוודאי לא מו"מ לשלום. מו"מ צבאי בחסות האו"ם שמטרתו היתה הסגת הצבאות מנקודות האחיזה הזמניות שלהם והחלפת שבויים. לא סוכם שם על שום מתווה להמשך המו"מ מאחר ולא היה מה לסכם מעבר לכך בהיבטים צבאיים.
אז הסכם באוהל לא תופס.
סבבה, הבנתי.
מה עם הסכמי הביניים?
הם נחתמו בג'נבה.

אבל אתה יודע מה?
בקטנה, זו בכלל לא הנקודה החשובה.
נגיד שאני מסכים איתך שישראל התגנדה לשלום עם מצרים בגלל שהיא לא היתה מוכנה למתווכים.
עדיין, אפילו עם המתווך השוודי האנטישמי, ישראל היתה יכולה לסגור שלום עם מצרים ב 71, בתנאים עדיפים על מה שהיא השיגה בקמפ דיוויד, ועל הדרך לחסוך מלחמה.
אבל לא עשינו את זה כי אנחנו מבינים רק כח, וזו הנקודה שאנחנו מעלים פה, לא?

אדום אופטימי כתב:
אתה יכול להאמין שישראל הלכה לשיחות רק כלקח של 73. באותה מידה לי מותר להאמין ולהגיע למסקנה שכאשר דיין ולא רק הוא אותת למצרים שבגין יחתום על הסכם פינוי סיני יכול היה סעדת להרשות לעצמו לקחת את הסיכון ( והסיכון של והיה אדיר) ולצאת ביוזמת הפיוס שלו ולהגיע לירושלים.

מותר לך לחשוב מה שאתה רוצה, אבל אם אתה רוצה לשכנע אנשים אחרים, ראוי שתגבה את המחשבות שלך בעובדות היסטוריות.

אדום אופטימי כתב:
לך מותר לחשוב אולי שגם השמאל ( יעני המערך/העבודה) היה מגיע לאותו הסכם ולי מותר לחשוב אחרת.
אני לא מדבר פה בכלל על שמאל וימין.
אין לי מושג מה היה קורה אם המערך היה בשלטון ב 77, באמת שלא.
כל מה שאני טוען פה שישראל מבינה בעיקר כח, ושהדוגמא הכי טובה לזה היא התגמשות העמדות שלנו בנוגע לסיני אחרי יום כיפור.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 אוקטובר 2011, 21:57 
סמל אישי של המשתמש
למה ישראל מבינה רק כח? הפסדנו ביום כיפור ואף אחד לא אומר לי?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 אוקטובר 2011, 21:58 
האמת שדוגמא טובה בהרבה ממלחמת יום כיפור היא ההשוואה בין הסכם לונדון שממשלת ישראל דחתה בלי בעייה והסכמי אוסלו הבעייתיים פי 10 שממשלות ישראל קיבלו ויישמו. באמצע כמובן הייתה האינתיפאדה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 אוקטובר 2011, 22:03 
סמל אישי של המשתמש
אדום אופטימי כתב:

מצד שני אני בכלל לא בטוח שאם ד"ש לא היתה תומכת בבגין ומאפשרת לו להקים את הקואלציה ולממש את המהפך השלטוני הייתה מגיעה ההצעה מהמצרים.
כי כנראה גם סעדאת הבין שרק הימין יכול לעשות שלום, או ליתר דיוק חשף זאת בפנינו.

אני התייחסתי למשפט הזה. סאדאת היה מוכן לעשות שלום ואפילו חתם על הסכם עם רבין. ההצעה הגיעה בתקופת שלטונו של רבין ונמשכה אל תוך שלטונו של בגין. המפליא היה שבגין שהתנגד להסכם שרבין חתם איתם המשיך את דרכו של רבין...
אגב, ד"ש למיטב ידעתי לא היו כאלה משפיעים בממשלתו של בגין, הוא הקים את הקואליציה בלעדיהם ורק אח"כ הם הצטרפו (והתפרקו)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 אוקטובר 2011, 22:12 
סמל אישי של המשתמש
אחד אדום כתב:
אדום אופטימי כתב:

מצד שני אני בכלל לא בטוח שאם ד"ש לא היתה תומכת בבגין ומאפשרת לו להקים את הקואלציה ולממש את המהפך השלטוני הייתה מגיעה ההצעה מהמצרים.

אני התייחסתי למשפט הזה. סאדאת היה מוכן לעשות שלום ואפילו חתם על הסכם עם רבין. ההצעה הגיעה בתקופת שלטונו של רבין ונמשכה אל תוך שלטונו של בגין. המפליא היה שבגין שהתנגד להסכם שרבין חתם איתם המשיך את דרכו של רבין...
אגב, ד"ש למיטב ידעתי לא היו כאלה משפיעים בממשלתו של בגין, הוא הקים את הקואליציה בלעדיהם ורק אח"כ הם הצטרפו (והתפרקו)

ההשפעה העיקרית שלהם על הקואליציה היתה שהם איפשרו את הקמתה, לא?

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 אוקטובר 2011, 22:13 
סמל אישי של המשתמש
אחד אדום כתב:
אדום אופטימי כתב:

ככל שאני זוכר בגין בזכות המפדל הצליח להקים רוב חוסם נגד המערך. ללא ד"ש הם - הקואלציה היו מתפרקים מהר מאוד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 אוקטובר 2011, 22:44 
סמל אישי של המשתמש
בערך. בגין הקים את הממשלה בעזרת המפד"ל ואחרים עוד לפני הצטרפות ד"ש. בחוכמתו, הוא הבין שלא יוכלו לעמוד זמן רב בפיתוי, ושמר להם כמה תיקים, כולל המשפטים. אכן, כעבור כמה חודשים הם הצטרפו לממשלה מבלי למעשה לקבל דבר פרט לתיקים, למרות התנגדות חריפה של אנשי שינוי לשעבר (ולעתיד) כדוגמת רובינשטיין ווירשובסקי. פחות משנה אח"כ ד"ש התפרקה, ורק מאוחר יותר מה שנשאר ממנה הפך ללשון מאזניים בקואליציה המתפוררת של בגין, וגם אז הם לא השפיעו בכלל.
ולמען ההגינות אני אציין שהמקור כמעט היחידי שלי לזה הוא ספרו של אמנון רובינשטיין בנושא,"נסיון פוליטי מסוים". סביר להניח שאנשי ד"ש אחרים ראו את הדברים אחרת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 14 אוקטובר 2011, 03:02 
סמל אישי של המשתמש
oMeR1 כתב:
הבלונדיני עם הנעל האדומה כתב:
תגיד, אתה מודע לזה שלא היתה הקפאה אפילו לא ליום אחד, נכון?
הכל ספינים ושקרים בלירה
אתה גם מודע לזה שמאז שישראל חתמה על אוסלו היא שילשה את כמות המתנחלים בגדה המערבית - נכון?

איך היית מרגיש אם בזמן שאתה "מנהל מו"מ" על חלוקתה של פיצה הצד השני היה מכרסם בפיצה?

לא היית דורש ממנו להפסיק לנגוס בה?

אבל עזוב, זה כבר לא משנה.
אם אני הפת"ח אני מכריז על ביטול הרשות ועל חזרה למאבק המזוין - חבל על הזמן. אין טעם לדבר עם ישראל. דיאלוג עם ישראל מוביל רק להתבזות ולאובדן אדמה. אנחנו מוכיחים להם את זה יום יום שעה שעה.

ספינים?
אני גר באזור הזה, לא הייתה פה בניה.
ומאבק מזוין? אם בא לך שירימו פה כל שני וחמישי אוטובוסים אין לי מה להגיד לך.
אגב "הסכמי אוסלו" מופרים על ידי הצד הפלסטיני בשיטתיות, בין היתר בקשת הריבונות באום באופן חד צדדי
ופאביו , התנאים המוקדמים הם בין היתר הקפאת הבנייה, כשהיא הופסקה לא ראיתי ממש התקדמות במו"מ, אבו מאזן הוא סרבן מו"מ.

אתה מודע לזה שההקפאה לא חלה על מבנים שהתחילו לבנות אותם בעבר?
אתה מודע לזה שברווח שבין מתי שהוכרז על ההקפאה לבין מתי שההקפאה התחילה בפועל המדינה הקצאתה למעלה מ-100 מיליון ש"ח לישובים שם על מנת שיבנו מהר כמה שיותר משטחי בטון, על מנת שיוכלו להמשיך לבנות בשלווה בזמן ההקפאה?
אתה מודע לזה שהיו עשרות יישובים שהמשיכו לבנות מאפס בזמן ההקפאה, והדבר היה "לא מקובל" על הרשויות, אך הם נתנו הוראה לא לאכוף את הנושא?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 14 אוקטובר 2011, 03:30 
סמל אישי של המשתמש
הרוש הודף כתב:

נתחיל בזה שבמלחמה, מטבעה, כל הצדדים מפסידים.

נמשיך עם זה שאלא אם מדובר על מחיקה מוחצת של האוייב מהמפה, כל פירוש לניצחון הוא סובייקטיבי ונמדד בהתאם למטרות שהוצבו לראשונה.
לדוגמא, סאדאת טען שמצרים ניצחה במלחמת יום כיפור, שכן הוא העיד על כך שמטרתו מלכתחילה לא הייתה לפלוש לישראל או להביס את הצבא הישראלי, אלא להביא לשינוי המצב המדיני על ידי הצבת כף רגל מצרית בעבר המזרחי של התעלה, ובכך להביא להסכם עתידי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 14 אוקטובר 2011, 15:08 
צור ש. כתב:
אבל ישראל הייתה יכולה לנהוג כמו בכל העולם ולא להחזיר אותו וזאת לא עבירה על החוק. כמו גם יש סיכוי גדול שהדיווח הזה לא אמין בכלל, אבל עדיין הסוגייה מעניינת.

מישהו?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 14 אוקטובר 2011, 17:37 
סמל אישי של המשתמש
מאיפה ה'דיווחים' האלה?
איך זה נשמע הגיוני בדיוק שזה מה שהוא ייתעסק בו?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 14 אוקטובר 2011, 17:43 
צור ש. כתב:
צור ש. כתב:
אבל ישראל הייתה יכולה לנהוג כמו בכל העולם ולא להחזיר אותו וזאת לא עבירה על החוק. כמו גם יש סיכוי גדול שהדיווח הזה לא אמין בכלל, אבל עדיין הסוגייה מעניינת.

מישהו?

הגבתי לך לא נראה אמין הדיווח הזה גם אתמול אמרו בחדשות שזה לא נראה אמין

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 14 אוקטובר 2011, 17:46 
אני כבר לא מדבר על זה שהדיווח אמין או לא אמין אלא על הסוגייה המשפטית.
''תתאבד כבר'' הדיווחים פורסמו באינטרנט וגם בערוץ 2, זה נכתב באתר של ''משרד הביטחון'' של החמאס או משהו כזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 14 אוקטובר 2011, 17:48 
צור ש. כתב:
אני כבר לא מדבר על זה שהדיווח אמין או לא אמין אלא על הסוגייה המשפטית.
''תתאבד כבר'' הדיווחים פורסמו באינטרנט וגם בערוץ 2, זה נכתב באתר של ''משרד הביטחון'' של החמאס או משהו כזה.

הם גם אומרים שישראל שתלה ווירוס באתר הזה כל מי שנכנס יש לו ויירוס

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 14 אוקטובר 2011, 17:51 
סמל אישי של המשתמש
red in blood כתב:
הרוש הודף כתב:

נמשיך עם זה שאלא אם מדובר על מחיקה מוחצת של האוייב מהמפה, כל פירוש לניצחון הוא סובייקטיבי ונמדד בהתאם למטרות שהוצבו לראשונה.
לדוגמא, סאדאת טען שמצרים ניצחה במלחמת יום כיפור, שכן הוא העיד על כך שמטרתו מלכתחילה לא הייתה לפלוש לישראל או להביס את הצבא הישראלי, אלא להביא לשינוי המצב המדיני על ידי הצבת כף רגל מצרית בעבר המזרחי של התעלה, ובכך להביא להסכם עתידי.

קלישאה, לא כל הצדדים מפסידים.
אם ההגדרה ל"מפסיד" זה אובדן בנפש, הרי שגם בדמקה ושחמט כולם מפסידים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 14 אוקטובר 2011, 18:00 
הרוש הודף כתב:
red in blood כתב:
הרוש הודף כתב:

אתה כנראה צריך לפשפש קצת בספרי ההיסטוריה ולנסות להיזכר בגודל המכה שקיבלנו ביום כיפור. לא רק ברמה הצבאית אלא בעיקר ברמה התודעתית.
מדובר בסטירת הלחי החזקה ביותר שקיבלה מדינת ישראל מאז שהוקמה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 14 אוקטובר 2011, 18:06 
סמל אישי של המשתמש
הרוש הודף כתב:

ברמה הטקטקית, ישראל ניצחה.
הארמיה השלישית היתה מכותרת בסיני והדרך לקהיר היתה פתוחה לטנקים של צה"ל.

ברמה האסטרטגית, מצרים פתחה במלחמה בשביל להשיג בחזרה את סיני.
ישראל הלכה למלחמה בגלל שהיא לא היתה מוכנה לסגת מסיני.
עכשיו אתה תגיד לי מי ניצח.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 978 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 33  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 2 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: