אדום אופטימי כתב:
אני בד"כ לא ניכנס לדיונים איתך כך שלא נכון מה שכתבת לגבי פרישה מהם.מנקודת מבטי כל הדיונים שלך איתי הם רק ניסיונות ניגוח. כך גם בדיון זה.
ועכשיו נתקדם.
מצריים ויתרה על הכלל או הנוהג של לנהל מו"מ לשלום באמצעות ועידות למניהם או מתווכים. כתבתי את זה כמה פעמים וקשה לי להאמין שאתה לא מבין זאת.
יוזמת סעדאת היא הפעם הראשונה בה הציעו המצרים מו"מ ישיר לשלום. זהו הויתור היחידי של המצרים. לא כתבתי שהמצרים ויתרו בדרישותיהם לעומת יוזמת יארינג או שהתפשרו על דרישות שלהם. לא יודע מהיכן הבאת את זה. מאחר וכתבתי שצריך להתקדם לא אזכיר לך למה הועלה הנושא מצידך.
הסכמי קמפ דיוויד היו בלי מתווכים?
על מה אתה מדבר?
ועוד פעם, יכול להיות שזו הסיבה שעמוק בלב ישראל דחתה את מתווה יארינג, אני לא יודע, אבל מה שישראל אמרה היא שהיא לא מוכנה לסגת לגבולות 67 ושהיא לא מוכנה להכנס למו"מ שאלו תנאיו.
אבל אחרי אלפיים הרוגים (פלוס מינוס כמה מאות משפחות שנגמרו להם החיים) גם העמדה הזו התגמשה.
ואני אשאל אותך שוב, על סמך מה אתה מבסס את הטענה הזו?
אדום אופטימי כתב:
שיחות ההפרדה ב- 74 היו מו"מ צבאי ישיר בחסות האו"ם הם נערכו במאהלי האום על כביש סואץ קהיר. לא מו"מ מדיני, בוודאי לא מו"מ לשלום. מו"מ צבאי בחסות האו"ם שמטרתו היתה הסגת הצבאות מנקודות האחיזה הזמניות שלהם והחלפת שבויים. לא סוכם שם על שום מתווה להמשך המו"מ מאחר ולא היה מה לסכם מעבר לכך בהיבטים צבאיים.
אז הסכם באוהל לא תופס.
סבבה, הבנתי.
מה עם הסכמי הביניים?
הם נחתמו בג'נבה.
אבל אתה יודע מה?
בקטנה, זו בכלל לא הנקודה החשובה.
נגיד שאני מסכים איתך שישראל התגנדה לשלום עם מצרים בגלל שהיא לא היתה מוכנה למתווכים.
עדיין, אפילו עם המתווך השוודי האנטישמי, ישראל היתה יכולה לסגור שלום עם מצרים ב 71, בתנאים עדיפים על מה שהיא השיגה בקמפ דיוויד, ועל הדרך לחסוך מלחמה.
אבל לא עשינו את זה כי אנחנו מבינים רק כח, וזו הנקודה שאנחנו מעלים פה, לא?
אדום אופטימי כתב:
אתה יכול להאמין שישראל הלכה לשיחות רק כלקח של 73. באותה מידה לי מותר להאמין ולהגיע למסקנה שכאשר דיין ולא רק הוא אותת למצרים שבגין יחתום על הסכם פינוי סיני יכול היה סעדת להרשות לעצמו לקחת את הסיכון ( והסיכון של והיה אדיר) ולצאת ביוזמת הפיוס שלו ולהגיע לירושלים.
מותר לך לחשוב מה שאתה רוצה, אבל אם אתה רוצה לשכנע אנשים אחרים, ראוי שתגבה את המחשבות שלך בעובדות היסטוריות.
אדום אופטימי כתב:
לך מותר לחשוב אולי שגם השמאל ( יעני המערך/העבודה) היה מגיע לאותו הסכם ולי מותר לחשוב אחרת.
אני לא מדבר פה בכלל על שמאל וימין.
אין לי מושג מה היה קורה אם המערך היה בשלטון ב 77, באמת שלא.
כל מה שאני טוען פה שישראל מבינה בעיקר כח, ושהדוגמא הכי טובה לזה היא התגמשות העמדות שלנו בנוגע לסיני אחרי יום כיפור.