קומוניסים כתב:
לפחות תסכים שהם "פרטיות" לי ולעוד מאות רבות של אלפי יהודים בישראל ועוד יותר בעולם. משהו בנו כנראה אומר לנו, שלנתק את עצמנו מהעבר שלנו, שלא לומר להכחיש אליו קשר (הקשר שלנו לארץ הזו הוא מיתוס?? יש מה להשוות אותו לחרטא הערבית, זו בורות ונבערות לטעון כך). או גרוע מכך- להתנכר אליו, יביא פשוט סוף לחיים שלנו פה ובכלל. אז לאדם "ריאלי" כמו פרנק למשל, חיבור לאבנים בשנת 2011 נשמע לו מוזר כי "הוא לא מרגיש אליהם כלום". בעיניי זה עצוב, אבל בעיקר מסוכן.
אתה אוהב את הבית שלך? מה דעתך לתת לי אותו. מידי פעם אסדר לך ביקורים. עליי. תאהב אותו מרחוק. מה אכפת לך? כאילו ח"ו לקיתם במחלת השיכחה אתם לא יודעים מי הסבים שלכם? מאיפה באתם? איפה הבית שלכם.. כלום... הלכתם לאיבוד.. שכחתם הכל..
ניסים, ראשית יש לי בית, והוא לא בחברון. תל אביב היא ביתי (וגם שאר חבלי מדינת ישראל) והיא יקרה לי, אבל לא קדושה לי. לכן, אם תרצה, ותהיה מוכן לשלם מחיר סביר, בשמחה אתן לך אותו, ואפילו אוותר על הביקורים.
אבל ברצינות, מאחר ומדינת ישראל היא ביתי ומולדתי, עליה לא אוותר. אבל, ו-אבל גדול - לבית הזה שלי שהקמתי ובניתי בתחומי מדינת ישראל אין שותפים (כלומר יש, אבל בגדר מיעוט לגיטימי). בגדול אני דייר יחיד בו. אין שותפים שאיתם צריך לחלוק את הבית.
בחבלי ארץ ישראל, שאינם שייכים למדינת ישראל, יש כבר דיירים. דיירי קבע, משכבר הימים. אפילו אם התנחלת להם בביתם וקבעת שם את משכנך (באופן לא חוקי ולבטח לא לגיטימי), עדיין אתה חייב לקחת בחשבון שיש לך שם שותף בבית. שותף בכיר. דייר קבע שהיה שם לפניך. הוא לא "אורח" כדבריך, וגם לא זמני.
אז יש שם מקומות קדושים לי ולך, אני מודע לזה, לא בז לזה, לא מתנכר לזה, מכבד את זה, ולמרות שקדושה לא באמת יכולה לומר יותר מדי עבור מי שאינו מאמין, כמוני למשל, בכל זאת אני מעריך את הערך ההיסטורי של המקומות הללו, ואת האתוס שנבנה עליהם. אני מכבד מיתוסים. אלו אבני היסוד של התרבות שלנו.
אבל מקומות קדושים מצויים לא רק בחברון, אפילו לא רק בארץ ישראל - מה לגבי הר סיני? מה לגבי הר נבו ומקום קבורתו של משה רבנו? ושוב - אין שום הכרח שמדינת ישראל תשלוט במקומות הללו, כל עוד הסדרי ביקורים מובטחים
לנו בהם באופן חופשי ובלתי מוגבל.
שוב פעם,הסיכוי שבמקום מגורייך בתל אביב גר קודם ערבי והוא סולק הרבה יותר גבוהה משל המתנחל הממוצע.
אבל כנראה ככה אתם מנקים את המצפון שלכם ודורשים להעיף אחרים מבתיהם.
מי אתה בכלל שתגיד לו לוותר על ביתו?אין לך שום זכות כזאת,בטח לא מוסרית.
תוותר אתה קודם על ביתך.