קומוניסים כתב:
לפנות את הישוב היהודי בחברון? האם דעתכם השתבשה עליכם או שתמיד היה כזו משובשת? מה שייך דבר אחד לשני? חברון היא אחת מ4 ערי הקודש. מקום קבורת אבותינו, הלב והנשמה של כל יהודי מאז ולתמיד. מה נהיה ממכם?
ניסים, אענה לך ברצינות רבה ובהרבה יראת כבוד. אני מכבד מאוד את קדושת הערים שמנית (למרות שלי הן לא עושות כלום, אבל אני מכבד את אלו שכן נימיהם רוטטים לריח אבק האבנים הללו), אבל ו-אבל גדול, האם זה מחייב אותנו
לשלוט במקומות הקדושים לנו?
מדוע זה מחייב אותנו לשבת שם? מדוע זה מחייב את מדינת ישראל לספח את המקומות הללו? האם המקומות הללו (שהיו קדושים אלפיים שנים גם ללא ריבונות יהודית, ואלף שנים לפני ריבונות יהודית) יהיו פחות קדושים אם מדינת ישראל לא תהיה הריבון שם?
הם יהיו פחות קדושים אם הגבול המדיני יעבור לפני ולא אחרי? הם יאבדו מרוחניותם אם הקו הגשמי, הארצי, יעבור כמה קילומטרים לפני ולא מעבר?
הקדושה שלהם תלויה בגשמיות של מדינת ישראל החילונית?
והאם קדושתם נמדדת במספר היהודים שמתגוררים בהם?
קדושה רופפת מאוד אם כך.
ודבר נוסף - הנוצרים מונים שלוש ערים שקדושות לנצרות. אף אחת מהן לא בשליטה נוצרית. אף אחת מהן לא בריבונות הכס הקדוש. אז מה? האם זה פוגע באמונתם? הם באים, מבקרים, צליינים, וחווים את הרוחניות של המקומות הקדושים להם.
למוסלמים יש שלוש ערים קדושות, שתיים מהן בריבונות מסויימת (סעודיה), והשלישית בריבונות לא מוסלמית בכלל. האם מצרי, או סורי, או מרוקאי, או אינדונזי, או פקיסטני צריך להפגע מכך ששלוש הערים הקדושות לו לא נמצאות תחת ריבונותו?
מדוע יהודים לא יוכלו לבקר במקומות הקדושים הללו, להתפלל בהם, להשתטח, לשאוף מלוא הרוחניות פנימה או כל מה שאתם לא עושים שם, גם אם המקומות הללו יהיו בריבונות לא ישראלית? (בהנחה כמובן שזכות הביקור החופשי הלא מוגבל תהיה שמורה ומובטחת לנו). יהודים הלא עשו כן משך אלפיים שנים. עלו לארץ ישרואל כעולי רגל להשתטח על המקומות הקדושים. מדוע לא להמשיך כך? מה הבעיה בעצם? (וכיום דרכי התחבורה והנגישות קלות וזמינות הרבה יותר מאשר לפני מאה וחמישים או מאתיים שנים).
אגב, האם אמונתו של יהודי אמריקאי נפגמת כשהמקומות הקדושים לו לא נמצאים תחת ריבונות מדינתו? האם הוא פחות יהודי, או המקומות פחות קדושים לו רק מפני שהוא צריך לקחת טיסה טרנס אטלנטית כדי לפקוד אותם?