שיקאגו כתב:
אוגוסטוס היל כתב:
זה נכון וזה רק מחזק את מה שאמרתי.
מבחינה כלכלית רציונאלית יש היגיון לקחת יותר כסף על משחקים עם ביקוש גבוה יותר (או אם תרצה, כמות מכורים גדולה יותר).
זה שחיפה לא לקחו יותר למרות שאולי היו מקבלים, זה שיקול שלהם. מבחינת נתניה זה לגיטימי וכל עוד האוהדים ייקנו בכל מחיר, אין להם מה להתלונן. אולי להתאחדות שצריכה להגביל.
אתה טועה.
מכוון שהיציע לא סולד אווט, ומכוון שעסקיננו בקהל יעד דיי מכור שיגיע בטווח מחירים רחב אז אם הרווח על אוהדי הפועל גדול יותר כשמוכרים כרטיסים ב-90 ש"ח אזי שבטוח שהרווח על אוהדי בני יהודה יהיה יותר גדול כאשר ייגבו את המחיר הנ"ל. המעגל שייצטרף במחירים נמוכים הולך וגדל ככל שלקבוצת יש קהל גדול יותר כך שאם יש פוטנצייאל להרוויח במחירים נמוכים יותר הוא קיים דווקא אצל קבוצות בעלות קהל גדול.
במצב הנוכחי אוהדי הקבוצות הגדולות מסבסדות לשאר הליגה את המחירים, באופן הפוך מהנורמה בשוק.
אתה מניח הרבה הנחות שאם הן נכונות אתה אולי צודק, אבל אני ממש לא יודע אם זה אכן כך.
אתה לא יודע מה הוא המחיר שבו יביאו קהלים חדשים והאם הדלתא במחיר כפול הדלתא בכמות אכן תיצור רווח.
אתה לא יודע האם ההתנהגות הצרכנית של הקהל הפוטנציאלי מתנהג באופן זהה בקטנות ובגדולות (יש גם רכיב גאוגראפי, אל תשכח)
כל מה שאני אומר זה שאם הקבוצה חושבת שזה כדאי לה מבחינה כלכלית לתמחר בצורה שונה משחקים שונים- זו זכותה. אם הקהל של הקבוצות הגדולות מוכיח כל פעם מחדש שזה אכן משתלם, זאת בעיה שלו.
האם זאת אסטרטגיה נכונה או לא? לא יודע. לי זה הגיוני, אבל זו שאלה ששווה לבדוק. אולי אני טועה.
בכל מקרה, זאת שאלה אחרת לגמרי.