אוגוסטוס היל כתב:
סימרוטיץ כתב:
אוגוסטוס היל כתב:
סימרוטיץ, רוב הציטוטים שהבאת, איך לומר בעדינות, לא ממש מחזקים הטענה שלך...
אני ממש לא מסכים, הטענה (וכפי שאפשר לראות בכל הציטוטים) מדברת על גזענות בעוד הרבה מקרים חוץ מהמחנה המשותף גזע ,תבדוק שוב.
אתה טועה.
מעבר לגזע כוללים תחת המושג גזענות גם מאפיינים גזעיים (צבע עור וכו') וגם דת ולאום. כל השאר לא קשור לגזענות. דת, לאום וגזע קשורים זה בזה באופן שלעיתים קשה מאוד להבחנה ולכן ההפרדה היא מיותרת.
הבסיס של המושג הוא אפליה על פי גזע. זה בטח לא קשור לאפליה על פי צבא מועדף/קבוצה מועדפת/שאר קשקושים
ואגב, חוק הגזענות לא קשור להגדרה הסוציולגית של המושג.
אבל באמת שלא הבנתי מה התכלית של הדיון הזה
האמת שגם אני כבר לא זוכר ,ובכל מקרה אני חושב שברור מאוד מהלך התפתחות המונח במיוחד בשנת 2001 בהחלטה של האו"ם.
ציטוט:
" In 2001, the European Union explicitly banned racism along with many other forms of social discrimination in the Charter of Fundamental Rights of the European Union, the legal effect of which, if any, would necessarily be limited to Institutions of the European Union: "Article 21 of the charter prohibits discrimination on any ground such as race, color, ethnic or social origin, genetic features, language, religion or belief, political or any other opinion, membership of a national minority, property, disability, age or sexual orientation and also discrimination on the grounds of nationality."[41] "
לפי הפרשנות שלי (בהקשר הישיר להרחבה שבה נאמר הציטוט( International Convention on the Elimination of All Forms of Racial Discrimination, adopted in 1966:)) המונח גזענות כולל בתוכו את כל שאר האפליות על כל רקע כמו גזע,צבע,אתני,רקע סוציאלי,שפה,דת,אמונה,השקפה פוליטית ועוד ....
בגדול זה לא כזה משנה כי במבחן התוצאה ,אני מניח שהאפליה על כל בסיס היא שוות ערך לגזענות.
בכל מקרה נחזור למקרה שלנו ,הקריאות שתהיה שואה למכבי בהחלט נופלות על מחנה המשותף של גזענות בהקשר הרחב של הביטוי .
ובשורה התחתונה,מה שאני מנסה לומר שעל פי חוק כנראה שאפשר למצוא את מי שקורא קריאות אלו אשם ,האם אני חושב שכל מי ששר את זה הוא גזען ? ממש לא ובטח ובטח הוא לא התכוון בפירוש המילולי לביטוי .