אדום נחמד כתב:
כשאתה מציע לי לשנות מילים בהודעות שלי כדי להדמות למילים שאמר היטלר, זה חמור מאוד ומתחיל גם לעצבן..
לא אמרתי שהוא צריך לשנות את המנהגים שלו, שאלתי האם כשאני עושה את זה, זה אומר שאני לא גזען. הרי אתה אומר שאסור לי להפלות אדם על סמך נתונים שלא ניתנים לשינוי כמו צבע או לאום.
אז אני אומר אין לי בעיה עם צבע או לאום, רק עם המנהגים אותם הוא יכול לשנות.
ולא אמרתי שהוא צריך לשנות הרגלים כדי שאני אעריך אותו כאדם. אמרתי נקודתית שאם בתי תרצה להתחתן עם ערבי למשל, אני אפרגן לזה במידה והרגלים שלו שלא מקובלים עלי לא יקחו תפקיד. לדעתי אין לגיטימי מזה.
אני מרים ידיים, אני לא אומר זה בסדר או לא ואני לא מתעסק בך, אלא בדברים שאמרת. אם אתה כן גזען לא גזען זה לא ממש מעניין אותי.
אתה חוזר בלופ לאותה נקודה. "מותר" (למה מי אני שיחליט מה מותר ומה לא?) לאדם לפסול את חברו בגלל מה שבא לו ("מותר" גם לי לחטוא בחשיבה אפלייתית, אם אני מודע לכך ומנסה לתקן את זה).
מותר לך לקבוע אמות מידה שלך למה טוב ומה לא טוב, השאלה היא האם הפרמטרים הם תרגום מתוחכם של הגישה "אתה פסול כי אתה ערבי" או לא.
גזענות כשלעצמה היא התייחסות לא שוויונית אל אדם רק בגלל ההשתייכות שלו לקבוצה מסוימת.
אני לא מכיר הרבה אנשים שיודו שהם כאלה, אני מכיר הרבה שמתנהגים כך למרות שמצהירים אחרת וזאת בכסות של הררי מילים תיאוריות.
השאלה היא האם בסופו שלו יום אותם פרמטרים שאתה פוסל הם תרגום כמעט ישיר של עובדת השתייכותו של אדם לגזע מסויים או לא. את זה אני משאיר לך לשפוט.
לגבי המשפט הראשון- להציע לך לשנות מילים זה חמור מאוד? מתחיל לעצבן? איבדת את זה לגמרי.
לא כתבתי כלום בשמך, לא סילפתי, אפילו לא הצעתי לשנות את הנוסח. רק את השמות של הלאומים ושל המקומות כדי להמחיש לך משהו שאתה עדיין לא ער לו.
זה חמור?
אתה מוזר.