מאחר ואני בעליה של כלבת שנאוצר ננסי, והנושא של טיסות ונסיעות מטריד גם אותי, מספר הערות ושאלות.
נכון להיום אני ממוקם במרכז אירופה, ואני שמח לבשר לכם שכלבים הם כבר מזמן לא מטרד.
אחת למספר חודשים, אני לבדי או עם החברה, עולים על טיסה או רכבת בחברת "מיני" ויוצאים למספר ימי חופש.
ברכבת אין בכלל בעיה, כאשר "מיני" מתחילה את הנסיעה בתוך התיק, ובהמשך עוברת למושב הריק.
אין צורך בכרטיס, כאשר הבעיה היחידה נשארת המלון.
בטיסה, ובגודל של "מיני" ברוב המקרים אין בעיה, כאשר העניין העיקרי הוא המחיר.
יש צורך בהשקעה חד פעמית של תיק נשיאה לכלב.
החברה המועדפת עלינו היא "Air-Berlin", שהם היחידים בעלי מחיר קבוע של 25 יורו לכלב בקבינה (בתוך המטוס בתחת למושב).
רוב החברות לוקחות 10 יורו לכל קילוגרם.
מלונות הם היום סיפור די זול, וברוב הפעמים המחיר זול מיום בפנסיון.
רוב הפעמים אנחנו משלמים 8 עד 10 יורו ללילה.
במשך היום "מיני" נשארת לבדה בחדר, כאשר יש לה בפינה מיים ואוכל יבש.
בבוקר אנחנו מטיילים יחד עם "מיני", במיוחד אחרי ארוחת הבוקר לשחרור וסיגריה.
בשעות אחר הצהריים אנחנו חוזרים למלון למנוחה, ולוקחים את "מיני" לסיבוב נוסף.
בלילה אנחנו שוב עושים איתה סיבוב.
מנסיון, זה אפילו כיף לטייל עם הכלב במקום חדש. מכירים אנשים, והכלב מוביל אותך לכל מיני רחובות ופינות, שבלעדיו אין סיכוי שהייתי מגיע אליהם.
אני בדרך כלל מצטייד בשקיות איסוף ממקום מגורי, או קונה אחד לתקופה גליל שקיות מאיקאה ביורו ( 50 שקיות).
לפעמים אנחנו גם בוחרים מלונות שצמודים לפארקים.
כשהגעתי לפה מישראל, הכנתי מסמכים של וטרינר, ואף אחד לא הסתכל עליהם.
אי אפשר גם להגיד שלא הבחינו ב"מיני", שהיא בדרך כלל די קולנית בתוך התיק שלה.
אני לא יודע כמה אנשים משלמים על פנסיון בישראל ?
אני במקום חלק מהאנשים פה, הייתי בודק את אופציית הטיסה עם הכלב.
זה דורש יותר הכנה, בדיקות ואתם פחות גמישים, אבל זה מונע דאגות מיותרות ו"טובות" מכל מיני אנשים.
בכל הטיסות שלי עם "מיני", ומלבד שדה התעופה בציריך, מעולם לא בדקו את גודל התיק.
ב- "Air-Berlin", הם אפילו משאירים את המושב לידי פנוי, ומעולם אני לא יושב במעבר (הכלב ובעליו תמיד במושב ליד החלון ולא במעבר).
במקרה כזה, ומאחר והתיק של "מיני" לא יכול להיכנס מתחת למושב, "מיני" במושב ליד החלון ואני במושב האמצעי.
באחד משדות התעופה, אחת העובדות התאהבה ב"מיני" ולקחה אותי בדרך קיצור למטוס, מבלי הצורך לצעוד ולעבור בכל המדרגות הנעות.
תמיד שואלים אותנו, איך אנחנו מתארגנים עם אוכל ?
אם מדובר בנסיעה קצרה, אני לוקח שקית של קלו וחצי אוכל יבש.
בנסיעות ארוכות יותר אני מתחיל עם הקילו וחצי, ובמקום השהייה רוכש שקית נוספת.
בנוסף יש לי צלחות מתקפלות מגומי. הן בקושי שוקלות ומאחר והן מתקפלות לתוך עצמן, הם שטוחות ולא תופסות מקום (אני מכניס אותם בתא איכסון צדדי בתיק של "מיני").
לאחרונה היינו יחד עם "מיני" בברלין ומינכן, ויותר קל מזה לא יכול להיות.
השתכנו במלונות 4 כוכבים, ובשניהם לוקחים 8 יורו ללילה, כאשר בברלין שכחו לחשב את השהייה של "מיני".
בברלין לקחנו את "מיני" עימנו ביום הראשון לסיבוב עד אחה"צ.
היא נהנתה, אבל היתה גמורה לגמרי, למרות שנכנסנו עימה לכוס קפה במלון "Adlon" המפורסם.
יש לציין ש"מיני" קיבלה יחס טוב מבעליה במקום, כאשר עוד בטרם נלקחה מאיתנו הזמנה, הגיע כלי של מיים וצלחת עם עוגיות ל"מיני".
בשאר הימים השארנו אותה במלון, כאשר על הדלת שמנו פתק לא להפריע.
מגבות נקיות ונייר טואלת לקחנו מהמנקות בעת הצורך.
במינכן לקחנו את "מיני" לטיול בגנים האנגלים ושם אפילו שחררנו אותה בלי חגורה.
לסיכום, כלב לא צריך למנוע אתכם מלטוס לחופש, הוא יכול להצטרף ולפחות באירופה הוא חלק אינטגרלי מהנוף.
אנשים טסים עם כלבים, לנים עימם בבתי מלון ואם הם רוצים הם גם מצטרפים עימם למסעדות.
באירופה קיימים מוזיאונים, גני חיות ואפילו איצטדיוני כדורגל, שבכניסה אליהם יש מקומות איחסון לכלבים עם מקום למיים ואוכל.
שיהיה לכולם יום אדום נפלא, נעים ו- שקט א.ב.