גילוי נאות:
אני אוהד של הפועל ת"א

.
לא של אלי גוטמן לא של דרור קשטן לא של טביב ולא של הראל.
אתמול היה המשחק הראשון העונה שראיתי בבלומפילד. יחד אם מספר נוסף של משחקים שהצלחתי לראות בטלויזיה, יש לי מספר תובנות לשחקנים ולמאמן. וזאת מבלי להתרפק על העונות קודמות וכו.
א. היה צריך מזמן לתת עונש חינוכי של ספסול מידי גם לטוט ובעיקר לדמארי על אנוכיות !
מה שעבד במכבי פת לא יכול לעבוד כאן. אתמול היה השיא. במצב שהיה בערך בדקה 15 מול קלה. אתה בא מהצד , שוער טוב וגבוה שכבר לקח מספר כדורים קשים, סוגר היטב את הפינה הקרוה ומשאיר לך את הרחוק, אתה לא בכושר מזהיר והבטחון שלך ככה ככה לכן אתה לא חושב על כדור מסובב או בחצי גובה לכוון העמוד הרחוק. אתה לבד מול השוער כשלצידך במרכז רצים טוטו ואורמוש. גם רוני במצב כזה מוסר פס רוחב!
תן פס רוחב, תגרום להבקעת הראשון, תשבור את הבונקר. תראה איך יהיה לך יותר קל אחר כך להבקיע!
זה לא נכנס בהסברים זה יכנס דרך התחת על הספסל! הצטערתי שדרור לא הוציא אותו מידית כאקט חינוכי! פעם אחד תעשה את זה ותרוויח אותו להרבה מאד משחקים!
ב. חילופים - משחק סגור, יפתח רק עי דאבל פאסים ויכולת מבצע אישי. איך המאמן מוציא את אורמוש השחקן עם היכולת הטכנית הטובה ביותר אתמול? ומכניס במקומו את להלה? שום תרומה לא היתה לו על המשחק.
שי לא עומד על הרגליים, משחק גרוע ביותר כל המחצית השניה (גם בראשונה לא הצטיין). אתה משאיר אותו על המגרש ?
ג. היכן תבונת המשחק, מדוע כל הקרנות בהגבהה לאמצע לחמש כשיש שוער גבוה היוצא היטב לכדורי גובה + בלם גבוה? היכן תרגיל? קרן קצרה, משהו הוצאה לבעיטה מרחוק ? מדוע שבלונה? כנל בכל בעיטות העונשין! היכן הכוונת המאמן ובעיקר היכן תבונת השחקנים?
ד. מיקום שחקני קישור יחסית לחלוצים - גם כשהחלוצים הצליחו לקבל כדור ראשון והם עם הגב להגנה שמנסה להוציא מהם את הכדור, ההגנה ברוב הפעמים הרחיקה את הכדור כ 20 מטר מהחלוץ. שם היו בעיקר הקישור החיפאי. הקישור שלנו תמיד מאחורי מרוחק יותר לא בעמדת תמיכה. בודאי שעד שהם מגיעים הקישור הליפאי השתלט על הכדור או שהלכו לתיקולים שבמזל לא נגמרו באדום/צהוב ובפציעות.
בנוסף שני קשרי האמצע (שי וידין, או שי ועבעס). תיד כ 29 מטר מהבלמים, במקום שאחד לפחות יהיה כ 15 מטר מאחורי החלוצים.
ה. חוסר בטחון/הנחייה (?) לא לכדרר וללכת רק על בטוח - קשר רואה קו הגנה ראשון חיפאי, בדכ חלוץ או קשר קידמי, גם שי גם עבעס גם טועמה יש להם יכולות כדרור, מדוע מיד פס אחורה? איך תיצור לקבוצתך יתרון בלי שאחד רץ ומתמקם לקבל מסירה מיד אחרי שתעברו בכדרור את זה שמולכם.
ו. גל שיש - בודאי שנראה אומלל מתמיד. מקבל כדור מתחיל פריצה אף אחד לא רץ איתו להוות אופציה למסירה ונסגר עי 3 שחקנים. פלא שמוסר אחורה מיד איך שקיבל את הכדור?
ז. איטיות - בתחילת החצי היו כ 3- 5 דקות שהפועל הניע כדור מהר יחסית, באגף שמאל! הקלות שבה נכנסו שחקנים לרחבה בעקבות זאת היתה מדהימה. הלקח ברור אבל לא בקבוצתי חבל. קצת יותר מהר.
ח. אין שום תרגיל בהתקפה משהו מסודר מתודי שעמיד את החלוצים במצב של אחד על אחד ברחבה! מביאים את הכדור במסירות רוחב במקרה הטוב עד 30 מטר מהשער מוסרים לטוטו או דמארי כשמולם יש 2-3 שחקנים מידית, ויללה תסתדרו. לא מנסים לפתוח לשטח מת לקבל כדור מטוט או דמארי וללכת לדאבל פס. או שהמאמן אסר או שלא תורגל אף פעם. אבל גם כאימפרוביזציה של השחקנים לא ראיתי את זה. אותם מקרים בודדים שבהם היה משחק של אורמוש-קנדה הסתימו תמיד במצב מסוכן!
ט. שמישהו ילמד את קנדה לא לבעוט בדלי אחרי שמילה אותו חלב! חבל אתמול היה מעולה. כשחוטבה יחזור דרור צריך למשיך להיעזר בקנדה בקישור שלנו. מול האנמיות היחסית של שי, הזועה שידין מביא מידי שבוע (תנו לו להבריא), עבעס . הוא יכול להיות הערך המוסף בעיקר נגד כ 90% מהליגה שיבואו לבלומפילד או גם בביתן, ישחקו צפוף ומסוגר.
י. בכינות מערכתית - לא אהבתי את ההצטדקויות של דרור - "עושים רעש מ 0:0 " - לא ה 0: 0 הפריע לי. הפריע לי אותם תופעות שעליהם הצבעתי לעיל ושהיו גם במשחקים שניצחנו. חוסר תיכנון, מזל כאלמנט די בולט, ומשחק סוליסטי.
מילה להנהלתנו הנוכחית - אתם והחבר היקר מוני, השפלתם את שם הפועל במשך השנה האחרונה. תפנימו שאתם צריכים לשתוק. לבנות מחדש את האימון מול הקהל במעשים ולא בפיטפוטי סרק. די כבר עם הספינים. כל מילה שאתם מוציאים חייבת להיות אמת ! מוטב לשתוק קצת ולא לצאת בהצהרות ודיבורים. אם מישהו מפרסם משהו שלא אמרתם אני מצפה שתצאו נגדו בתביעת דיבה מידית!
תתחילו לבנות אמינות!
הבמבי נגמר עכשיו אתם לבד בשטח! אף אחד לא מפריע לכם יותר. רק אתם מפריעים לעצמכם.
מעשיכם יקדמוכם ומעשיכם ירחקוכם.
אני לא בא לראות ברצלונה בבמלופילד- אותם אני רואה ב HD . לא שאני לא אוהב כדורגל יפה. לא היתי זקוק לאלי גוטמן ולשנתיים המופלאות לדעת שניתן גם אחרת (דרך אגב רק שנת הדאבל היתה אחרת, אשתקד היה די מבאס).
אבל זה אינו אצלי תנאי בל יעבור ודרישה אולטימטיבית. אני מאד מבסוט מהנצחונות (אני מאלה שרוצה לקרוע את מכבי ב 1:0 בדקה 90 בגול שמובקע מאופסייד ביד זה עדיף לי על 5:0) אבל מדאיג אותי ההמשך. המגמה שמסתמנת אינה מבטיחה טובות.
החומר שיש היום בקבוצה מספיק כדי ליצור תלכיד אחר, שיטתי, מפרגן ומשחק הרבה יותר מהר. כן זה לא יהיה גילי-שכטר-זהבי ושות. אבל יהיה מספיק טוב לתת משחק שוטף ולהנות את אותם 7500 בעלי המנויים. הדרך חשובה לי לא המיקריות.
מקווה מאד שדרור, שאחראי על חלק מרגעי האושר הגדולים ביותר שחויתי עם הפועל (הדאבל, והמסע לאירופה), יתעשט. ייצא מהמנטליות של העולם כולו נגדנו, ויתחיל להחדיר קצת שיטתיות. ללא זה נחזור למעמד הסגן הניצחי וחבל. באמת האליפות על הריצפה (גם שנה שעברה היתה שם).