אוגוסטוס היל כתב:
את המשחק היום לא ראיתי. אם הוא שם את עבאס בשמאל זה לפחות אומר שהוא מבין שיש לו בעיה (אם כי זה בערך התפקיד היחיד בקישור שעבאס לא יכול לשחק בו).
יכול להיות שכשנוסא וגורדנה יהיו כשירים הוא יעשה בקישור מה שכתבתי כאן. מקווה.
לשחק הוא יכול גם בתור שוער. השאלה היא איך הוא משחק. שחקן 15-16 בסגל, לא יותר. את זהבי (של לפני הפריצה, עונת 08/09) בישלו יותר. אין סרט כזה שמחמוד עבאס יהיה שחקן הרכב בהפועל (אם אנחנו קבוצה עם מטרות). לא כקשר אמצע, שם ארבעה שחקנים עדיפים עליו: גורדנה, ידין, נוסא ושי, ובטח שלא כקשר כנף מימין או משמאל. אנחנו צריכים קשר כנף שמסוגל לתת פס לגול, רצוי יותר מפעם במשחק. שמסוגל לעשות אחד על אחד על המגן, שלוקח על עצמו (ולא סובל מחוסר ניסיון במשחקים כאלה ונמצא בתקופת הרצה), דומיננטי, דברים שעבאס לא יעשה גם אם המגן שמאלי שלנו יהיה רוברטו קרלוס מודל 97'. קשר אמצע בינוני שמחלטר באגף שמאל. הגיע הזמן שטביב יפסיק להתלהב מכל שחקן צעיר שסיים חוזה ומגיע בחינם אין כסף. למה זה היה צריך להיות עבאס או ראדי? למה זה תמיד אחד על חשבון השני? ולמה תמיד נעולים על הזול יותר? הבטחתי לעצמי שלא אתעצבן, אבל זה חזק ממני. מהדקה ה-60 עד חצי שעה אחרי המשחק קיללתי את טביב ולא חזרתי על אותה קללה פעמיים. רק רע.
בכלל, אני מסתכל על שאר שחקני הכנף שבסגל (יותר נכון את אלה שקשטן שולח לשחק בכנף) ועדיין מתקשה להאמין שטביב לא הביא את טל בן חיים - לא קשר כנף קלאסי, אבל הכי טוב שיכולנו להביא. תפור על צד שמאל. זה כמו לנסוע בלי דלק. אני מציע שיתחילו להירגע עם אורמוש, שיחכו עם האופציה שלו. יפה שפוסידון כבר לקח לעצמו את הקרדיט, ויפה שכולם התלהבו מהבחור אחרי פעולה וחצי בשני המשחקים הראשונים (יאמר לזכותו שבשני המקרים זה היה צריך להיגמר בגול), אבל אני לא משוכנע שמדובר בשחקן כל-כך דומיננטי, כזה שמשפיע על המשחק יותר מדי. זאת אחת הבעיות כשאתה מביא זר צעיר עם רזומה לא עשיר במיוחד. אתה לא יודע מה תקבל ממנו, הוא עדיין בגדר נעלם. בוא נגיד את זה אחרת, הייתי יותר רגוע אם בוזגלו היה מגיע. אורמוש שחקן נחמד, מהיר יחסית, דריבל ואחד על אחד סבירים, נהנה מגורם ההפתעה מול בית"ר. נראה כמו שחקן של יותר עבודה קשה מאשר מספרים (בישולים-שערים). שחקן טוב לרוטציה, בסגל הנוכחי כנראה שווה הרכב. עדיין סובל מחוסר ניסיון בליגה המקומית (לא מבין את הסיטואציה, לא מכיר את השופטים, זה נכון גם לגבי נוסא). לא בכדי הוא היה ברירת מחדל של הרגע האחרון.
מה עוד יש לנו בכנפיים? טועמה – אמרתי כבר, מה שהוא עושה בנגיעה, אלרואי לא מסוגל לעשות בעשרים נגיעות. בסגל הבעייתי שלנו, שגורם לכך שקשטן מעלה הרכבים שמתקשים לייצר מצבים, ייתכן שטועמה צריך לקבל עדיפות בגלל הערך המוסף שהוא מביא במצבים הנייחים. אבל צריך לזכור שמדובר בשחקן בן 32, שתוך כמה משחקים יקרוס מהעומס (תוך כדי משחקים הוא קורס מהעומס ומקבל החלטות לא טובות). בעונה שעברה הוא הרגיש את השריר במהלך חימום במחצית המשחק מול בית"ר במחזור ה-10. נראה כמה זמן הוא יסחוב העונה.
לגבי אלרואי – מה אפשר להגיד? מבחינה יכולת והבנת משחק, אני מיואש לגמרי. הוא מספר לאוהדים שבאים לאימונים שהוא לחוץ. רבאק, שבעה חודשים אתה בקבוצה. עוד רגע אתה מאבד את החוזה הגבוה, את הדירה והרכב, ומשחק במכבי פ"ת לעיני עשרים אוהדים, רובם בני משפחת לוזון. מבטיח שלא יהיה לחץ, תשאל את דמארי. כדאי לו להתחיל לנצל הזדמנויות כי טביב לא מחזיק ממנו. בקצב הזה הוא לא ישרוד את חלון העברות הבא. אני בעד שיזרקו אותו להרכב הפותח דווקא בפולין. אין לי בעיה שייתנו לו הזדמנויות באירופה (אני רק מקווה שאני לא אצטער על זה חמש דקות מפתיחת המשחק). בליגה זה כבר סיפור אחר לגמרי.
שאר השחקנים שקשטן שולח לשחק בכנפיים הם בכלל קשרי אמצע – גורדנה, כקשר ימין, בישל שלוש פעמים בגביע השוקו. למרות זאת, אני מעדיף אותו כקשר אמצע ולדעתי הוא צריך לפתוח בהרכב כל זמן שהוא כשיר. חבל על הפציעה האחרונה. על החלטורה של עבאס כבר כתבתי.
נוסא – עד המשחק מול ב"ש, הייתי בעד שישחק כקשר אמצע. האסימון נפל לי תוך כדי המשחק, בזמן שאנשים סביבי (שוב) התלוננו על כך שנוסא משחק רחוק מהרחבה, רחוק מהשער. לדעתי, הוא סובל מהבעיה של מדוניאנין במכבי. כשהוא משחק כקשר אמצע, הוא יותר קרוב לבלמים מאשר לשער. לכן יותר אופטימלי עבורו כשמכבי משחקת 4-5-1, והוא משחק את השחקן מתחת לחלוץ, אלא שאז הקבוצה מאבדת חלוץ אחד. נמני ניסה אותו גם כשחקן כנף שגונב לאמצע ומנהל משם את המשחק, אבל מול קבוצות רציניות הדבר פעל נגד מכבי כשקבוצות תקפו מאותו אגף. בחזרה אלינו. מכיוון שאנחנו לא רוצים להוריד חלוץ אחד לספסל רק כדי שנוסא ישחק את הפליימקר ויהיה קרוב לשער, ומכיוון שנוסא קצת יותר נייד ממדוניאנין (שפשוט עומד במקום שלו, אפס תנועה) ולא אמורה להיות לו בעיה לחזור לעמדת המוצא בכנף כשהיריבה עושה התקפת נגד, אני חושב שהעמדה האידיאלית עבורו היא כנף ימין.
ובמשפט, אלי טביב בן זונה גדול.