bigi37 כתב:
קומוניסים כתב:
צניעות וענווה זה חשוב. אבל צריך גם להיזהר מ"ענווה של שקר".
לגבי פסיקת יוסף, הבנתי שהוא חזר בו ממנה.
באופן כללי לגבי יחס הרבה מאוד חרדים ואף רבנים לא"י- זה נכון ועצוב והגיע הזמן שהם יתעשתו.
לגבי שייכותה של ארת ישראל לעם ישראל, אתה פשוט מתכחש לאמת המוחלטת הזו ויש ביידי אלף דרכים לנסות להסביר לך מדוע אתה טועה ושעובדת שייכות הארץ לעם ישראל היא ברורה ואיתנה וידועה.
אגב, רק מי שלא מרגיש שייכות של דבר מסויים אליו יכול בנקל ובפשטות לוותר עליו סתם כך.
לאלוהים יש בעצם את הזכות לקחת את ארץ ישראל מהיהודים, לא? כמו שהוא עשה כשהגלה אותנו.
והרי אלוהים לא עושה דברים בעצמו, הרי פיזית, בגלות אשור למשל, הגלה אותנו מלך אשור, לא? (לא באמת יודע לגבי הפרטים)
אז אם נגיד ונתניהו מוסר היום שטחים לפלסטינים, איך אתה יודע שזה לא רצונו של אלוהים?
אני שואל כי אני באמת מתעניין איך הדתיים נחלצים מכל שאלה מכשילה.
מעט מאוד פעמים או ליתר לדיוק לגבי מעט מאוד הקשרים נכתב מוטיב הנצח בתורה.
עולם, ברית עולם, לדורותם, עד עולם, וכאלה..
זה נאמר לגבי השבת, זה נאמר לגבי עם ישראל, זה נאמר לגבי התורה, זה נאמר לגבי ארץ ישראל.
בכל הדברים האלה ישנה ברית נצחית בין ה' לעם ישראל. ארץ ישראל ניתנת (ולא בכדי אני משתמש בלשון הווה, שכן היא ניתנת לנו כל רגע מחדש באופן ניסי) לעם ישראל באופן נצחי "נחלת עולם", "אחוזת עולם", "ארץ אשר תמיד עיני ה' אלוקיך בה מראשית השנה ועד אחרית השנה". אני חושב שהדברים מדברים בעד עצמם.
תראה, כמובן שכל מה שקורה בעולם, בשורה התחתונה בא ממנו (ולטובה!) יחד עם זאת לא נכון לייחס אך ורק לה' מעשים של בני אדם שהם בניגוד מוחלט לרצונו כפי שהוא מובא במפורש בתורתו. זה בוודאי לא פוטר אדם מאחריות למעשיו בתואנה ש"אם אני עושה אז כנראה שה' רצה. כי אם לא היה רוצה- לא הייתי עושה". חשבתי על זה בכיתה א' כשעשיתי משהו רע ואמרתי שהשם רצה. מייד הסבירו לי שזה לא ככה חח. וזה נכון בכלל לגבי איך אדם עובר עבירה. אם ה' נתן לנו את הבחירה "ונתתי לך את הטוב ואת הרע ובחרת בחיים" אז הוא נותן אותה גם לנתניהו...
ואל תחמיא לשאלתך כאילו צריך להיחלץ ממנה, מישהו כאן דיבר על ענווה. השאלה היא לא מכשילה בכלל. גם את התשובה המאוד חלקית שקיבלת כאן אתה יכול להרחיב ולהעמיק עוד ועוד.