Frank Serpico כתב:
מהדף האחרון באשכול הזה אני למד שבוזי הרצוג הוא בעצם המפאיניק ביותר מבין ארבעת המועמדים. נושא הגחלת.
אם כבר, מצנע הוא המפא"יניק ביותר מבין הארבעה.
ובוז'י הוא לא ילד שמנת רמת השרון. הוא נולד בצפון ת"א (צהלה) ואח"כ גר במקום יוקרתי אחר, או קיסריה או הרצליה פיתוח. אל תעליבו את הרמת-שרונים
mkorman1 כתב:
הפוליטיקה הישראלית היא מין מנהרת זמן שבה אותם אנשים צצים ועולים מחדש אחרי שכבר נקברו
אני ממש לא אתפלא אם גם אולמרט יחזור ואפילו שרון
ומהמשל לנמשל
מה פרץ עוד פעם?
לא הספיק לנו הביזיון מהפעם שעברה?
(שלא לדבר על כך שרב המצביעים עבורו הם מהמגזר ובבחירות האמיתיות הם מצביעים בכלל לרעם בלד)
אם אולמרט יזוכה - הוא יחזור. בדיוק כמו שביבי חזר. כמו שפרץ ומצנע מנסים לחזור. כמו שברק חזר ואפילו כמו שרבין ופרס חזרו. בפוליטיקה הישראלית never say never.
אגב, על איזה ביזיון אתה מדבר? לדעתי פרץ היה יותר מבסדר בקדנציה הקודמת. אל תשמיץ סתם!
teknoboy כתב:
לא חשבתי שזה רק הרצוג.
פשוט כל הקומבינה הזו של להתפקד למפלגה יריבה ולבחור, נניח, במועמד הכי פחות אטרקטיבי על מנת לחבל בסיכוייה - קצת דפוקה בעיניי.
קשה לי להאמין שדברים כאלה קורים באנגליה או בכלל במדינות שבהן יש מסורת דמוקרטית.
זה אצל כולם. גם בליכוד וגם בעבודה. גם אצל בוז'י אבל גם אצל עמיר או שלי. זו השיטה הדפוקה. אנגליה? קח את ארה"ב, שם הפריימריז פתוחים לקהל הרחב ומאורגנים ע"י המדינה. שם אין סיכוי ל"קבלן קולות מהמגזר" לקבוע מי המועמד. אבל גם שם לא הכל נוצץ. ראה את השחיתות בשיקגו לטובת קנדי בבחירות 1960 נגד ניקסון. ראה סימני השאלה שהיו בבחירתו של בוש הבן בבחירות 2000 מול אל גור, לגבי אי סדרים שהיו בקלפיות במדינת פלורידה, שם המושל הוא אחיו של בוש (ושם גר גם מושחת אחר שכולנו מכירים העונה לשם "אליהו" או "שאלתיאל", תלוי מי שואל...)
דובראש כתב:
הארץ מדווח שבמחוז הקיבוצים רק 3 הצביעו לעמיר פרץ!!!
שונאי ספרדים..מזל שברחתי משם
אני לא בטוח שזה רק עניין עדתי. ב-2011 יש גם בני עדות מזרח בקיבוצים. אני מניח שזה פשוט הרגל פוליטי כלשהו, בדומה אגב לעובדה שמסורתית ה"ספרדים" מהשכונות ועיירות הפיתוח מצביעים לליכוד או לש"ס, הגם שביבי וישי הם השניים שגורמים להם את הכי הרבה נזק. גם פה, פרץ הסוציאליסט שבעבר היה עובד אדמה בניר עקיבא לבטח יותר קרוב להתיישבות העובדת מאשר ילד השמנת, הנסיך הרצוג, או התל אביבית המלוקקת מערוץ 2. אבל הם קיבלו את הקולות, לא פרץ ואפילו לא מצנע שנולד בקיבוץ... לך תבין.
דבר ראשון, זה לא הפוליטיקאים שחוזרים.
זה הדבר המטומטם הזה שנקרא הציבור שמחזיר אותם כל פעם מחדש.
דבר שני, אין פלא שהתפלגות הקולות באבודה הולכת יותר לפי המוצא מאשר לפי ההגיון.
בכל זאת מדובר במפלגה גזענית, רקובה מן היסוד, ושחייבת להיעלם מן המפה הפוליטית היישר לפח הזבל של ההיסטוריה.