redrony כתב:
chimpfive כתב:
"היחסי אנוש שלו" תריץ שנתיים אחורה תראה מה כתבו על ה"גונב דעת" ויחסי האנוש שלו, ותדבר עם שחקנים ששיחקו בשבילו ואתה יודע מצוין את כמות הטינופת שתצא מהם. הענין של סלים הוא ענין מורכב, ואתם נותנים לגיטמציה לשחקנים מסוימים בקבוצה להטיל את כל האשמה על קשטן. דרך אגב, שיטת משחק וכו', כל עוד הקשרים שלך הם שי אבוטבול וידין איזה משחק צירופים אתה מצפה לראות? יש לך שחקן יצירתי סטייל גילי וזהבי? יכול להיות שאורמש יתחיל להראות ניצצות ואולי נתחיל לראות קבוצה יותר חכמה. חוטבא עושה עבודה טובה בימין, בשמאל אתה נשארת עם אותם בעיות שהיו גם אצל גוטמן. יכול להיות וקשטן מיושן, אבל בני יהודה של שנה שעברה ממש לא שיחקו לרוחב, תראה את המשחק נגדנו שנה שעברה שהם ניצחו אותנו הם היו בשתי רמות מעלינו עם משחק צירופים יפה, אני נותן לו קרדיט שהוא מבין את הבעיה בקבוצה ומנסה לשנות עכשיו נגד עכו.
מפריע לי שמגן אחד נשאר מאחור בעוד השני עולה למעלה, אבל בנתיים אין ברירה כי ההתקפה שלנו לא מתפקדת יותר מדי, וההגנה חלשה. אני לא חושב שהוא מאמן מושלם, וישנם דברים שהוא מאוד מיושן, אבל העליהום על קשטן הוא מדהים. האש צריכה להיות מכוונת לטביב ולשקרן אוסידון, על שהם לא עושים שום מאמץ לחזק את הקבוצה הזאת, וצורת הניהול ההרסנית שלהם.
אתה נותן לי דוגמא לא טובה על מישהו אחר בשביל להגיד לי שקשטן בסדר?
קשטן אדם שכבר עשר שנים עסוק במשחקי כבוד, בלהיות ממורמר ובלריב עם מי שרק אפשר. שלושה שבועות איבדת כי הוא חייב להתעקש על מבחנים. בשביל מה? מה הוא רוצה לראות אצל שחקן בשלושה ימים, בכושר של תחילת עונה שהוא עוד לא מחובר לקבוצה? אם הוא יודע להקפיץ כדור?
לגבי הקטע המקצועי, נו באמת, בוא נתחיל מבניית הקבוצה: אם אבוטבול וידין הם בעיה (והם אכן בעיה) לא לא הבאת שחקנים לעמדות האלה?
אין לך ישראלים מספיק טובים? תביא זרים. אה, אי אפשר להביא זרים כי 3 אתה מבזבז על שוער ושני בלמים, שאחד מהם ברמה של ליגה לאומית.
סדר עדיפויות, ידידי. קבוצה קמה ונופלת על הקישור שלה. אתה רואה שהקישור האחורי חלש, תחזק אותו. זו שגיאה בבניית הקבוצה והאחריות היא רק על קשטן.
האלה, שיטת משחק. שי אבוטבול, לפחות עד מחר, שחקן הרכב קבוע. נכון, לא האופציה הכי טובה, מוגבל, אבל למה אני צריך לראות ממנו כל משחק 6-7 כדורים ארוכים שלא קשורים לכלום? אז או שקשטן מעיר לו והוא עושה בכל זאת, או שקשטן לא מבין כמה צורת המשחק הזו נוראית. תחליט אתה מה יותר גרוע.
וזה לא הכל אשמת שי. ממש לא. שי מסתסך עם כדורים ארוכים גם כי הוא מוגבל אבל גם כי הפועל קבוצה שלא יודעת מה זה תנועה בלי כדור. אין תנועה בלי כדור, אין אופציות מסירה, אין אופציות מסירה, מעיפים כדורים למעלה וככה זה נראה. וככה קשטן נראה בכל השנים האחרונות.
בני יהודה? חצי עונה לא תיפקדו שם וכן, בחצי השני של העונה הם השתפרו. אתה מוכן לאבד חצי עונה עד שהכשרון שבכל זאת יש בהפועל יתחיל להידבק? אצל בני יהודה זה הגיע לשיא עם נצחון על הפועל ועוד כמה נצחונות שהם חיברו. אתה מוכן להסתפק בזה?
אני שוב אומר לך. אני לא הייתי צריך לחכות לתחילת העונה הזו ולרמה הזו של הכדורגל. אני הבנתי את התמונה ביום שמינו את קשטן. לצערי, זה כרגע נראה שהפחדים הכי גדולים שלי מתממשים. הפועל קבוצה משעממת, אפורה, שתנצח פה ושם משחקים, תיתן מדי פעם הצגות, אבל אני חושש שרב העונה תראה ממנה מה שראית מתחילת העונה. לא היה חסר שהפועל יהיו היום עם 9 נקודות ליגה ונצחון על הרומנים. סה"כ המשחק נגד בית"ר והמשחק נגד הרומנים זה מבחינתי אותו משחק. באחד הצלחת להבקיע מאיזו פעולה אישית ובשני לא. זה ההבדל. אליפות ככה לא תיקח בחיים.
הלוואי שאני טועה...
דיברת על יחסי אנוש כמרכיב יסוד לבעיה של קשטן, אז כן, הבאתי לך דוגמת נגד שזה לא הענין המרכזי וזה לא מה שקובע אם הוא ראוי או לא ראוי ואם הוא מאמן כושל או מוצלח. הרי זאת שיטת הניגוח השולטת ביציע, קשטן חרא של בן אדם וזו הסיבה שצריך להעיף אותו. ואני יודע שזה לא הטיעון המרכזי שלך, אבל שוב, אני שומע וקורא את זה בכל פעם. לטעמי זו אימרה פופוליסטית בלי חשיבה יתרה, מי יכול להתווכח עם זה? קשטן עסוק במשחקי כבוד? אתה מכיר מאמן שלא עסוק במשחקי כבוד? בעונה הקודמת שחקנים פרצו את כל הגבולות של כבוד למאמן לאוהדים ולמועדון, כמובן שיש סיבות מקלות הסכסוך בעלים, גוטמן בחר להתעלם קשטן בוחר שלא, זו הדרך שלו, יש שחקנים שמכבדים את זה, למרבא הפלא (לא ממש) אלה השחקנים הזרים, והפרזיטים המקומיים אוהבים לקטר. והוא כן יודע לתת עונש ואחר כך לשחרר, אם רק הכבוד היה משחק אצלו תפקיד קנדה וטועמה היו ביציע לחודשים.
מבחינת בניית הסגל, אתה צודק מאה אחוז שהוא התנהג כמו אדיוט שהתעקש על מבחנים, אין ספק. אבל ניסו להביא כמה שחקנים בהמשך כמו בוזגלו, וכנראה שהחלק של ההנהלה טיפה יותר גדול בכישלון. סמכו על ידין במידה רבה, בדיוק כמו שגוטמן סמך עליו, וכנראה שיש לו סיבות נכונות. לגבי שי, אחרי כל המלחמה שהוא עבר עם ההנהלה והיכולת הטובה באימונים, כנראה שחשבו (ואין לי מושג למה) שהוא מספיק. לחלוטין אשמת מאמן. רק אני לא רואה מאמן אחר שהיה יכול לקבל חיזוק משמעותי מאלי "מציאות" טביב. אם קשטן ימשיך לקדם מספר צעירים כמו גורדנה, אני יותר אעריך את זה מלהביא זר הימור.
כמובן שאני לא מאשים את שי בכל הבעיות של הפועל, למה הוא מוסר אחורה? 1. תמיד יש לצידו שחקן שעושה בשבילו את התפקיד שלו ולכן המשחק שלו מבולבל, מסירה אחורה זה הדבר הכי בטוח שיש, 2. אין לו כושר לרוץ 90 דקות גם בהתקפה וגם בהגנה, ו3 הוא שחקן בינוני שיכול להבריק לכמה דקות ואז לדעוך. המציאות היא שיש לך קבוצה לא מוכשרת במיוחד, ולצפות ממנה לשחק כדורגל זה לא הוגן בשלב הזה של העונה. בני יהודה לא תיפקדה חצי עונה, נכון, חצי שני תיפקדה יפה מאוד. אני לא מוכן לאבד חצי עונה, ובנתיים לא איבדתי, אבל אני מבין שיש קבוצה חדשה שיקח זמן עד שתראה תיאום, עם כל מאמן היתה לך את אותה הבעיה במיוחד אחרי שלוש עונות יוצאת מהכלל. אז כן יש לי סבלנות לתת לקבוצה שלי קצת שקט כדי שיצליחו לעבור את התקופה הלא פשוטה הזאת. וכאן בטח תבוא ותגיד שאנחנו הבעיה האחרונה של הפועל, לדעתי אנחנו חלק מהבעיה.
אני יודע שאתה היית נגדו מהתחלה, ובמידה רבה אולי צדקת, גם אני קיבלתי דיכאון שהבנתי שהוא חוזר. אבל אם כבר הוא המאמן שלנו, ויש לנו את כל הגועל נפש בצורת הנהלה, בואו אנחנו ננסה לדבוק בתדמית (הלא קיימת) שלנו כקהל תומך ומעודד, כזה שלא מקלל שחקנים ומאמן אחרי הפסד - ומי שכתב שזה היה זניח, ממש לא, מאות אנשים בשער שבע מחכים לקשטן לקלל ולשרוק לו בוז כאחרון הבבונים של מכבי בית"ר וחיפה - ננסה לתת לו סיבוב להשלים ואז לעשות את החשבון. בסך הכל אפשר גם טיפה לתת קרדיט שלמרות כל הבלגן בקיץ (מוני לא אשם בכלום, לא אשם בסחיבה של קבוצה שלמה למשפט שאין לו שום סיכוי לנצח, לנסות לערב את הפועל בפלילים, הדלפות לקופמן, לא הוא לא אשם בכלום) בכל זאת הקבוצה בשלב הבתים, אחרי שלושה משחקים קשים במקום שני עם פתיחה הכי טובה מזה זמן רב. או שפשוט נהיה קהל זבלה ישראלי, ונודה בעובדות שזה מה שנהיינו, וחוץ משער חמש תמיד היינו, ועם כל הפסד נקלל את השחקנים ואת קשטן, ואולי קצת את ההנעלה.