mkorman1 כתב:
צ׳ארלי אתה היחצ״ן של פרץ?
אם לא אז זה ממש בזבוז לאור התגובה שלך שהיא מלאכת מחשבת
רק הערה קטנטנה לסדר
אני מצפה מאדם שמתימר להיות מנהיג להתעלות קצת מעל הילדותיות של אכלו לי ושתו לי שמאפיינת את פרץ
ועוד אני מצפה מאחד שהגיע כבר להיות שר בטחון בממשלת ישראל שיפסיק כבר לעשות שימוש בשד העדתי
זה שחוק ובעיקר נמאס מאד
היית שר בטחון נכשלת בתפקידך בכך שהיית מעורב במלחמה מיותרת שנוהלה גרוע ושחקה עד דוק את ההרתעה הישראלית אז למען השם הנח לנו שב בבית בשקט ותן לאנשים אחרים לנסות את כוחם
אני פעיל במטה של עמיר וחשוב לי שאנשים ידעו את האמת ולא יקבלו דעה שגויה בשל "דיווחים" של עיתונאים מטעם או מערכון של ארץ נהדרת או תמונה שתוכננה מראש לפגוע באדם.
פרץ הוא האחרון שניתן לומר עליו "אכלו לי שתו לי". הוא גם מעולם לא עשה שימוש במוצאו העדתי ולא הסית בשם העדתיות, כמו שעשו לפני אריה דרעי או מנחם בגין (שהוא בכלל פולני אבל כולם זוכרים את נאום הצ'חצ'חים שלו בבחירות 1981).
פרץ לא היה מעורב באותו מבצע צבאי (שבשל לחצים כאלו ואחרים כונה בהמשך "מלחמת לבנון השניה") אלא היה אחד מיוזמיו. הוא לא נגרר לכך הוא תמך בכך, ובצדק. פרץ סבור ששיטת המקל והגזר לא תעבוד במזה"ת, אלא רק שיטת הנבוט והאננס. כלומר, המקל לא מרתיע את המחבלים ומנגד הגזר לא מושך את המתונים. אם תנפנף בנבוט ותציע אננס, תוכל להגיע להסדר מדיני ראוי וכן להרתיע את שונאינו.
המבצע ב-2006 לא פגע בכושר ההרתעה של צה"ל, נהפוך הוא. היו לחיזבאללה מספיק "סיבות" להצית את הגבול מאז ואולם מלבד איומים של נסראללה (כן, כן, הוא עדיין בבונקר מאז למרות שלא הורתע לטענתך) הגבול הצפוני שקט. אם כבר, הפיאסקו של המבצע טמון בהסדר שבא בעקבותיו באו"ם ע"י שרת החוץ דאז, לבני, שבחסותו חזר החיזבאללה להתחמש עד מעל לראש.
אגב, להאשים את פרץ בכישלון מבצעיים עליהם אמונים הרמטכ"ל ואלופי הפיקוד כמו הפאשלה ביום האחרון למבצע, שהיה בכלל יוזמה של אולמרט, זה ממש לא במקום.
בשורה התחתונה: אנשים לא יודעים איך "לאכול" אדם כמו פרץ, שלא מתאים להם ויזואלית כנראה, אז הם מחפשים אותו בכל צעד ושעל. דברים הרבה יותר גרועים עשו אחרים אבל הם זכו למחילה ולניסיון חוזר, רק כי היו מהמלייה הנכון, חלקם פלמ"חניקים, חלקם עבדו צמוד לבן גוריון, חלקם צמוד לזאב ז'בוטינסקי וחלקם פשוט יוצאי סיירת מטכ"ל...
אני לא מתרגש. בשנות ה-60 המאוחרות דברים ברוח דומה נאמרו גם על לוי אשכול. אשתקד נבחר אשכול לרוה"מ הטוב ביותר של ישראל, מיד אחרי שני "הענקים" של הדור, דב"ג ובגין. ללמדך, שלפעמים בפרספקטיבה של הזמן, אנשים יודעים להעריך נכון את האדם אותו פסלו בזמן אמת.