קלדרון כתב:
44 שנים יש שלום עם מצרים.
עשרות שנים יש שיתוף פעולה ברמת ברית עם טורקיה.
מאז 77 מדברים על הפתרון לעם הפלסטינאי אבל לא ממש נותנים להם לגיטימציה ליזום.
אבל אז נכנס מטומטם והתישב ,שוב, על כסא ראש הממשלה. מטומטם שמסרב לדבר עם הפלסטינאים מספיק זמן בשביל שהם יוכלו לקחת הובלה על התהליך בלי לשאול את ישראל .
כשר חוץ הוא שם סוכן רוסי שהבטיח למצרים שיפציץ את אסואן ולטורקים הבטיח שיתמוך בכורדים.
כסגן שר חוץ הוא שם דביל מחמד שהושיב את השגריר הטורקי על כסא נמוך כשהוא נוזף בו מכסא גבוה כאקט של השפלה פומבית.
לישראל שתי סכנות קיומיות.
הבעיה הפלסטינאית שאם לא תנוהל נכון תביא למלחמה עם המעגל הקרוב מאוד (גם מובראק התחנן בפני ביבי להתנהל אחרת).
הבעיה האיראנית שאף אחד לא מדבר עליה מכיון שבמקום ליצר שקט במעגל הקרוב ומרחב פעולה לארה"ב חבורת הערסים צעצוע שמנהלים את המדינה מעסיקים את העולם בפוזות למצלמה.
במצרים אין שלטון חדש. הצבא שלט קודם באמצעות מובראק והחליט להחליף מנהל אבל עדין שולט.
תורכיה עדין חברה בנאטו ועדין מקשיבה לארה"ב.
הפלסטינאים לא הפכו לאימפריה אזורית שיכולה להכריז מה שהיא רוצה.
המזה"ת לא השתנה בשלוש שנים האחרונות, מה שהשתנה זה זהות הממשלה בישראל והטמטום המתפרץ שלה.
ופריט מידע קטן "הקומנדו המצרי" לא שווה ערך ליחידת עילית כמו הקומנדו הימי אצלנו. ה"קומנדו המצרי" זה בסה"כ גדודי חי"ר כמו צנחנים או גולני אצלנו.
שיהיה ברור, אני לא סובל את ביבי ואני לא מנסה להגן עליו בשום אופן, רק מגיב לשם הדיון וההבנה.
אם נפריד את המקרים, לא בטוח בכלל שהכל באשמתו. בעניין הפלשתינאים, זאת אשמתו הבלעדית והסירוב שלו לחזור למו"מ רציני, בזמן שהוא מרחיב את ההתנחלויות.
בעניין טורקיה זה קצת מורכב. נכון, אולי היה אפשר להימנע מהמצב הנוכחי, אבל במה זה היה כרוך? עזוב גאווה לאומית, משחקי אגו וכבוד, אלה בכלל לא מעניינים אותי. אתה חושב שמדינה צריכה להתנהל ע"פ השגעונות של אדם שעומד בראש מדינה אחרת? הרי אפילו האו"ם הצדיק אותנו, איך בידיוק אנחנו אמורים להתנהג עם ארדואן? מה עשינו שמצדיק את ההתנהגות שלו? כנראה שארדואן החליט להתקרב לאיראן, כי כדי להיות המנהיג המשפיע ביותר בעולם המוסלמי אתה לא יכול להיות קרוב לאירופאים ולישראל. נכון, טורקיה בנאט"ו(הצטרפה ב52, אגב, הרבה מים עברו מתחת לגשר), ובכל זאת הצהירה שתלווה את המשטים הבאים עם אוניות מלחמה ותפציץ מתקני קידוח בקפריסין. אם ישראל הייתה מתנהגת ככה, אפשר להגיד בוודאות שהייתה נכנסת לחרם בינלאומי. הכל בגלל 9 אזרחים טורקים שנהרגו במשט? ממש לא. התנצלות הייתה פתאום מחזירה את טורקיה לציר המערבי? אני בספק.
מצרים זה בכלל נושא שעדיין בחיתוליו, אי אפשר לדעת לאן הוא יוביל ומה יקרה. אפשר רק להגיד שאלה היו באמת רק 4000, ושהמהפכה כן גרמה לזה. לא בהכרח בגלל שהייתה אנטי ישראלית, אלא פשוט בגלל שהיא נתנה לאזרחים שם חופש לעשות מה שהם רוצים. אין יותר את מובארק והחיילים שלו שיטילו אימה על כל מי שעושה לו בעיות(ופריצה לשגרירות הישראלית זאת בעיה בישבילו). כשהייתה סכנה שמצרים תחזיר את השגריר, ישראל התנצלה. לדעתי זה כן היה מקרה ספציפי וייחודי, בניגוד לטורקיה שאצלה מדובר במדיניות חדשה.
הדבר הכי חשוב ונכון במה שאמרת זה איראן, היא כנראה המרוויחה הגדולה מכל מה שקורה כאן.