אדום אופטימי כתב:
יקירי,
כניראה שלמרות ששנינו אוהדים את אותה קבוצה אנו רואים את הדברים אחרת.
אני מאוד אוהב את הפועל אבל היא בכלל לא באותו סדר גודל כמו את המשפחה והחברים. גם הפרנסה והיכולת שלי לספק לילדי את צרכייהם נימצאים ברמק אחרת לגמרי מהפועל. אפילו לא קרוב. אני מעריך שגישתי היא השכיכה בקרב אוהדים בוגרים של הפועל (כאלה שהם בעלי משפחות) הרבה יותר מאשר גישתך.
"התבגרתי".
אצלי התהליך הוא הפוך. גם אצל רבים מהמבוגרים שאני מכיר.

מזדהה עם כל מילה.
"עד המוות הפועל", ו"הפועל זה החיים" זה רק שירי אוהדים. מילים. אין בהם הרבה, אם נהיה לרגע כנים.
הבן שלי ומשפחתי הקרובה יקרים לי קצת יותר מהפועל (כמה יותר? קצת). לא הייתי רוצה להעמיד את זה למבחן, אבל אם הייתי צריך, ברור לי מי עדיף. כנ"ל כמה חברים קרובים. כנ"ל אפילו פרנסה. כנ"ל גם בריאות. בטח החיים.
פוליטיקה משפיעה ישירות על כל מה שציינתי לעיל - עלי, על פרנסתי, על בריאותי ועל שירותי הבריאות שאני מקבל, על בריאות ילדי, החינוך שהם מקבלים. על עתידם. על בטחוני האישי, על בטחון משפחתי. על עתידנו כולנו.
פוליטיקה משפיעה גם באופן עקיף יותר על הפועל.
כשאני צריך לבחון את מערכת השיקולים שאליה אתייחס בבואי לקלפי, אתייחס למערכת השיקולים הראשונה, החשובה לי יותר. הרבה יותר. אם יהיו כמה מועמדים או כמה מפלגות שיהיה ביניהם שיוויון עקרוני מבחינת השיקולים העדיפים (וזה הרי לא יקרה, כי אין מפלגות ומועמדים זהים), אז אתפנה לבחון איך משתקפת טובת הפועל.