שיקאגו כתב:
אם נתמקד בנושא השכר אז ההסכם משפר בעשרות אחוזים בטווח שנע בין 30 אחוז ל-80 את שכר הרופאים.
קראתי את ההסכם הקיבוצי, שכר הרופאים מורכב מהרבה פרמטרים, שלל תוספות שנצברו עם השנים.
מתמחה לא מרוויח ולא הרוויח לפני ההסכם את הסכומים פר שעה שנזרקים פה, זה משתנה בין מקצוע, ותק, מיקום, ודרגה אבל אם ניקח לדוגמא מתמחה צעיר במרכז אנחנו מדברים על משהו סביב ה-28 ש"ח ולאחר ההסכם הוא אמור להרוויח 40 ש"ח לשעה (על פי הר"י, לא חישבתי לבד)
ההסכם הוא סביר, מתקן חלקית את העוול ומתקן עיוותים של מצוקות כוח אדם באיזורים גאוגרפים ובמקצועות שונים.
אני עדיין חושב שמגיע יותר לרופאים בנושא השכר, צריך לזכור שאם אומרים שהעלות הכוללת היא 2.5 מליארד אז חצי מזה חוזר במיסים למדינה (מס הכנסה+בריאות+ביטוח לאומי). לדעתי הבעיה של המתמחים וכלל הרופאים היא אידלמן שהוא פשוט לא ניהל את המאבק ואת המשא ומתן בצורה נכונה.
ההסכם גם בנקודות הסבירות שלו לא מגדיל את ההכנסה ב 80% בשום סיטואציה. כותרות וסכמות של יועצי תקשורת זאת לא האמת.
לא בעיה לקרוא את ההסכם, אם יהיה מי שיסביר לי איך טכנית, אני מעלה קובץ PDF.
לא צריך להיות כלכלן כדי להבין את המרחק הרב בין מה שהר״י מציגים לבין המציאות שמשתקפת בהסכם.
אגב, בנוגע לדיון הברוטו נטו, כרופא, מעולם לא התקיים איתי דיון לגבי שכרי, את התלוש עצמו ראיתי אולי פעמיים במהלך ההתמחות, האופן היחיד בו מורגש העניין השולי בקבלת המשכורת הוא כשהכספומט לא בולע את הכרטיס.