תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 08 יולי 2025, 18:29

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 174 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: מרד הרופאים הגדול
הודעהפורסם: 05 ספטמבר 2011, 13:01 
סמל אישי של המשתמש
אדום-עולה בבלומפילד כתב:
boskko כתב:
אדום-עולה בבלומפילד כתב:
לפי מה שאני קראתי בתקשורת, המתמחים לא עושים 300 שעות. אני קראתי 250 שעות, שזה גם הרבה אבל זה לא 300.
גם עורכי דין במשרדים הגדולים עובדים המון שעות, הם מרוויחים פחות מהסכומים שפורסמו לגבי המתמחים וצריך לזכור גם שאין להם את הבטחון התעסוקתי של הרופאים, ואין להם את תנאי הפנסיה, הגמל וההשתלמות שיש לרופאים. לרופאים בסקטור הציבורי יש כ-25 ימי חופש בשנה וכ-25 ימי מחלה בשנה. עורכי דין יכולים רק לחלום על זה.

שנית, אי אפשר להסתכל רק על השכר כיום. צריך להסתכל גם על ההשפעה של העבודה הנוכחית על יכולת ההשתכרות העתידית.
לדוגמא: במשרד האוצר הרפרנטים מרוויחים משכורת רעב ועובדים קשה, אבל זה שווה להם כי הם יודעים שכשהם יעברו למקום אחר יחטפו אותם.
כך גם הרופאים. גם אם בזמן ההתמחות הם מרוויחים מעט (והם לא), אז כאשר הם מסיימים את ההתמחות פוטנציאל ההשתכרות שלהם גבוה מאוד. בטח יותר משל 90% מעורכי הדין.

1. אממ, אולי 360 שעות חודשיות (גילוי נאות, התגובה נכתבת כעת ממיון אורטופדי, פעם ראשונה מתוך 3 השבוע).
2. 9600 נטו זה לא נורא מעט אבל לא המון, 23.80 לשעה (לא המון).
3. לזיהומולוגים לדוגמא אין פוטנציאל השתכרות ממשי מחוץ לביה"ח לאחר התמחות כפולה.

1. לא יודע לגביך, בממוצע המתמחים לא עושים 360 שעות. גם לא 300.
2. אני לא יודע מה זה נטו. כשמודדים שכר זה תמיד ברוטו. רק אצל שחקני כדורגל מודדים שכר נטו.
3. מסכים איתך שיש התמחויות מסוימות שאין בהן כושר השתכרות מחוץ לבית החולים, ולגביהן אני מסכים שצריך לתת יותר. למיטב הבנתי, ההסכם דווקא נותן תוספת למקצועות נדרשים.

דיפ רד - האם כשכתבת שרופא מומחה מרוויח 13-14 אלף שקל בחודש, התכוונת לנטו או ברוטו?

שכר מינימום, ששכר המתמחים גבוה ממנו רק בשקל ו-80 אגורות לשעה, נמדד תמיד בנטו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 ספטמבר 2011, 13:03 
red in blood כתב:

ממש לא נכון.
למה אתה מדבר על דברים שאתה לא מבין בהם?
שכר נמדד תמיד בברוטו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 ספטמבר 2011, 13:05 
סמל אישי של המשתמש
אדום-עולה בבלומפילד כתב:
red in blood כתב:

ממש לא נכון.
שכר נמדד תמיד בברוטו.

אם ככה, אחרי שגובים מהמתמחים מס הכנסה, ובשקלול השעות הנוספות, הם משתכרים בפועל פחות משכר מינימום פר שעה.
(אני מניח שבגלל היקף המשרה שלהם הם משלמים מס הכנסה, בניגוד למי שעובד בשכר מינימום במשרה מלאה רגילה).

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 ספטמבר 2011, 13:13 
סמל אישי של המשתמש
אדום-עולה בבלומפילד כתב:
red in blood כתב:

ממש לא נכון.
שכר נמדד תמיד בברוטו.

אני לא מבין? אוקי, אז תענה לי אתה - שכר המינימום כיום, כמו שמצויין בחוק, הוא 22 ש"ח לשעה.
האם מדובר על ברוטו או על נטו?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 ספטמבר 2011, 13:17 
ברוטו.
וזה כבר באמת נהיה שיח חרשים.
בוא נסכם שאתה צודק ואני טועה, ורופאים מרוויחים פחות משכר מינימום.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 ספטמבר 2011, 13:25 
סמל אישי של המשתמש
אדום-עולה בבלומפילד כתב:
ברוטו.
וזה כבר באמת נהיה שיח חרשים.
בוא נסכם שאתה צודק ואני טועה, ורופאים מרוויחים פחות משכר מינימום.

מצטער, כאן אתה מדבר על דברים שאתה לא מבין בהם.
שכר המינימום הוא נטו, ומתייחס אך ורק למרכיב שכר הבסיס בתלוש המשכורת.

טכנית יכול להיות שאדם שמרוויח 40,000 ברוטו בחודש לא מקבל שכר מינימום, אם מרכיב שכר הבסיס אצלו נמוך מ-4,100 ש"ח.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 ספטמבר 2011, 13:34 
אם נתמקד בנושא השכר אז ההסכם משפר בעשרות אחוזים בטווח שנע בין 30 אחוז ל-80 את שכר הרופאים.
קראתי את ההסכם הקיבוצי, שכר הרופאים מורכב מהרבה פרמטרים, שלל תוספות שכר שנצברו עם השנים.
מתמחה לא מרוויח ולא הרוויח לפני ההסכם את הסכומים פר שעה שנזרקים פה, זה משתנה בין מקצוע, ותק, מיקום, ודרגה אבל אם ניקח לדוגמא מתמחה צעיר במרכז אנחנו מדברים על משהו סביב ה-28 ש"ח ולאחר ההסכם הוא אמור להרוויח 40 ש"ח לשעה (על פי הר"י, לא חישבתי לבד)

ההסכם הוא סביר, מתקן חלקית את העוול ומתקן עיוותים של מצוקות כוח אדם באיזורים גאוגרפים ובמקצועות שונים.
אני עדיין חושב שמגיע יותר לרופאים בנושא השכר, צריך לזכור שאם אומרים שהעלות הכוללת היא 2.5 מליארד אז חצי מזה חוזר במיסים למדינה (מס הכנסה+בריאות+ביטוח לאומי). לדעתי הבעיה של המתמחים וכלל הרופאים היא אידלמן שהוא פשוט לא ניהל את המאבק ואת המשא ומתן בצורה נכונה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 ספטמבר 2011, 13:58 
סמל אישי של המשתמש
בוא נדייק, זה 2.7 מיליארד לאורך 9 שנים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 ספטמבר 2011, 14:57 
אתה רוצה לדייק? בבקשה.

2.5 מליארד זו העלות לא כולל תוספת של אלף תקנים, ו-70 אחוזים מהסכום הנ"ל מתווסף כבר בשלוש שנים הקרובות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 ספטמבר 2011, 19:50 
שיקאגו כתב:
אם נתמקד בנושא השכר אז ההסכם משפר בעשרות אחוזים בטווח שנע בין 30 אחוז ל-80 את שכר הרופאים.
קראתי את ההסכם הקיבוצי, שכר הרופאים מורכב מהרבה פרמטרים, שלל תוספות שנצברו עם השנים.
מתמחה לא מרוויח ולא הרוויח לפני ההסכם את הסכומים פר שעה שנזרקים פה, זה משתנה בין מקצוע, ותק, מיקום, ודרגה אבל אם ניקח לדוגמא מתמחה צעיר במרכז אנחנו מדברים על משהו סביב ה-28 ש"ח ולאחר ההסכם הוא אמור להרוויח 40 ש"ח לשעה (על פי הר"י, לא חישבתי לבד)

ההסכם הוא סביר, מתקן חלקית את העוול ומתקן עיוותים של מצוקות כוח אדם באיזורים גאוגרפים ובמקצועות שונים.
אני עדיין חושב שמגיע יותר לרופאים בנושא השכר, צריך לזכור שאם אומרים שהעלות הכוללת היא 2.5 מליארד אז חצי מזה חוזר במיסים למדינה (מס הכנסה+בריאות+ביטוח לאומי). לדעתי הבעיה של המתמחים וכלל הרופאים היא אידלמן שהוא פשוט לא ניהל את המאבק ואת המשא ומתן בצורה נכונה.

ההסכם גם בנקודות הסבירות שלו לא מגדיל את ההכנסה ב 80% בשום סיטואציה. כותרות וסכמות של יועצי תקשורת זאת לא האמת.
לא בעיה לקרוא את ההסכם, אם יהיה מי שיסביר לי איך טכנית, אני מעלה קובץ PDF.
לא צריך להיות כלכלן כדי להבין את המרחק הרב בין מה שהר״י מציגים לבין המציאות שמשתקפת בהסכם.
אגב, בנוגע לדיון הברוטו נטו, כרופא, מעולם לא התקיים איתי דיון לגבי שכרי, את התלוש עצמו ראיתי אולי פעמיים במהלך ההתמחות, האופן היחיד בו מורגש העניין השולי בקבלת המשכורת הוא כשהכספומט לא בולע את הכרטיס.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 ספטמבר 2011, 19:55 
סמל אישי של המשתמש
רופא מומחה, עבודה מלאה ללא כוננויות (4 כוננויות במחלקה פנימית כולל סופ"ש מכניסות עוד 3-3.5 ברוטו מהם יורדים 50%). אני מקווה שאני סוגר את הפינה הזו. יש אינטרסים שונים לאנשים לשקר.
שימו לב לשכר שעה (פינה ימנית למטה).
שנות הכשרה: MD 6 שנים, סטאג' שנה, PhD שנתיים וחצי, התמחות 4 שנים.
תמונה

נערך לאחרונה על ידי deep red בתאריך 05 ספטמבר 2011, 20:08, נערך 3 פעמים בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 ספטמבר 2011, 19:58 
boskko כתב:
שיקאגו כתב:
קראתי את ההסכם הקיבוצי, שכר הרופאים מורכב מהרבה פרמטרים, שלל תוספות שנצברו עם השנים.

ההסכם גם בנקודות הסבירות שלו לא מגדיל את ההכנסה ב 80% בשום סיטואציה. כותרות וסכמות של יועצי תקשורת זאת לא האמת.
לא צריך להיות כלכלן כדי להבין את המרחק הרב בין מה שהר״י מציגים לבין המציאות שמשתקפת בהסכם.
אגב, בנוגע לדיון הברוטו נטו, כרופא, מעולם לא התקיים איתי דיון לגבי שכרי, את התלוש עצמו ראיתי אולי פעמיים במהלך ההתמחות, האופן היחיד בו מורגש העניין השולי בקבלת המשכורת הוא כשהכספומט לא בולע את הכרטיס.

אתה יכול להעלות את זה לכאן ולתת את הקישור:
http://www.unlimit.co.il/

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 ספטמבר 2011, 21:09 
סמל אישי של המשתמש
red in blood כתב:
אדום-עולה בבלומפילד כתב:
red in blood כתב:

ממש לא נכון.
שכר נמדד תמיד בברוטו.

אני לא מבין? אוקי, אז תענה לי אתה - שכר המינימום כיום, כמו שמצויין בחוק, הוא 22 ש"ח לשעה.
האם מדובר על ברוטו או על נטו?

ברוטו .
אני אכתוב עוד פעם : ברוטו (לא נטו) וזה טיפה יותר מ- 22 אם אני לא טועה 22.06 ש"ח לשעה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 ספטמבר 2011, 21:21 
boskko כתב:
שיקאגו כתב:

ההסכם לא מסובך, מבנה השכר ושלל התוספות שמגולמות בו הופך אותו לכזה.
ומה הוא אותו מרחק רב בין מה שהר"י מציגים לבין המציאות המשתקפת? לצורך העניין הר"י טוענים שמתמחה בדרגה 3 בפריפריה שעוסק בטיפול נמרץ לילדים ירוויח 82 אחוזים יותר פר שעה, איפה המכבסה פה ?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 ספטמבר 2011, 21:38 

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 ספטמבר 2011, 21:45 
סמל אישי של המשתמש
ציטוט:
גם לו היו המכתבים חוקיים, לא היינו מאפשרים את התפטרותם של אלף מתמחים, נוכח צורכי המערכת, חרף זכותם להתפטר

ציטוט מפסק הדין. מביש ומדהים.

וסתם אנקדוטה
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4116995,00.html

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 ספטמבר 2011, 22:21 
אוסטרליה או קנדה, המדינה מראה למתמחים את הדרך החוצה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 ספטמבר 2011, 22:24 
deep red כתב:
ציטוט:
גם לו היו המכתבים חוקיים, לא היינו מאפשרים את התפטרותם של אלף מתמחים, נוכח צורכי המערכת, חרף זכותם להתפטר

ציטוט מפסק הדין. מביש ומדהים.

וסתם אנקדוטה
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4116995,00.html

מעניין אם בית הדין הגאון לעבודה יוציא צווי איסוי יציאה מהארץ למתמחים שרוצים להגר לחו"ל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 ספטמבר 2011, 22:37 
http://www.ima.org.il/Ima/FormStorage/Type7/img241.pdf

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 ספטמבר 2011, 19:35 
סמל אישי של המשתמש

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 ספטמבר 2011, 20:21 
סמל אישי של המשתמש
אדום עולה מוסר שאם יש להם זמן להפיק כאלה סרטים אז כנראה שהעומס לא כזה נורא.
עורכי דין בחיים לא היו יכולים למצוא זמן לצלם כזה סרטון!

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 ספטמבר 2011, 21:34 
אחלה סרט.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 ספטמבר 2011, 21:57 
גיא האדום כתב:
אחלה סרט.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 07 ספטמבר 2011, 22:11 
deep red כתב:

סרט נחמד אבל טרגי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 174 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 3 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: