אוגוסטוס היל כתב:
redrony כתב:
אוגוסטוס היל כתב:
ברמה האסטרטגית אירופה הרבה יותר חשובה מהליגה. הרבה.
לא מסכים. קודם כל, כמו שכבר כתבו פה, זה מעגל קסמים. אירופה זה דרך הליגה.
שנית, ליגת האלופות זה רק דרך אליפות ואם מדובר על אסטרטגיה, אז זה הדבר הכי חשוב.
אני כמובן לא מדבר על זה שלי בתור אוהד האליפות זה התואר הכי משמעותי בלי תחרות בכלל.
שוב, זה מעגל קסמים אבל איך תצליח בליגה לאורך זמן- ע"י תקציב ראוי שייתן לך צוות מקצועי טוב ושחקנים טובים (עזוב הנהלה לצורך הדיון).
בהנחה שאתה לא מוצא בעלים שמוכן לשים כסף כל שנה בלי סוף, אתה צריך מקורות תקציביים. בנוסף אתה צריך להיות מוקד משיכה עבור שחקנים בארץ ובחו"ל.
במדינה עם קהל מוגבל וכסף קטן מזכויות שידור, הצלחה שיטתית באירופה לאורך זמן היא הדרך היחידה. זה גם נותן לך מימון וגם דירוג שמעלה את ההסתברות שתגיע להישגים באירופה גם בתקופות פחות טובות...
הקלות שבה הגענו לשלב הבתים השנה למרות קבוצה חדשה לגמרי היא משהו כמעט בלתי נתפס.
לקבוצה כמו מכבי זה פחות משמעותי כרגע כי יש להם בעל בית ששם כסף. גם לזה יהיה סוף. אם הם לא ינצלו את ה 2-3 עונות הקרובות להישגים משמעותיים באירופה הם לא יצליחו למנף את עצמם.
כן, אבל שוב, להגיע לאירופה זה דרך הליגה. הכסף המשמעותי באירופפה נמצא בליגת האלופות ואני לא מזלזל ב-2 מיליון יורו שאתה מקבל בליגה האירופית. ממש לא. זה ועוד 20 מיליון שקל שהפועל מכניסים בשנה ממכירות כרטיסים, זכויות שידור, פירסום ועוד נותן לך תקציב נאה של 30 מיליון שקל. נאה, אבל לא מספיק. אני לא מהסניגורים של טביב, רחוק מזה, אבל עובדתית, הפועל בשלוש העונות האחרונות מביאה ומועמדת ראויה לקליטה של כל השחקנים הישראלים הבכירים. עוד לפני ליגת האלופות. גפ ב-2010. לא יודע אם לייחס את זה לטביב, אבל זו עובדה.
אנחנו יכולים ללכלך עד מחר (ויש הרבה על מה), אבל דמארי כזה במיליון וחצי יורו, או בן חיים, או שכטר, או בן סהר, לא היה לך עד טביב.
אני באמת חושב שהבעיה העיקרית של טביב זו לא קמצנות, אלא חובבנות וזה שהוא אדם, איך לומר, מעט הזוי עם עקרונות מוסריים קלוקלים.
יכול להיות שהוא בא לעשות סיבוב, יכול להיות שיש פה איזו קונספירציה והמטרה שלו היא לברוח עם הכסף. לא יודע ולא מתעסק בזה.
ברור שכשאומרים לי תקציב של 60 מיליון ואני רואה שהביאו רק את דמארי, נוסא והשוער זה מעלה בי תהיות. אבל אני באמת שלא מייחס את זה לקמצנות אלא שוב, חובבנות נטו.