yos כתב:
נמאס כבר לחזור על זה, אבל...
א. המילים 'שואה' ו'נאצים' הן מילים שיש להן משמעות חריגה במילון העברי בא"י. הן נחשבות טאבו ואסורות בשימוש יומיומי.
ב. צריך שירים אפקטיביים נגד מכבי שלא יכללו התייחסות לרייך השלישי.
ג. מכיוון שאין שירים טובים נגד מכבי, אז בלית ברירה, לא מעט מצטרפים לקריאות השואה כאשר נדרש מענה לקהל הצהוב שממול ("אין לכם אולם", "מה זה הפועל?" - לעניין חצי הגמר בנוקיה, או אחרי הגול של בן סהר, כשהם כבר חגגו ניצחון). זה לא אומר שיש רוב בקהל של הפועל שתומך בשירים הללו. ההיפך מכך. יש רוב ברור ומוחלט שמתנגד להם.
ד. אולטראס הפועל הם גדולים ומגניבים, ויש להם הרבה זכויות. גם לי יש קצת, כי בכל משחק אני תורם להם וגם עומד רוב המשחק, וגם מעודד רוב המשחק. זה לא מקנה להם את הזכות, בשם 'המאגניבות' להשתמש במורשת היטלר כדי להתייחס למכבי או לחולדאי, ששניהם שנואים עליי. אפשר לשנוא ולקלל ולאחל מיתות משונות גם בלי להכניס פנימה את הנאציונל-סוציאליזם.
תודה מראש על ההתחשבות.
נמאס כבר לחזור על זה אבל...
איפה בדיוק המילים האלה נחשבות טאבו ואסורות בשימוש יומיומי?
בצבא? כשכל חייל מספר שהטירונות שלו היתה שואה והמפקד שלו היה נאצי?
בבי"ס? כשהילדים בכיתה מתווכחים איזה מבחן היה יותר שואה ואם המורה לתנ"ך יותר נאצית מהמורה לספרות?
מתי מישהו ניסה לאסור את השימוש במילים האלה חוץ מאשר באיצטדיון בלומפילד?
יש מישהו בישראל שלא מכיר לפחות 3 בדיחות שואה?
אני לא אחד שמתרגש ממילים שנזרקות לאויר במגרשי כדורגל (ואלוהים יודע מאיפה צצו פתאום אנשים
שחושבים שהם יכולים לשנות את הדברים האלה שנמצאים כמעט בכל תרבות כדורגל באירופה),
אבל כששרים "איפה אבא של רגב" זה נשמע לי הרבה יותר גרוע מאשר שירים שכוללים מילים שמתייחסות בצחוק לרייך השלישי.
העיקר שבעיניכם זה בסדר לשנוא ולקלל ולאחל מוות אבל אוי אוי אוי רק לא להגיד את המילה שואה.