אדום-עולה בבלומפילד כתב:
deep red כתב:
הסכם מביש.
הר"י מבזה את ציבור הרופאים בחתימה על ההסכם.
ב4.9 שיבואו אידלמן והר"י לאייש את המיונים.
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4114035,00.htmlציטוט:
על-פי ההסכם, שכר הברוטו של רופא בהתמחות שאינה מוגדרת כ"מקצוע במצוקה", שמבצע 6 תורנויות, יעלה מ-15,867 ל-20,481 שקלים בחודש. שכר של מתמחה באותו מקצוע המתגורר בפריפריה יעלה מ-16,175 ל-24,545 שקלים בחודש. זו עלייה של 52 אחוזים. כמו כן, רופא מתמחה במקצוע שהוגדר במצוקה, שכרו יעלה ב-37 אחוזים, מ-17,732 ל-24,205 שקלים. שכרו של מקבילו בפריפריה יעלה ב-59 אחוזים, מ-18,087 ל-28,735 שקלים.
מה אני אגיד לך, ממש לרחם על הרופאים.
רופאים בהתמחות, קרי רופאים בתחילת דרכם, מתחילים ממשכורת של יותר מ-20 אלף ש"ח בחודש.
אין עוד אף מקצוע בסקטור הציבורי שאפילו מתקרב לזה. בעצם, גם בסקטור הפרטי לא.
ושלא יובן אחרת - מגיע לרופאים כל שקל. אבל נא לא ליילל שההסכם מביש, כי ההסכם בסדר גמור.
אני תמיד מתלבט אם אתה משקר או מדבר מתוך בורות, קשה לדעת אצלך.
המשכורת בסיס שלי בתור אחד שהולך כל יום לעבודה, כמוך וכמו כל עם ישראל היא 8000ש"ח נטו. וזה אחרי MD PHD, סטאז' והתמחות בפנימית.
עם תורנויות (כשהייתי מתמחה) הרווחתי בין 11.5 ל12 נטו תמורת 280-300 שעות חודשיות. פנימית היא מקצוע מצוקה , אגב, עם "תוספת בושה" של 10% מראש. כלומר - חבריי מאורטופדיה, נשים וכו', הרוויחו פחות.
השכר הוא גבוה, אבל פר שעה הוא כלום.
הדרישה של המתמחים מאוד פשוטה - 50 ש"ח לשעה. מה מסובך? נראה מופרך להכשרה ולאחריות?
רוצים שמתמחה לא ירוויח המון? שיעבוד פחות שעות.
הנתונים שאתה מביא הם שקריים ויצאו מבית המדרש של מישהו שאין לו מושג או ש"בחר" חודש בו המתמחה ביצע רק תורנויות שבת וחג עם דמי הבראה ואלוהים יודע מה.
יותר מזה, ברגע שהפכתי מומחה ואני לא מחוייב לתורנויות אני מרוויח רק שכר בסיס של 8000 (עלה מ6500 כמתמחה) ועוד על 4 כוננויות בחודש. זה יוצא 9.5K. כלומר ירדתי בשכר במקום לעלות.
אז מה הפתרון הנוכחי, שאני אבצע עוד 10 שנים תורנויות? עוד 10 שנים (נוסף על ה5 שכבר עשיתי) של לילה בשבוע שאני לא רואה את המשפחה והילדים? ז!
חביבי, בקופ"ח שעה שלי שווה כ800 ש"ח במרפאה, כ2500 ש"ח בביצוע פעולות פולשניות. אתה מבין את ההפרש? אתה מבין למה בתי החולים מתרוקנים?
אתה מבין למה שעון הנוכחות נועד "לעשות דווקא"?
כל מומחה שיכול, יעדיף להדפיס שעון שעה מוקדם יותר ו"להפסיד" 38 ש"ח וללכת להרוויח פי עשרות מונים בחוץ.
יותר מזה, כל מומחה מחפש לעבור לחלקי משרה כדי שיוכל לעבוד יותר בקופה או פרטי.
כל ההסכם הזה הוא להטוטי מספרים והחלטות באוויר.
למשל, מענק הפריפריה - כל מתמחה או מומחה שיעקור מהמרכז לפריפריה ירוויח יותר. האם תקצבו את זה? לא!
כלומר אם אני מחליט לעבור מחיפה לעפולה (ואני יודע שבעיני חלק מהפורום חיפה היא פריפריה, תפנימו שלא) מנהל עפולה צריך להקריץ לי מהאוויר מענק? במקום מיטה בפגיה? במקום מה?
קשקוש.
1000 תקנים? 600 הובטחו כבר ב2010. חסרים 3000.
יותר מזה אין היום רופאים ומי שיש לא יבוא למקצוע מצוקה אם לא יהיה פיתוי ממשי. כולם הולכים למקצועות בהם מומחה יכול לעבוד בקופה או פרטי בחוץ.
אתמול הייתי כונן של סטאז'ר ש"החזיק" תורנות פנימית כי אין מתמחים. במיון אמורים להיות מתמחים אחרי שלב א' (יש בהתמחות שני מבחנים גדולים שבסופם אתה מומחה), במקום זה יש כל מיני יצורים : למל"מים (לא מומחה ולא מתמחה, הגיע מרוסיה, עושה כסף בתורנויות), מתמחים אחרי שנה עבודה בפנימית לפני שלב א'.
גם ה49% תוספת היא באוויר, מתוכה 12% היא מעבר לשבוע עבודה של 5 ימים, עוד חלק הוא מה שבעצם כבר הובטח ב2010, והשאר פרוס על 8 שנים. זו לא תוספת, זה הסכם אי שחיקת שכר ותמורתו שוב מתחייבים על שקט ל8 שנים. מי חותם הסכם פרוס על כל כך הרבה שנים?
ולתוהים. ב04/09 ההתפטרות נכנסת לתוקפה. הפנימית שאני בכיר בה תסגר כי לא יהיו מתמחים. כלומר, לא יקבלו חולים חדשים והמנהלת שלי הודיעה את זה להנהלת ביה"ח.
אגב, אף אחד לא רצה להתפטר אבל האוצר הכריח אותנו עם תכסיסים מלוכלכים של מעבר בכל הערכאות בית משפט לעבודה איזורי וארצי ובהמשך בג"צ להוצאת צווי מניעה. על ההתפטרות לא יהיו צווי מניעה.
אני לא יודע מי יחזיק את התורנויות במחלקה ובמיונים.