תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 08 יולי 2025, 22:42

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 174 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: מרד הרופאים הגדול
הודעהפורסם: 13 אוגוסט 2011, 22:33 
נעמה5132 כתב:
its-sick כתב:
אדום-עולה בבלומפילד כתב:
ואנחנו ממש לא מוכרים את עצמנו בזול, המשכורות בהייטק פה לא רחוקות מהמשכורות בהיי טק באירופה וארה"ב.
קודם כל, אנחנו (ההייטק הישראלי) כן מרויחים פחות בברוטו ממקבילינו במערב (מהשוואה לחברים כ 30% פחות).
שנית, המיסים הישירים עלינו גבוהים יותר, כך שהנטו קטן בהרבה (שוב בהשוואה לחברים- סך הנטו כ 50% פחות).
זה שגם המסים העקיפים אצלנו גבוהים כך שכושר הקניה של מה שנשאר בנטו קטן בהרבה כמובן לא קשור להייטק אלא בכלל לגובה המס בישראל. אבל עדיין- הערך של השכר באותו תפקיד בישראל ביחס למערב הוא להערכתי כ 40%.

טוב, זאת פשוט שטות גמורה.
גיסי מתכנת בכיר בחברה בינונית ורווחית מאוד בארה"ב - ואם הוא היה עובד בתפקיד מקביל בארץ הוא היה מרוויח יותר (בקצת, אבל מה זה משנה).
בהייטק באמריקה מרוויחים פחות באופן יחסי מבארץ.
עורכי דין לעומת זאת מרוויחים שם הרבה יותר.

לכתוב על משהו נכון "שטות גמורה" ועוד לבסס את זה על דוגמא פרטית שלע אומרת כלום, זה די מטופש, לא?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 אוגוסט 2011, 23:14 
סמל אישי של המשתמש
אוגוסטוס היל כתב:
לכתוב על משהו נכון "שטות גמורה" ועוד לבסס את זה על דוגמא פרטית שלע אומרת כלום, זה די מטופש, לא?

בגדול אני מסכים איתך, אבל איציק טען טענה כוללנית מאוד. מספיקה דוגמא פרטית בשביל לסדוק אותה, וכמות נכבדה של דוגמאות בשביל לשלול אותה.
מה שנעמה אמרה זו ההתחלה...

אני רק רוצה לציין שאין לי מושג מהי מדרגת המס בארה"ב ביחס לפה, אבל אני גם שמעתי על הרבה בחול שהברוטו שלהם דומה לשלנו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 14 אוגוסט 2011, 02:46 
סמל אישי של המשתמש
למרות שאני מבין שזה לא מעניין אתכם הבה ונחזור לנושא האשכול (רופאים, מתמחים, סטאז'רים, חולים וכו').

ItaiH6 כתב:
אם כבר עלה פה נושא הקואליציה בנושא על בריאות זה די טראגי שאין שר בריאות בארץ רק כי מתוקף הסכם קואליציוני עם מפלגה אנטיציונית (יהדות התורה שלא מוכנה שנציג מטעמה יהיה שר בממשלה הציונית. טרמינולוגיה מוכרת?) ליצמן הוא רק סגן שר הבריאות אבל אסור שיהיה מישהו מעליו, וכל זה למרות שיש בסביבות ה20 שרים בלי תיק לענייני זיבי כלשהם?

דרך אגב, משהו ששמעתי ברוטשילד ביום רביעי וכתבתי בפורום הסמוך:
ItaiH6 כתב:
לפי מה ששמעתי היום ברוטשילד הרפואה הציבורית הולכת מהר מאוד למצב של חוסר קיום.
ב4.9 מכתבי ההתפטרות של המתמחים נכנסים לתוקף.
כבר היום הוחלט בכנס של הארגון (שלפי טענת הנציג מייצג סטאז'רים, מתמחים ורופאים מומחים צעירים) שסטאז'רים שמסיימים סטאז' לא יתחילו התמחויות בשנה הבאה ושסטודנטים לרפואה לא יתחילו סטאז' כל עוד ביבי (כיושב בתפקיד שר הבריאות. כן כן, יש 30 שרים בלי תיק אבל שר בריאות אין כי יהדות התורה לא מרשה שיהיה מישהו מעל ליצמן) בכבודו ובעצמו לא יושב איתם למו"מ.
כמו כן, כבר הערב עברו נציגים בין הנוכחים בהרצאה/הקרנה שבה התקבל הדיווח הזה והחתימו את המעוניינים על זה שאם עד יום שני (או רביעי, אני כבר לא זוכר) ביבי לא מביע נכונות לשבת עם המתמחים אז הם יפתחו בשביתת רעב (תחת פיקוח רפואי כמובן) במאהל.

אני לא יודע מה עלה בגורל היוזמה הזאת בסוף אבל מישהו מעוניין להוריד כמה קילו?

"וגם החובות, לא היה צריך לשלם אותם" (חיים רמון, כתבה על הירידה בערוץ מכבי, 1:47)
ימין קיצוני בשני הצדדים מסוכן באותה מידה.
רוצו לעשות חברות בעמותת הכדורסל: http://www.hapoeluta.com/

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 14 אוגוסט 2011, 07:42 
אדום נחמד כתב:
אוגוסטוס היל כתב:

בגדול אני מסכים איתך, אבל איציק טען טענה כוללנית מאוד. מספיקה דוגמא פרטית בשביל לסדוק אותה, וכמות נכבדה של דוגמאות בשביל לשלול אותה.
מה שנעמה אמרה זו ההתחלה...

אני רק רוצה לציין שאין לי מושג מהי מדרגת המס בארה"ב ביחס לפה, אבל אני גם שמעתי על הרבה בחול שהברוטו שלהם דומה לשלנו.

לא התייחסתי לעניין המב שאני פחות מבין בו. הדוגמא אפילו לא סודקת. בשביל זה יש נתונים סטטיסטיים שנדונו כבר באשכול השכן על האוהלים.
זה שיש משרה שבישראל מרווויחים יותר מארה"ב לא מעלה ולא מוריד. באופן כללי דוגמא פרטית טובה להמחשה של טיעון ותו לא. טיעון שבנוי על דוגמאות הוא לא רלוונטי.אגב, כל הדוגמאות שאני מכיר הן הפוכות וכך גם הנתונים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 אוגוסט 2011, 09:38 
סמל אישי של המשתמש
עוד שבוע וחצי ההתפטרויות נכנסות לתוקף.
ממה שהבנתי כבר יצאו לוחות תורנויות לחודש הבא. יהיה שמח

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 אוגוסט 2011, 09:57 
הפועל כתב:
עוד שבוע וחצי ההתפטרויות נכנסות לתוקף.
ממה שהבנתי כבר יצאו לוחות תורנויות לחודש הבא. יהיה שמח

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4113161,00.html

סוף השביתה? הרופאים התכנסו לאשר הסכם

אחרי 157 ימי סכסוך עבודה, הליך הגישור האינטנסיבי עם האוצר הניב פריצת דרך. מזכירות ההסתדרות הרפואית התכנסה לדון בפרטי ההסכם, שטרם נחשפו

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 אוגוסט 2011, 17:31 
סמל אישי של המשתמש
הסכם מביש.
הר"י מבזה את ציבור הרופאים בחתימה על ההסכם.
ב4.9 שיבואו אידלמן והר"י לאייש את המיונים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 אוגוסט 2011, 09:17 
deep red כתב:
הסכם מביש.

בוא להיות רופא באוסטרליה!

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 אוגוסט 2011, 09:55 
סמל אישי של המשתמש
דעת המתמחים על ההסכם החדש
https://www.facebook.com/media/set/?set ... 185&type=1

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 אוגוסט 2011, 11:02 
סמל אישי של המשתמש
חבל שהם שמו את המצגת בתוך קבוצה סגורה. אין אפשרות לעשות לייק או להפיץ הלאה.

Indeed I tremble for my country when reflect that God is just: that his justice cannot sleep for ever.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 אוגוסט 2011, 11:15 
סמל אישי של המשתמש
Hapoelphile כתב:

יש גם את זה
https://docs.google.com/present/view?id ... 45fjv77rd7

אין ספק בכל מקרה שהתנהלות ציבורית ותקשורתית זה לא הצד החזק של המתמחים (די מפתיע בהתחשב בכך שהם ה"צעירים")

נערך לאחרונה על ידי הפועל בתאריך 25 אוגוסט 2011, 11:18, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 אוגוסט 2011, 11:17 
ההתפטרות של המתמחים עדיין תצא לפועל?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 אוגוסט 2011, 11:20 
מה שכן, הייתי ביום ראשון ואני עכשיו בבית חולים תל השומר, המצוקה והמחסור בכוח אדם זועקים לשמיים ולרופאים ואחיות יש אחלה של הומור עצמי.  

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 אוגוסט 2011, 14:47 
סמל אישי של המשתמש
המצוקה כבר מתחילה להשפיע, אתמול חיפשתי 10 דק' תמימות אחר כוסות פלסטיק לאחר שלא מצאתי בקבלה, בתחנת האחיות ואיפה שיש בר כזה של מי עדן!
בלינסון קורס.

גביזון עדכונים
מה עם ההתפטרויות?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 אוגוסט 2011, 21:55 
התקנים הם גם לגבי חדרי המיון המתפוררים ? או שנמשיך לחכות שעתיים עם שבר פתוח בשביל לראות אורטופד

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 אוגוסט 2011, 22:42 
סמל אישי של המשתמש
נעמה5132 כתב:

גיסי מתכנת בכיר בחברה בינונית ורווחית מאוד בארה"ב - ואם הוא היה עובד בתפקיד מקביל בארץ הוא היה מרוויח יותר (בקצת, אבל מה זה משנה).

זה פשוט לא נכון.
המשכורות בתחום בארה"ב (לפני מיסים) גבוהות ה 30-50% מהארץ (תלוי בתפקיד הספציפי ובאזור הגיאוגרפי).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 אוגוסט 2011, 22:47 
deep red כתב:
הסכם מביש.

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4114035,00.html

ציטוט:
על-פי ההסכם, שכר הברוטו של רופא בהתמחות שאינה מוגדרת כ"מקצוע במצוקה", שמבצע 6 תורנויות, יעלה מ-15,867 ל-20,481 שקלים בחודש. שכר של מתמחה באותו מקצוע המתגורר בפריפריה יעלה מ-16,175 ל-24,545 שקלים בחודש. זו עלייה של 52 אחוזים. כמו כן, רופא מתמחה במקצוע שהוגדר במצוקה, שכרו יעלה ב-37 אחוזים, מ-17,732 ל-24,205 שקלים. שכרו של מקבילו בפריפריה יעלה ב-59 אחוזים, מ-18,087 ל-28,735 שקלים.

מה אני אגיד לך, ממש לרחם על הרופאים.
רופאים בהתמחות, קרי רופאים בתחילת דרכם, מתחילים ממשכורת של יותר מ-20 אלף ש"ח בחודש.
אין עוד אף מקצוע בסקטור הציבורי שאפילו מתקרב לזה. בעצם, גם בסקטור הפרטי לא.

ושלא יובן אחרת - מגיע לרופאים כל שקל. אבל נא לא ליילל שההסכם מביש, כי ההסכם בסדר גמור.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 אוגוסט 2011, 17:53 
אמיר כתב:
נעמה5132 כתב:

זה פשוט לא נכון.
המשכורות בתחום בארה"ב (לפני מיסים) גבוהות ה 30-50% מהארץ (תלוי בתפקיד הספציפי ובאזור הגיאוגרפי).

לא רק שהמשכורות יותר גבוהות, לחשב את זה בצורה יבשה זה לא הגיוני.
היום הייתי בסופר קניתי : חצי גלון חלב, 300 גרם פסטרמה, קורנפלקס, לחמניות ושישיית קולה קטנה. יצא 12.76$
מישהו יכול להגיד לי מה אני יכול לקנות ב12 וחצי שקל? אפילו לא בקבוק אלוורה ומבחנה!

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 אוגוסט 2011, 18:19 
סמל אישי של המשתמש
אדום-עולה בבלומפילד כתב:
deep red כתב:
הסכם מביש.

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4114035,00.html

ציטוט:
על-פי ההסכם, שכר הברוטו של רופא בהתמחות שאינה מוגדרת כ"מקצוע במצוקה", שמבצע 6 תורנויות, יעלה מ-15,867 ל-20,481 שקלים בחודש. שכר של מתמחה באותו מקצוע המתגורר בפריפריה יעלה מ-16,175 ל-24,545 שקלים בחודש. זו עלייה של 52 אחוזים. כמו כן, רופא מתמחה במקצוע שהוגדר במצוקה, שכרו יעלה ב-37 אחוזים, מ-17,732 ל-24,205 שקלים. שכרו של מקבילו בפריפריה יעלה ב-59 אחוזים, מ-18,087 ל-28,735 שקלים.

מה אני אגיד לך, ממש לרחם על הרופאים.
רופאים בהתמחות, קרי רופאים בתחילת דרכם, מתחילים ממשכורת של יותר מ-20 אלף ש"ח בחודש.
אין עוד אף מקצוע בסקטור הציבורי שאפילו מתקרב לזה. בעצם, גם בסקטור הפרטי לא.

ושלא יובן אחרת - מגיע לרופאים כל שקל. אבל נא לא ליילל שההסכם מביש, כי ההסכם בסדר גמור.

אני תמיד מתלבט אם אתה משקר או מדבר מתוך בורות, קשה לדעת אצלך.
המשכורת בסיס שלי בתור אחד שהולך כל יום לעבודה, כמוך וכמו כל עם ישראל היא 8000ש"ח נטו. וזה אחרי MD PHD, סטאז' והתמחות בפנימית.
עם תורנויות (כשהייתי מתמחה) הרווחתי בין 11.5 ל12 נטו תמורת 280-300 שעות חודשיות. פנימית היא מקצוע מצוקה , אגב, עם "תוספת בושה" של 10% מראש. כלומר - חבריי מאורטופדיה, נשים וכו', הרוויחו פחות.
השכר הוא גבוה, אבל פר שעה הוא כלום.
הדרישה של המתמחים מאוד פשוטה - 50 ש"ח לשעה. מה מסובך? נראה מופרך להכשרה ולאחריות?
רוצים שמתמחה לא ירוויח המון? שיעבוד פחות שעות.
הנתונים שאתה מביא הם שקריים ויצאו מבית המדרש של מישהו שאין לו מושג או ש"בחר" חודש בו המתמחה ביצע רק תורנויות שבת וחג עם דמי הבראה ואלוהים יודע מה.

יותר מזה, ברגע שהפכתי מומחה ואני לא מחוייב לתורנויות אני מרוויח רק שכר בסיס של 8000 (עלה מ6500 כמתמחה) ועוד על 4 כוננויות בחודש. זה יוצא 9.5K. כלומר ירדתי בשכר במקום לעלות.
אז מה הפתרון הנוכחי, שאני אבצע עוד 10 שנים תורנויות? עוד 10 שנים (נוסף על ה5 שכבר עשיתי) של לילה בשבוע שאני לא רואה את המשפחה והילדים? ז!
חביבי, בקופ"ח שעה שלי שווה כ800 ש"ח במרפאה, כ2500 ש"ח בביצוע פעולות פולשניות. אתה מבין את ההפרש? אתה מבין למה בתי החולים מתרוקנים?
אתה מבין למה שעון הנוכחות נועד "לעשות דווקא"?
כל מומחה שיכול, יעדיף להדפיס שעון שעה מוקדם יותר ו"להפסיד" 38 ש"ח וללכת להרוויח פי עשרות מונים בחוץ.
יותר מזה, כל מומחה מחפש לעבור לחלקי משרה כדי שיוכל לעבוד יותר בקופה או פרטי.

כל ההסכם הזה הוא להטוטי מספרים והחלטות באוויר.
למשל, מענק הפריפריה - כל מתמחה או מומחה שיעקור מהמרכז לפריפריה ירוויח יותר. האם תקצבו את זה? לא!
כלומר אם אני מחליט לעבור מחיפה לעפולה (ואני יודע שבעיני חלק מהפורום חיפה היא פריפריה, תפנימו שלא) מנהל עפולה צריך להקריץ לי מהאוויר מענק? במקום מיטה בפגיה? במקום מה?
קשקוש.

1000 תקנים? 600 הובטחו כבר ב2010. חסרים 3000.
יותר מזה אין היום רופאים ומי שיש לא יבוא למקצוע מצוקה אם לא יהיה פיתוי ממשי. כולם הולכים למקצועות בהם מומחה יכול לעבוד בקופה או פרטי בחוץ.
אתמול הייתי כונן של סטאז'ר ש"החזיק" תורנות פנימית כי אין מתמחים. במיון אמורים להיות מתמחים אחרי שלב א' (יש בהתמחות שני מבחנים גדולים שבסופם אתה מומחה), במקום זה יש כל מיני יצורים : למל"מים (לא מומחה ולא מתמחה, הגיע מרוסיה, עושה כסף בתורנויות), מתמחים אחרי שנה עבודה בפנימית לפני שלב א'.

גם ה49% תוספת היא באוויר, מתוכה 12% היא מעבר לשבוע עבודה של 5 ימים, עוד חלק הוא מה שבעצם כבר הובטח ב2010, והשאר פרוס על 8 שנים. זו לא תוספת, זה הסכם אי שחיקת שכר ותמורתו שוב מתחייבים על שקט ל8 שנים. מי חותם הסכם פרוס על כל כך הרבה שנים?

ולתוהים. ב04/09 ההתפטרות נכנסת לתוקפה. הפנימית שאני בכיר בה תסגר כי לא יהיו מתמחים. כלומר, לא יקבלו חולים חדשים והמנהלת שלי הודיעה את זה להנהלת ביה"ח.
אגב, אף אחד לא רצה להתפטר אבל האוצר הכריח אותנו עם תכסיסים מלוכלכים של מעבר בכל הערכאות בית משפט לעבודה איזורי וארצי ובהמשך בג"צ להוצאת צווי מניעה. על ההתפטרות לא יהיו צווי מניעה.
אני לא יודע מי יחזיק את התורנויות במחלקה ובמיונים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 אוגוסט 2011, 18:43 
סמל אישי של המשתמש
אם יש למישהו דרך להעלות מצגת PPT, יש אחת כזו שהוכנה בשיתוף כלכלנים שמציגה את אחיזת העיניים בהסכם הזה. היא הופצה בינינו אבל אשמח לשתף אתכם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 אוגוסט 2011, 18:51 
סמל אישי של המשתמש
הפועל כתב:
Hapoelphile כתב:

יש גם את זה
https://docs.google.com/present/view?id ... 45fjv77rd7

אין ספק בכל מקרה שהתנהלות ציבורית ותקשורתית זה לא הצד החזק של המתמחים (די מפתיע בהתחשב בכך שהם ה"צעירים")

אתה מדבר על זה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 אוגוסט 2011, 19:24 
deep red כתב:
אני תמיד מתלבט אם אתה משקר או מדבר מתוך בורות, קשה לדעת אצלך.
המשכורת בסיס שלי בתור אחד שהולך כל יום לעבודה, כמוך וכמו כל עם ישראל היא 8000ש"ח נטו. וזה אחרי MD PHD, סטאז' והתמחות בפנימית.
עם תורנויות (כשהייתי מתמחה) הרווחתי בין 11.5 ל12 נטו תמורת 280-300 שעות חודשיות. פנימית היא מקצוע מצוקה , אגב, עם "תוספת בושה" של 10% מראש. כלומר - חבריי מאורטופדיה, נשים וכו', הרוויחו פחות.
השכר הוא גבוה, אבל פר שעה הוא כלום.
הדרישה של המתמחים מאוד פשוטה - 50 ש"ח לשעה. מה מסובך? נראה מופרך להכשרה ולאחריות?
רוצים שמתמחה לא ירוויח המון? שיעבוד פחות שעות.
הנתונים שאתה מביא הם שקריים ויצאו מבית המדרש של מישהו שאין לו מושג או ש"בחר" חודש בו המתמחה ביצע רק תורנויות שבת וחג עם דמי הבראה ואלוהים יודע מה.

יותר מזה, ברגע שהפכתי מומחה ואני לא מחוייב לתורנויות אני מרוויח רק שכר בסיס של 8000 (עלה מ6500 כמתמחה) ועוד על 4 כוננויות בחודש. זה יוצא 9.5K. כלומר ירדתי בשכר במקום לעלות.
אז מה הפתרון הנוכחי, שאני אבצע עוד 10 שנים תורנויות? עוד 10 שנים (נוסף על ה5 שכבר עשיתי) של לילה בשבוע שאני לא רואה את המשפחה והילדים? ז!
חביבי, בקופ"ח שעה שלי שווה כ800 ש"ח במרפאה, כ2500 ש"ח בביצוע פעולות פולשניות. אתה מבין את ההפרש? אתה מבין למה בתי החולים מתרוקנים?
אתה מבין למה שעון הנוכחות נועד "לעשות דווקא"?
כל מומחה שיכול, יעדיף להדפיס שעון שעה מוקדם יותר ו"להפסיד" 38 ש"ח וללכת להרוויח פי עשרות מונים בחוץ.
יותר מזה, כל מומחה מחפש לעבור לחלקי משרה כדי שיוכל לעבוד יותר בקופה או פרטי.

כל ההסכם הזה הוא להטוטי מספרים והחלטות באוויר.
למשל, מענק הפריפריה - כל מתמחה או מומחה שיעקור מהמרכז לפריפריה ירוויח יותר. האם תקצבו את זה? לא!
כלומר אם אני מחליט לעבור מחיפה לעפולה (ואני יודע שבעיני חלק מהפורום חיפה היא פריפריה, תפנימו שלא) מנהל עפולה צריך להקריץ לי מהאוויר מענק? במקום מיטה בפגיה? במקום מה?
קשקוש.

1000 תקנים? 600 הובטחו כבר ב2010. חסרים 3000.
יותר מזה אין היום רופאים ומי שיש לא יבוא למקצוע מצוקה אם לא יהיה פיתוי ממשי. כולם הולכים למקצועות בהם מומחה יכול לעבוד בקופה או פרטי בחוץ.
אתמול הייתי כונן של סטאז'ר ש"החזיק" תורנות פנימית כי אין מתמחים. במיון אמורים להיות מתמחים אחרי שלב א' (יש בהתמחות שני מבחנים גדולים שבסופם אתה מומחה), במקום זה יש כל מיני יצורים : למל"מים (לא מומחה ולא מתמחה, הגיע מרוסיה, עושה כסף בתורנויות), מתמחים אחרי שנה עבודה בפנימית לפני שלב א'.

גם ה49% תוספת היא באוויר, מתוכה 12% היא מעבר לשבוע עבודה של 5 ימים, עוד חלק הוא מה שבעצם כבר הובטח ב2010, והשאר פרוס על 8 שנים. זו לא תוספת, זה הסכם אי שחיקת שכר ותמורתו שוב מתחייבים על שקט ל8 שנים. מי חותם הסכם פרוס על כל כך הרבה שנים?

ולתוהים. ב04/09 ההתפטרות נכנסת לתוקפה. הפנימית שאני בכיר בה תסגר כי לא יהיו מתמחים. כלומר, לא יקבלו חולים חדשים והמנהלת שלי הודיעה את זה להנהלת ביה"ח.
אגב, אף אחד לא רצה להתפטר אבל האוצר הכריח אותנו עם תכסיסים מלוכלכים של מעבר בכל הערכאות בית משפט לעבודה איזורי וארצי ובהמשך בג"צ להוצאת צווי מניעה. על ההתפטרות לא יהיו צווי מניעה.
אני לא יודע מי יחזיק את התורנויות במחלקה ובמיונים.

אתה יכול לקרוא לי שקרן עד מחר, אבל הנתונים שציטטתי צוטטו מתוך אתר החדשות הגדול בארץ. אלה לא נתונים שלי.
אתה יכול לטעון שהם משקרים, וזה לגיטימי. אבל אל תגיד את זה עליי.

מעבר לכך, אם אתה יכול ללכת ולהרוויח 800 ש"ח לשעה במקום אחר (שגם הוא ציבורי) - למה שלא תלך?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 אוגוסט 2011, 22:17 
סמל אישי של המשתמש
אתה זוכר איך קוראים למאבק?
"המאבק להצלת הרפואה הציבורית בישראל".
הרפואה הפרטית פורחת ואני, לדאבוני, נאלץ להיות חלק ממנה.
אנחנו מרוקנים את בתיה"ח, את ביטוח הבריאות הממלכתי מתוכן.
המשכורת שלי בביה"ח היא לא הכנסה העיקרית שלי אפילו. היא כן גוזלת הרבה יותר שעות מאשר ההכנסה המניבה יותר.
רופאים, כמו שכבר ציינתי, עוזבים את בתיה"ח - חלק לחברות התרופות והביוטכנולוגיה, חלק לחו"ל וחלק הארי לטובת קליניקות חצי פרטיות בקהילה.
אם נמשיך ללכת בדרך של היום, לא ירחק היום ובתי החולים יהיו שלד ריק מתוכן.

אתה יודע למה אני עושה כוננויות? כי אם לא אז החברים שלי שנשארו בביה"ח יעשו עוד כוננות שישבת שאני מוריד מהם, אידאולוגיה, בקשה אישית של מנהלת המחלקה.
למה אני עוד שומר על קשר עם הפנימית שלי? אידאולוגיה, סנטימנטים לפנימית ולאנשים בה. אבל אלו הולכים ונשחקים אני חייב להודות.
אם במקום הכוננות הייתי עושה עוד יום בחוץ הייתי מרוויח יותר וישן בלילה יותר בשקט.רוב החברה שסיימו את אותה הפנימית אכן לא מסכימים להיות כוננים שם, האחריות והטרחה לא שווים את זה.

אידאולוגית ומעשית הייתי מוכן להרוויח פחות ולעבוד רק במשרה אחת בביה"ח. הרבה פחות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 אוגוסט 2011, 23:03 
deep red כתב:
המשכורת שלי בביה"ח היא לא הכנסה העיקרית שלי אפילו. היא כן גוזלת הרבה יותר שעות מאשר ההכנסה המניבה יותר.
רופאים, כמו שכבר ציינתי, עוזבים את בתיה"ח - חלק לחברות התרופות והביוטכנולוגיה, חלק לחו"ל וחלק הארי לטובת קליניקות חצי פרטיות בקהילה.

אתה יודע למה אני עושה כוננויות? כי אם לא אז החברים שלי שנשארו בביה"ח יעשו עוד כוננות שישבת שאני מוריד מהם, אידאולוגיה, בקשה אישית של מנהלת המחלקה.
למה אני עוד שומר על קשר עם הפנימית שלי? אידאולוגיה, סנטימנטים לפנימית ולאנשים בה. אבל אלו הולכים ונשחקים אני חייב להודות.
אם במקום הכוננות הייתי עושה עוד יום בחוץ הייתי מרוויח יותר וישן בלילה יותר בשקט.רוב החברה שסיימו את אותה הפנימית אכן לא מסכימים להיות כוננים שם, האחריות והטרחה לא שווים את זה.

אידאולוגית ומעשית הייתי מוכן להרוויח פחות ולעבוד רק במשרה אחת בביה"ח. הרבה פחות.

דר', הכל טוב ויפה.
בשורה התחתונה, עדיין לא הצלחת להסביר להדיוטות כמוני למה להרוויח 20-25 אלף שקל בזמן התמחות, זה מעט. יהא המקצוע אשר יהא.
אין עוד אף מקצוע שבתקופה ההתמחות מרוויחים ככה. לא בהייטק, לא אצל רואי חשבון, לא אצל עורכי דין, לא אצל מהנדסים. בשום מקום.

אז נכון שלמדתם יותר מכולם ואתם עובדים יותר קשה מכולם, אבל אתם גם מרוויחים יותר מכולם.
לכן אני עדיין לא מצליח להבין את התלונות, ולא רק אני.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 אוגוסט 2011, 23:05 
סמל אישי של המשתמש
אני מקווה מאוד שהרופאים ישיגו כמה שיותר ושתהיה לנו מערכת ציבורית רפואית כמה שפחות גרועה.
מצד שני מערכת הבריאות הוזנחה במשך עשרות שנים.
אם לא העליה מארצות בריה"מ היא היתה קורסת ממזמן עקב מחסור עצום באחיות.

מצד שני , קשה במהלך אחד , ליישר את מערכת הבריאות .

אני מקווה מאוד שלאחר התייצבות מסויימת יצאו הרופאים למאבק נוסף בעוד שנתיים שלוש.

אני מאחל לכל הקפיטליסטים בריאות מלאה. מן הסתם מאחל להם גם אריכות ימים.
ישנם קפיטליסטים עשירים שאם איחולי לאריכות ימים תתגם יוכלו ל"העביר אותה".
מצד שני לפעמים קפיטליסטים אינם עשירים מספיק ואז כתוצאה מאריכות ימים או חלילה מהצורך בטיפול כתוצאה ממחלה כזו או אחרת תשנה אולי את דעתם לפחות לגבי קפיטליזם רפואי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 אוגוסט 2011, 23:11 
אדום-עולה בבלומפילד כתב:
deep red כתב:

דר', הכל טוב ויפה.
בשורה התחתונה, עדיין לא הצלחת להסביר להדיוטות כמוני למה להרוויח 20-25 אלף שקל בזמן התמחות, זה מעט. יהא המקצוע אשר יהא.
אין עוד אף מקצוע שבתקופה ההתמחות מרוויחים ככה. לא בהייטק, לא אצל רואי חשבון, לא אצל עורכי דין, לא אצל מהנדסים. בשום מקום.

אז נכון שלמדתם יותר מכולם ואתם עובדים יותר קשה מכולם, אבל אתם גם מרוויחים יותר מכולם.

אתה יודע כמה זמן זה התמחות של רופא? אתה יודע מה הגיל של הממוצע של המתמחים? את מבין את ההבדל בין סטאז' להתמחות?
זה נראה כאילו תקעת חץ ואתה מנסה בכח לצייר סביבו מטרה, כך שהוא ייראה במרכז. זהו, שהוא אפילו לא על הלוח.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 אוגוסט 2011, 23:14 
סמל אישי של המשתמש
אדום-עולה בבלומפילד כתב:
deep red כתב:

דר', הכל טוב ויפה.

הכל טוב ויפה...
אבל כשאני או אתה נגיע, חס וחלילה, לבית חולים
מי שיטפל בנו כנראה יהיה מתמחה שעושה 10 תורנויות מלאות בחודש.
ואם תגיע בשעה הלא נכונה, הוא יראה אותך אחרי שהוא לא ישן יותר מ24 שעות
אני בספק אם העובדה, שבסוף החודש הוא מרוויח בטוטאל מאוד יפה, תרגיע אותך כ"כ

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 אוגוסט 2011, 23:16 
סומך כתב:
הכל טוב ויפה...

הכל נכון, אבל מה הקשר למה שכתבתי?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 אוגוסט 2011, 23:17 
אוגוסוט, אופטימי וסומך: כמה לדעתכם רופא מתמחה צריך להרוויח?
לדעתי 20-25 אלף ש"ח בחודש זה מכובד. אני מבין שלדעתכם הוא צריך להרוויח יותר, בואו תגידו כמה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 אוגוסט 2011, 23:27 
סמל אישי של המשתמש
אדום-עולה בבלומפילד כתב:
סומך כתב:
הכל טוב ויפה...

הכל נכון, אבל מה הקשר למה שכתבתי?

אין קשר
אגב, שכחתי לציין שאם לא יהיה שינוי, אז תימשך ההגירה של רופאים טובים לרפואה הפרטית ולחו"ל
וכשאחרוני האידיאליסטים, כמו חברינו דיפ רד, יתייאשו
נישאר עם העפרונות הפחות מחודדים...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 174 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 2 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: