גיא האדום כתב:
כן, זה טיפשי ולא רציונלי לבחור מנהיג לפי ה"אישיות" שלו בטח לפי איך שאתה קובע אותה (מבט על בחירת גודל הדירה לקביעת האישיות) או לתת לזה משקל שהוא יותר מאפסי ולא להתמקד באידיאולוגיה שלו. אדם שנותן איזה משקל ל"אישיות" לפי הקריטריונים שלך עוד עלול לחשוב שאנג'לה מרקל היא מנהיגה חברתית וזאת פשוט איוולת. אדם שמאמין במה שאתה מאמין והיה צריך לבחור מנהיג כלכלי והיה מעדיף את מרקל על ברק (עם כל זה שיכולת המנהיגות הכלכלית שלו כמעט לא קיימת) או, יותר מכך, על קלינטון (עוד אדם שאינו בדיוק מנהיג פועלים קלאסי), הוא לא בדיוק בוחר נבון.
לגבי אי השיוויון. אתה אומר שלפי מדד ג'יני ישראל וארה"ב הם המדינות הכי לא שוויוניות בעולם? וואללה? המצאת את מדד ג'יני משלך? כי זה שווה פרס נובל. מליון יורו שתוכל לחלק לעניים. כי את מדד ג'ני האמיתי שתי המדינות האלו לא מובילות. הם גם לא בחמישייה הפותחת. לא בעשיירייה. לא בעשרים. לא בחמישים המדינות ה"מובילות" באי השיוויון. אבל הנייר הוירטואלי של הפורום סובל כל טענה. אם בישראל יש בעיית אי שיוויון (ויש) אז למה לא נרפד אותה עם עובדות שאינן עובדות.
יש לי גם שאלה עם מפלגת השמאל הגרמני. אם זאת מפלגה קומוניסטית, ואם קומוניסט אינה מילת גנאי שגרמניה, אז למה המפלגה הקומוניסטית הגרמנית לא מכנה את עצמה בשם הזה כמו שמפלגות קומוניסטיות בישראל קראו לעצמם בריש גלי מאז קום המדינה? זה לא שאני לא יודע את התשובות שאתה משום מה מתחמק מהן. אני יודע יפה מאוד שבניגוד למק"י ורק"ח בישראל המפלגה הקומוניסטית הגרמנית הוצאה אל מחוץ לחוק והמפלגות שירשו אותה מעולם לא צברו ולו שבריר של תמיכה ציבורית. שבניגוד לישראל נציגים של המפלגה שקראה לעצמה קומוניסטית לא נבחרו לפרלמנט הגרמני. ובניגוד לישראל רוב האנשים בגרמניה שאפילו אולי תומכים באידיאולוגיה שמזכירה קומוניסטים לא משתמשים במילה הזאת ובולטת במיוחד מפלכת השמאל הזאת שהבאת שרוב מנהיגיה מתעקשים לקרוא לה בשמות אחרים ובורחים מהמילה הזאת כמו מאש (ושהפלג מתוכה שקורא לעצמו קומוניסט הוא קטנטן עד בלתי מורגש). כן, ברוב מערב אירופה בציבור הרחב קומוניסט זאת מילת גנאי. מה שנחמד זה שבגרמניה זה אפילו עוד יותר בולט מאשר במקומות אחרים.
והתשובה שלך לפרימו היא תמצית הבעייה כולה. זאת אנקדוטה כל כך שולית ולא רצינית וממנה אתה מנסה להסיק מסקנות כל כך מרחיקות לכת על הרווחים של אנשים פרטיים. אפשר לתמוך בהעלאת שכר המינימום למשל, או בשיפור התחבורה הציבורית, או בקביעת מס ירושה, או במיסוי על מכוניות פאר (מה שכבר קיים היום למיטב ידיעתי) וכו'. אבל הסיפור הזה באמת שלא מראה שום דבר על שום דבר באשר למדיניות הגדולה, בטח כשאתה לא יודע את העובדות שמאחוריו. ברור לך שזה תרגיל מחשבתי די קל לקחת את הסיפור הזה להוסיף לו עובדות (שלא אתה ולא אני יודע אם הן נכונות) ושהטובים והרעים יחליפו צדדים.
שמע, טיפש אתה הרי לא, ואני רוצה להניח שגם בן-אדם לא הגון אתה גם כן לא. ועדיין, אני אפילו לא יודע איך להתחיל לענות לגיבוב השטויות שלך. אני אנסה לאט הפעם, מתוך תקווה שבחיים המקצועיים שלך אתה עושה עבודה קצת יסודית כשאתה ניגש לדיון:
מי אתה שתקבע לי מהו רציונלי ומה לא? מנהיג עבורי הוא קצת יותר מכלי למימוש אינטרסים (אני מבין שכחסיד העלק דמוקרטיה האמריקנית אתה לא רואה את זה כך, אבל זה כבר סיפור אחר). מנהיג אמור לשמש דוגמא אישית ולהיות מחובר אל העם שלו. אהוד ברק, שבילה טיפה יותר זמן בצבא מכל אחד מאיתנו אמור לדעת גם לדעת את זה. אם היה מדובר אך ורק בגודל הדירה שלו - ניחא. אני כמובן מדבר גם על עשרות מקרים אחרים, מתוכם גם רבים בהם הכסף לא הגיע מכיסו האישי, דוגמת ההוצאה על הסוויטות במלון בסלון האווירי בפאריז.
אנגלה (בוקר טוב, אין צליל ג' בשפה הגרמנית) מרקל היא ודאי לא מנהיגה חברתית, אבל היא מנהיגה. אף גרמני לא יכול להלין על כך שהיא מנותקת מהעם שלה. כאמור, אולי אצלך זה לא משחק תפקיד. אצל רוב בני האדם, מסתבר שכן.
ארצות הברית וישראל שייכות לקבוצת המדינות המפותחות. בקרב הקבוצה הזו, הן מובילות בפער גדול את טבלת אי-השוויון בחלוקת ההכנסות. אני מבין שלאנשים מן הסוג שלך נוח יותר להשוות אותנו לזמביה או לנמיביה, אבל אני מעדיף דווקא לשאוף למקומות אחרים.
המפלגה הקומוניסטית הגרמנית מעולם לא הוצאה מחוץ לחוק. אתה מוזמן לבדוק, ואולי להגיע קצת יותר מוכן לסבב הבא:
http://www.k-p-d.org/כבר כתבתי שכל השוואה בין המערכת הפוליטית בגרמניה לזו שבישראל היא תלושה מן המציאות, אבל אם אתה מתעקש, במפלגת השמאל (כן, זו עם 11.1 אחוז מהמושבים בפרלמנט וכמעט 5 מליון מצביעים), יש לא מעט פוליטיקאים שמגדירים את עצמם כקומוניסטים. חלקם אפילו נמצאים שם עוד מתקופת ה- DDR. די סביר, אגב, להניח, שבמדינה שחציה היה נתון להגמוניה של ברית-המועצות המונח "קומוניסט" לא יהיה פופולארי במיוחד. מכאן ועד גנאי המרחק גדול.
אז מה, קומוניסט זו מילת גנאי באירופה? ביקרת פעם באירופה, או שאתה כמו ליברמן, מגביל את החופשות שלך לביילורוס? המלצה שלי, עיר נחמדה בשם "פאריז". לא משהו מפורסם מדי. לך ותשאל שם מה הפאריזאים חושבים על ראש העיר הקומוניסט שלהם.
אנקדוטה, כשמה כן היא, היא לא ניתוח מדעי של החברה או של הכלכלה. היא בסך הכל שבריר של תמונה שמגלמת סיפור כלשהו, במקרה הזה, האבסורד של הפערים החברתיים העצומים שיש בישראל. מגוחך לטעון שהיא לא מלמדת דבר על המדיניות של ממשלות ישראל בעשורים האחרונים, ועוד יותר מגוחך להשתמש בססמאות עלובות כמו: "אל תיכנס לאף-אחד לכיס". אני אגב, לא רוצה להיכנס לאף-אחד לכיס. זהו תפקיד המדינה לעשות זאת.