תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 09 יולי 2025, 01:04

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 108 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: אהוד ברק "נכנס" ביונית לוי
הודעהפורסם: 25 אוגוסט 2011, 13:08 
mkorman1 כתב:
רומריו
הפעם אני מסכים עם כל מילה שלך :ROSE:

זה לא שלי זה של הרב אשלג.

ואתה מסכים איתי לא רק הפעם.

"העצבות נועלת שערי שמיים,התפילה פותחת שערי שמיים והשמחה בכוחה לשבור חומות"(הבעש"ט)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 אוגוסט 2011, 13:08 
romario כתב:
mkorman1 כתב:
רומריו
הפעם אני מסכים עם כל מילה שלך :ROSE:

זה לא שלי זה של הרב אשלג.

ואתה מסכים איתי לא רק הפעם.

צודק

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 אוגוסט 2011, 13:09 
סמל אישי של המשתמש
וזה בלי קשר לזה שהוא היה היו"ר של מפלגה שאמורה הייתה להיות סוציאליסטית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 אוגוסט 2011, 13:38 
Karl Marx כתב:
גיא האדום כתב:
Karl Marx כתב:
אדום-עולה בבלומפילד כתב:
Karl Marx כתב:
האופן בו מגיבים כמה מהמשתתפים בדיו הזה הוא כמובן חלק מן הבעיה, ומלמד אולי יותר מכל עד כמה רעוע החינוך הערכי בישראל וכמה נמוכות הן הציפיות שלנו ממנהיגינו.
מדהים שלאנשים פה לא מפריעה העובדה שמנהיג של מפלגת פועלים בוחר לגור 40 קומות ו-30 מליון שקל מעל לעם בו הוא מבקש למשול. שבמגדל הבדולח שלו הוא מעסיק עובדת זרה, במקום לשלם כמו שצריך לישראלית.
האם העובדה שהוא עשה את הכסף הזה לכאורה על-פי חוק הופכת את אורח החיים הראוותני והחזירי הזה למוסרי? האם החוק משקף גם בהכרח מוסר? האם אנשים בוחרים במנהיגים על-מנת שאלה יפיקו מכך עושר בלתי פרופורציונאלי, במדינה עם הפערים הגדולים ביותר בין עשירים לעניים בעולם המפותח? רבאק, אתם לא קולטים שזו בדיוק הבעיה?

לפי דעתי, הצורה שבה אתה מגיב היא הבעיה. בדיוק כמו שרומאריו מנסה כל הזמן לקדם פה אג'נדה דתית, אתה מנסה לקדם אג'נדה קומוניסטית - שזה לא פחות מסוכן (אם לא יותר).
אנחנו לא חיים בברית המועצות, זו לא מדינה קומוניסטית, זו מדינה חופשית עם שוק חופשי והכללים פה הם שמי שעשה כסף יכול לחיות חיי פאר אם הוא חפץ בכך.
זה לא משנה אם מדובר בבן למשפחת דנקנר, לסטארטאפיסט שעשה אקזיט, או בראש ממשלה שעשה כסף בסקטור הפרטי.
כל עוד זה חוקי - זה בסדר. השאלה היא אם לא נלקח פה שוחד וכו', והעובדה שהתקשורת המושחתת במדינה הזאת לא שואלת את השאלות הללו זו השערורייה הגדולה באמת בכל הסיפור הזה.

בלה בלה בלה בלה. קל למי שלא ידע קושי בימיו וגדל עם כפית זהב בתחת ללעוג לאג'נדות ששואפות לאזן מציאות בלתי הוגנת ובלתי מוסרית. אם להיות קומוניסט אומר שאני מוכן לוותר על חלק גדול ממה שיש לי על-מנת שמישהו אחר לא יצטרך לחטט בפחי הזבל, אז אני קומוניסט. זה בוודאי מוסרי יותר מהשיטה בה אתה דוגל. מעולם לא הצעתי שום הגבלה על שום צורה של חופש, והדבר היחידי אליו אני שואף הוא רגולציה מ-א' ועד ת' של השוק. אין דבר כזה "שוק חופשי". לא קיים. אם כבר, המיתוס הזה לא שונה מקשקושי המשיח של רומאריו.
יש אגב, רק שתי מדינות בעולם בהן הביטוי "קומוניסט" הוא גנאי. שלא באופן מפתיע מדובר בשתי המדינות עם הפערים הגדולים ביותר בין עשירים לעניים. שוק חופשי? על מי אתה בא לעבוד פה תגיד? הדבר היחיד שחופשי בשוק הזה הוא ההון.
ואם נחזור לרגע לנושא: אהוד ברח עשה את הונו בעיקר בזכות העמדות אליהן הגיע במגזר הציבורי, ואחרי שנחל כשלון חרוץ כראש ממשלה. הוא יצא למגזר הפרטי ועשה הון. עד כאן אין לי בעיה, כל עוד לא הוכחו כל הטענות שהועלו כאן באשכול. הבעיה מתחילה ברגע שאדם שחי חיים כל-כך ראוותניים וכל-כך מנותקים מן המציאות היומיומית פה נכנס בחזרה לחיים הציבוריים. איזו זכות יש לשר בטחון כזה לדרוש מעם שלם ליטול חלק בהגנה והתגייסות למען המולדת, בעוד הוא חי לו במגדל פאר ושלושת-רבעי אוכלוסיה לא מסוגלים לגמור את החודש? איזה מסר משדרת הנהגה שלועגת לקשיי ההישרדות פה בעוד חבריה חיים חיי פאר ומותרות.
גם בשבדיה יש קפיטליזם. גם בגרמניה, בה אני כרגע חי. אז למה פה זה לא נראה ככה? למה פה יכולה מנהיגת המדינה עם הכלכלה החזקה ביותר באירופה לגור בדירת שלושה חדרים מושכרת במזרח עיר הבירה הענייה? הרי ברור שהיא יכולה להרשות לעצמה יותר, אבל אולי זו הדרך שלה להזדהות עם קשיי ההמונים? אולי כך היא נשארת מחוברת לקרקע, ולא איפשהו 40 קומות למעלה, עם נוף שהופך בני אדם לנמלים?

אז אנג'לה מרקל, אישה שהאידיאולוגיה הכלכלית שלה משוות לעיתים לזאת של מרגרת' תאצ'ר, שממשלתה הורידה את מס החברות והעלתה את המע"מ (נשמע מוכר?), היא היא הבשורה הגדולה כאשר מדובר על מנהיגים בעלי אחריות חברתית ובכל זאת בגלל שהיא גרה בדירה קטנה? ממשלת אהוד ברק אגב לא עשתה את זה. זה פשוט מטופש להסתכל על אורח החיים של מנהיגים ומזה להסיק מסקנה בעלת משמעות על האידיאולוגיה הכלכלית שלהם. בפרט, לטעון שמנהיגים סוציאליסטים בעולם לא יכולים להרוויח סכומי עתק ולבזבז אותם זה פשוט טיעון שאין לו שום אחיזה רציונלית.
ואגב כפית של זהב, לא ברק, לא קלינטון, לא אובאמה ולא עוד רבים וטובים נולדו על כפית של זהב בפה. הם הגיעו לאן שהם הגיעו בזכות הכשרונות שלהם ובעיקר בהרבה עבודה קשה. אין שום דבר רע מבחינה מוסרית שאדם מוכשר שעובד מאוד קשה במשך הרבה שנים ומצליח במעשיו גם יזכה לקצור את פירות העבודה הקשה שלו.
ואם ממשיכים בבדיקת העובדות "רק שתי מדינות בעולם בהן הביטוי "קומוניסט" הוא גנאי. שלא באופן מפתיע מדובר בשתי המדינות עם הפערים הגדולים ביותר בין עשירים לעניים". וואללה? מי אלו המדינות האלו? ישראל וארה"ב? לפי איזה מדד בדיוק אלו שתי המדינות עם הפערים הגדולים ביותר בין עשירים לעניים? ואגב, בישראל מאז קום המדינה יש מפלגה קומוניסטית פעילה שהייתה חברה בכל הכנסות עד היום ושמנהיגה חתום על הכרזת העצמאות. אתה רוצה לספר לנו קצת על המפלגה הקומוניסטית בגרמניה (מדינה שבה "קומוניסט" היא כמובן מחמאה) ועל ההצלחה האלקטורלית שלה שם? כמה חברים יש לה בבונדרסטג?

משעשע שאתה טורח לכתוב פוסט תגובה שלם שכולו תלוש מהנושא ועדיין לטעון לחוסר רציונליות. לא נורא, בוא ננסה שוב: הדיון הזה עוסק באישיות של מנהיג, לא במדיניות שלו. אתה מוזמן לבדוק אותי שוב. אני מצפה ממנהיג במדינה שלי שיהיה לו מינמום טאקט להזדיין בסבלנות עד לפרישה מן החיים הפוליטיים, ורק אז לחיות, הרחק מאור הזרקורים, באורח חיים כל-כך מנקר עיניים. אגב, יכול להיות שכך תעשה גם אנגלה מרקל, אלא שהיא מבינה שאי אפשר לדרוש מאנשים ציות אזרחי וסולידאריות ובאותה העת לחיות בכוכב אחר. זה לא עובד, וזה לא צריך לעבוד, ואם לאנשים פה היה חוט שדרה מוסרי חזק יותר, הם היו מניחים את תעודות המילואים שלהם במשרדי הקישור עד שהאיש הזה הולך הביתה.
כן, ניחשת את זהות המדינות הללו נכון. אלא שלא באמת היית צריך לנחש. כל סטודנט שנה א' בכל תחום במדעי החברה מכיר את מדד ג'יני, ובהיותו חלק ממדדי ההתפתחות האנושית של האו"ם, יש גם גישה מאוד פשוטה אליו. הנה:
http://hdr.undp.org/en/statistics/
ההשוואה בין המערכת הפוליטית של גרמניה לבין זו שבישראל היא מופרכת מיסודה, אבל מכיוון שאתה סקרן, נזכיר רק כי חד"ש היא לא מפלגה קומוניסטית, אלא שבתוכה יש סיעה של המפלגה הקומוניסטית הישראלית. המקבילה, ולא רק בדמיון שלי אלא גם ביחסים פורמליים, היא מפלגת השמאל הגרמני (DIE LINKE), עם 11.1 מסך המושבים בפרלמנט.

פרימו, זו דילמה. אני חושב שאנשים מוכשרים ומצוינים צריכים להיות מתוגמלים בהתאם. אני מאמין שיוזמה ותעוזה הן תכונות שצריך לעודד ולתמרץ. השאלה היא כמובן היכן עובר הגבול. לפני הרבה שנים הייתי עד לסיטואציה שמלמדת דבר או שניים על הדילמה הזו: השעה היתה סביבות אחת עשרה בלילה, ליל סתיו בתל-אביב. רעש מנוע של אוטובוס הגיח מאיפשהו, ושניות לאחר מכן גם האוטובוס עצמו. בזווית העין אני קולט אישה מבוגרת, לפחות בת 60, מנסה להספיק את האוטובוס, אולי האחרון שלה הביתה. היא היתה לבושה במדים של חברת ניקיון כלשהי, אחת מקרטלי פשיעה רבים המסרסרים בכוח אדם, וככל הנראה היתה אחרי עוד יום עבודה מפרך. היא לא הספיקה את האוטובוס ונשארה להישען בייאוש על התחנה. דקה מאוחר יותר, עברה על הכביש מכונית. לא סתם מכונית, יגואר חדשה. החלונות היו פתוחים, מוזיקה בקולי קולות, ובפנים, פישר בן לא יותר מ-21. המראה הזה, של האישה המובסת והנער במכונית הפאר באותו הפריים הוא תמצית העיוות וחוסר המוסריות של השיטה שבה אנחנו חיים. אז לאנשים כמו גיא "האדום" או אע"ב זה אולי לא נראה כך משום שהם בצד שנהנה מן השיטה הזו, אבל אני עצמי שאלתי את עצמי כבר אז, הרבה לפני הכניסה שלי ללימודים אקדמאיים ולפעילות חברתית ופוליטית: איזו לגיטימציה להתקיים יש לחברה שמאפשרת לסיטואציה להתרחש.

כן, זה טיפשי ולא רציונלי לבחור מנהיג לפי ה"אישיות" שלו בטח לפי איך שאתה קובע אותה (מבט על בחירת גודל הדירה לקביעת האישיות) או לתת לזה משקל שהוא יותר מאפסי ולא להתמקד באידיאולוגיה שלו. אדם שנותן איזה משקל ל"אישיות" לפי הקריטריונים שלך עוד עלול לחשוב שאנג'לה מרקל היא מנהיגה חברתית וזאת פשוט איוולת. אדם שמאמין במה שאתה מאמין והיה צריך לבחור מנהיג כלכלי והיה מעדיף את מרקל על ברק (עם כל זה שיכולת המנהיגות הכלכלית שלו כמעט לא קיימת) או, יותר מכך, על קלינטון (עוד אדם שאינו בדיוק מנהיג פועלים קלאסי), הוא לא בדיוק בוחר נבון.
לגבי אי השיוויון. אתה אומר שלפי מדד ג'יני ישראל וארה"ב הם המדינות הכי לא שוויוניות בעולם? וואללה? המצאת את מדד ג'יני משלך? כי זה שווה פרס נובל. מליון יורו שתוכל לחלק לעניים. כי את מדד ג'ני האמיתי שתי המדינות האלו לא מובילות. הם גם לא בחמישייה הפותחת. לא בעשיירייה. לא בעשרים. לא בחמישים המדינות ה"מובילות" באי השיוויון. אבל הנייר הוירטואלי של הפורום סובל כל טענה. אם בישראל יש בעיית אי שיוויון (ויש) אז למה לא נרפד אותה עם עובדות שאינן עובדות.
יש לי גם שאלה עם מפלגת השמאל הגרמני. אם זאת מפלגה קומוניסטית, ואם קומוניסט אינה מילת גנאי שגרמניה, אז למה המפלגה הקומוניסטית הגרמנית לא מכנה את עצמה בשם הזה כמו שמפלגות קומוניסטיות בישראל קראו לעצמם בריש גלי מאז קום המדינה? זה לא שאני לא יודע את התשובות שאתה משום מה מתחמק מהן. אני יודע יפה מאוד שבניגוד למק"י ורק"ח בישראל המפלגה הקומוניסטית הגרמנית הוצאה אל מחוץ לחוק והמפלגות שירשו אותה מעולם לא צברו ולו שבריר של תמיכה ציבורית. שבניגוד לישראל נציגים של המפלגה שקראה לעצמה קומוניסטית לא נבחרו לפרלמנט הגרמני. ובניגוד לישראל רוב האנשים בגרמניה שאפילו אולי תומכים באידיאולוגיה שמזכירה קומוניסטים לא משתמשים במילה הזאת ובולטת במיוחד מפלכת השמאל הזאת שהבאת שרוב מנהיגיה מתעקשים לקרוא לה בשמות אחרים ובורחים מהמילה הזאת כמו מאש (ושהפלג מתוכה שקורא לעצמו קומוניסט הוא קטנטן עד בלתי מורגש). כן, ברוב מערב אירופה בציבור הרחב קומוניסט זאת מילת גנאי. מה שנחמד זה שבגרמניה זה אפילו עוד יותר בולט מאשר במקומות אחרים.

והתשובה שלך לפרימו היא תמצית הבעייה כולה. זאת אנקדוטה כל כך שולית ולא רצינית וממנה אתה מנסה להסיק מסקנות כל כך מרחיקות לכת על הרווחים של אנשים פרטיים. אפשר לתמוך בהעלאת שכר המינימום למשל, או בשיפור התחבורה הציבורית, או בקביעת מס ירושה, או במיסוי על מכוניות פאר (מה שכבר קיים היום למיטב ידיעתי) וכו'. אבל הסיפור הזה באמת שלא מראה שום דבר על שום דבר באשר למדיניות הגדולה, בטח כשאתה לא יודע את העובדות שמאחוריו. ברור לך שזה תרגיל מחשבתי די קל לקחת את הסיפור הזה להוסיף לו עובדות (שלא אתה ולא אני יודע אם הן נכונות) ושהטובים והרעים יחליפו צדדים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 אוגוסט 2011, 14:10 
סמל אישי של המשתמש
גיא האדום כתב:

כן, זה טיפשי ולא רציונלי לבחור מנהיג לפי ה"אישיות" שלו בטח לפי איך שאתה קובע אותה (מבט על בחירת גודל הדירה לקביעת האישיות) או לתת לזה משקל שהוא יותר מאפסי ולא להתמקד באידיאולוגיה שלו. אדם שנותן איזה משקל ל"אישיות" לפי הקריטריונים שלך עוד עלול לחשוב שאנג'לה מרקל היא מנהיגה חברתית וזאת פשוט איוולת. אדם שמאמין במה שאתה מאמין והיה צריך לבחור מנהיג כלכלי והיה מעדיף את מרקל על ברק (עם כל זה שיכולת המנהיגות הכלכלית שלו כמעט לא קיימת) או, יותר מכך, על קלינטון (עוד אדם שאינו בדיוק מנהיג פועלים קלאסי), הוא לא בדיוק בוחר נבון.
לגבי אי השיוויון. אתה אומר שלפי מדד ג'יני ישראל וארה"ב הם המדינות הכי לא שוויוניות בעולם? וואללה? המצאת את מדד ג'יני משלך? כי זה שווה פרס נובל. מליון יורו שתוכל לחלק לעניים. כי את מדד ג'ני האמיתי שתי המדינות האלו לא מובילות. הם גם לא בחמישייה הפותחת. לא בעשיירייה. לא בעשרים. לא בחמישים המדינות ה"מובילות" באי השיוויון. אבל הנייר הוירטואלי של הפורום סובל כל טענה. אם בישראל יש בעיית אי שיוויון (ויש) אז למה לא נרפד אותה עם עובדות שאינן עובדות.
יש לי גם שאלה עם מפלגת השמאל הגרמני. אם זאת מפלגה קומוניסטית, ואם קומוניסט אינה מילת גנאי שגרמניה, אז למה המפלגה הקומוניסטית הגרמנית לא מכנה את עצמה בשם הזה כמו שמפלגות קומוניסטיות בישראל קראו לעצמם בריש גלי מאז קום המדינה? זה לא שאני לא יודע את התשובות שאתה משום מה מתחמק מהן. אני יודע יפה מאוד שבניגוד למק"י ורק"ח בישראל המפלגה הקומוניסטית הגרמנית הוצאה אל מחוץ לחוק והמפלגות שירשו אותה מעולם לא צברו ולו שבריר של תמיכה ציבורית. שבניגוד לישראל נציגים של המפלגה שקראה לעצמה קומוניסטית לא נבחרו לפרלמנט הגרמני. ובניגוד לישראל רוב האנשים בגרמניה שאפילו אולי תומכים באידיאולוגיה שמזכירה קומוניסטים לא משתמשים במילה הזאת ובולטת במיוחד מפלכת השמאל הזאת שהבאת שרוב מנהיגיה מתעקשים לקרוא לה בשמות אחרים ובורחים מהמילה הזאת כמו מאש (ושהפלג מתוכה שקורא לעצמו קומוניסט הוא קטנטן עד בלתי מורגש). כן, ברוב מערב אירופה בציבור הרחב קומוניסט זאת מילת גנאי. מה שנחמד זה שבגרמניה זה אפילו עוד יותר בולט מאשר במקומות אחרים.

והתשובה שלך לפרימו היא תמצית הבעייה כולה. זאת אנקדוטה כל כך שולית ולא רצינית וממנה אתה מנסה להסיק מסקנות כל כך מרחיקות לכת על הרווחים של אנשים פרטיים. אפשר לתמוך בהעלאת שכר המינימום למשל, או בשיפור התחבורה הציבורית, או בקביעת מס ירושה, או במיסוי על מכוניות פאר (מה שכבר קיים היום למיטב ידיעתי) וכו'. אבל הסיפור הזה באמת שלא מראה שום דבר על שום דבר באשר למדיניות הגדולה, בטח כשאתה לא יודע את העובדות שמאחוריו. ברור לך שזה תרגיל מחשבתי די קל לקחת את הסיפור הזה להוסיף לו עובדות (שלא אתה ולא אני יודע אם הן נכונות) ושהטובים והרעים יחליפו צדדים.

שמע, טיפש אתה הרי לא, ואני רוצה להניח שגם בן-אדם לא הגון אתה גם כן לא. ועדיין, אני אפילו לא יודע איך להתחיל לענות לגיבוב השטויות שלך. אני אנסה לאט הפעם, מתוך תקווה שבחיים המקצועיים שלך אתה עושה עבודה קצת יסודית כשאתה ניגש לדיון:

מי אתה שתקבע לי מהו רציונלי ומה לא? מנהיג עבורי הוא קצת יותר מכלי למימוש אינטרסים (אני מבין שכחסיד העלק דמוקרטיה האמריקנית אתה לא רואה את זה כך, אבל זה כבר סיפור אחר). מנהיג אמור לשמש דוגמא אישית ולהיות מחובר אל העם שלו. אהוד ברק, שבילה טיפה יותר זמן בצבא מכל אחד מאיתנו אמור לדעת גם לדעת את זה. אם היה מדובר אך ורק בגודל הדירה שלו - ניחא. אני כמובן מדבר גם על עשרות מקרים אחרים, מתוכם גם רבים בהם הכסף לא הגיע מכיסו האישי, דוגמת ההוצאה על הסוויטות במלון בסלון האווירי בפאריז.
אנגלה (בוקר טוב, אין צליל ג' בשפה הגרמנית) מרקל היא ודאי לא מנהיגה חברתית, אבל היא מנהיגה. אף גרמני לא יכול להלין על כך שהיא מנותקת מהעם שלה. כאמור, אולי אצלך זה לא משחק תפקיד. אצל רוב בני האדם, מסתבר שכן.

ארצות הברית וישראל שייכות לקבוצת המדינות המפותחות. בקרב הקבוצה הזו, הן מובילות בפער גדול את טבלת אי-השוויון בחלוקת ההכנסות. אני מבין שלאנשים מן הסוג שלך נוח יותר להשוות אותנו לזמביה או לנמיביה, אבל אני מעדיף דווקא לשאוף למקומות אחרים.

המפלגה הקומוניסטית הגרמנית מעולם לא הוצאה מחוץ לחוק. אתה מוזמן לבדוק, ואולי להגיע קצת יותר מוכן לסבב הבא:
http://www.k-p-d.org/
כבר כתבתי שכל השוואה בין המערכת הפוליטית בגרמניה לזו שבישראל היא תלושה מן המציאות, אבל אם אתה מתעקש, במפלגת השמאל (כן, זו עם 11.1 אחוז מהמושבים בפרלמנט וכמעט 5 מליון מצביעים), יש לא מעט פוליטיקאים שמגדירים את עצמם כקומוניסטים. חלקם אפילו נמצאים שם עוד מתקופת ה- DDR. די סביר, אגב, להניח, שבמדינה שחציה היה נתון להגמוניה של ברית-המועצות המונח "קומוניסט" לא יהיה פופולארי במיוחד. מכאן ועד גנאי המרחק גדול.
אז מה, קומוניסט זו מילת גנאי באירופה? ביקרת פעם באירופה, או שאתה כמו ליברמן, מגביל את החופשות שלך לביילורוס? המלצה שלי, עיר נחמדה בשם "פאריז". לא משהו מפורסם מדי. לך ותשאל שם מה הפאריזאים חושבים על ראש העיר הקומוניסט שלהם.

אנקדוטה, כשמה כן היא, היא לא ניתוח מדעי של החברה או של הכלכלה. היא בסך הכל שבריר של תמונה שמגלמת סיפור כלשהו, במקרה הזה, האבסורד של הפערים החברתיים העצומים שיש בישראל. מגוחך לטעון שהיא לא מלמדת דבר על המדיניות של ממשלות ישראל בעשורים האחרונים, ועוד יותר מגוחך להשתמש בססמאות עלובות כמו: "אל תיכנס לאף-אחד לכיס". אני אגב, לא רוצה להיכנס לאף-אחד לכיס. זהו תפקיד המדינה לעשות זאת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 אוגוסט 2011, 14:39 
סמל אישי של המשתמש
יאללה שמישהו יקח על עצמו לבדוק באילו דירות גרו מנהיגי הכלכלות היציבות באירופה (סקנדינביות למיניהן, בלגיה, הולנד, גרמניה. קנדה?) ואילו שאכלו אותה כשהתחיל המשבר האחרון (ספרד, יוון, פורטוגל, בריטניה).
אני משער שזה די שטחי, אבל יכול להיות מעניין

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 אוגוסט 2011, 15:32 
עזוב גיא, חבל על האנרגיות.
הרי אתה ואני "נהנים מן השיטה" כדבריו של האדון מרקס.

אגב, לגבי הדוגמא של האשה שאחרה את האוטובוס והילד ביגואר: בתור אחד ש-"נהנה מן השיטה" ונוסע באוטובוסים כי אין לי רכב פרטי, אני מוחה על כך ש-"השיטה" פסחה עליי כשחילקו את היגוארים.
גם כשחילקו את הדירות "השיטה" פסחה עליי, כי גם דירה אין לי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 אוגוסט 2011, 16:18 
Karl Marx כתב:
המפלגה הקומוניסטית הגרמנית מעולם לא הוצאה מחוץ לחוק. אתה מוזמן לבדוק, ואולי להגיע קצת יותר מוכן לסבב הבא:http://www.k-p-d.org/ ]

מבלי להפריע לדיון, מספר הערות, לאור עיון בלינק:

1. המפלגה הקומוניסטית הגרמנית הוצאה מחוץ לחוק ב- 17.8.1956, במערב גרמניה (BRD).
2. ב- ינואר 1990, הוקמה המפלגה מחדש, בגרמניה המאוחדת. לאחר האיחוד נוצר מצב, שהמפלגה הוכרה כמפלגה פוליטית מהתקופה של גרמניה המזרחית, ולכן ניצלה את "Einigungsvertrag" (הסכמי האיחוד), כשהם בעצם "עוקפים" את האיסור מ- 1956.
3. אין לי ידע בנושא, אבל ממה שידוע לי האיסור מ- 1956 עדיין לא בוטל.

שיהיה לכולם יום אדום נפלא, נעים ו- שקט א.ב. :SMOKE:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 אוגוסט 2011, 17:25 
אדום-עולה בבלומפילד כתב:

אגב, לגבי הדוגמא של האשה שאחרה את האוטובוס והילד ביגואר: בתור אחד ש-"נהנה מן השיטה" ונוסע באוטובוסים כי אין לי רכב פרטי, אני מוחה על כך ש-"השיטה" פסחה עליי כשחילקו את היגוארים.

עוד מעט קט ותתעשר (לפחות על חשבוני)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 אוגוסט 2011, 17:31 
mkorman1 כתב:
אדום-עולה בבלומפילד כתב:

עוד מעט קט ותתעשר (לפחות על חשבוני)

תחליט, לפני 3 ימים אמרת שאתה בטוח מנצח :)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 אוגוסט 2011, 17:32 
סמל אישי של המשתמש
על מה ההתערבות?

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 אוגוסט 2011, 17:44 
סמל אישי של המשתמש
teknoboy כתב:
על מה ההתערבות?
אם הפועל תזכה באליפות של הליגה שלא כוללת את שני המקומות הראשונים. קורמן יזכה אם לא (מקומות 4 ומטה).

נא לא לצטט הודעות של אנשים לא ראויים, שיישאר מוסתר, תודה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 אוגוסט 2011, 18:00 
סמל אישי של המשתמש
its-sick כתב:
teknoboy כתב:
על מה ההתערבות?
אם הפועל תזכה באליפות של הליגה שלא כוללת את שני המקומות הראשונים. קורמן יזכה אם לא (מקומות 4 ומטה).

קורמן חושב שנרד מליגת העל לליגת הפח?
מי אמור לעבור אותנו לפי התסריט הזה?

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 אוגוסט 2011, 18:04 
סמל אישי של המשתמש
teknoboy כתב:
its-sick כתב:
teknoboy כתב:
על מה ההתערבות?

כל קבוצה שיש לה שוער.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 אוגוסט 2011, 18:05 
סמל אישי של המשתמש
its-sick כתב:
teknoboy כתב:
its-sick כתב:
teknoboy כתב:
על מה ההתערבות?

כל קבוצה שיש לה שוער.

הוא קצת שמנמן, אבל נראה לי שיש פה היסחפות.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 אוגוסט 2011, 18:09 
סמל אישי של המשתמש
teknoboy כתב:
its-sick כתב:
teknoboy כתב:
its-sick כתב:
teknoboy כתב:
על מה ההתערבות?

כל קבוצה שיש לה שוער.

הוא קצת שמנמן, אבל נראה לי שיש פה היסחפות.
גול מנגריה קטנה בליטא מצדיק כל חשש.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 אוגוסט 2011, 18:13 
סמל אישי של המשתמש
נכון שהוא יצא נכה, אבל אי אפשר להאשים אותו בשער.
קודם כל צריך להאשים את קשטן שנכנס למגננה מול הנגריה הזו, ואחר כך את ההגנה הכבדה להחריד שלנו.
רק בסוף אפשר להאשים את השוער השמנמנול.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 אוגוסט 2011, 12:46 
הוא שוער נפילה. גם הגול של מרעי בזיון...שוער כבד

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 108 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 0 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: