אז ככה-
לפני שבועיים הייתי בברלין יחד עם חברתי.
קנינו 2 כרטיסים שבועיים לתחבורה הציבורית והתחלנו להשתמש בהם,
יום לאחר קניית הכרטיסים נסענו לגן החיות בברלין וקצת לפני שהגענו לתחנה ניגשה אלינו עובדת רכבת וביקשה לראות את הכרטיסים שלנו.
הצגנו לה את הכרטיסים, היא קראה לעוד שני עובדי רכבת סמויים וכשירדנו בתחנת גן החיות שהייתה הקרובה ביותר הם התחילו להסביר לנו -
מסתבר שאחרי שקונים כרטיסים שבועיים לתחבורה הציבורית צריך לנקב אותם במכונה קטנה כזאת ואז הם נפתחים לכל השבוע.
אנחנו כמובן לא ידענו זאת ולא נאמר לנו כלום על זה ואחרי שקנינו את הכרטיסים פשוט עלינו איתם.
הסמויים של הרכבת לקחו את הפרטים שלנו ואת פרטי הדרכונים ואמרו שעלינו לשלם קנס של 40 אירו כל אחד.
ניסינו להסביר שלא היה לנו מושג שצריך לנקב וזה לא עזר, הם טענו שזה שלא ניקבנו שווה ערך לכך שלא היינו קונים כרטיס, הם אמרו לנו שאנחנו יכולים לשלם את הקנס גם מהארץ בהעברה בנקאית.
ביום האחרון לטיול בברלין, דיבר איתנו אחד מעובדי המלון וטען שזאת מלכודת תיירים ידועה, הרי רק תיירים לא ידעו שצריך לנקב במכונה ההיא, הוא הציע שנשלח מכתב לשגרירות ישראל בברלין ועד שנקבל תשובה לא נשלם.
שלחנו מכתב לשגרירות וחיכינו לתשובה שלא הגיע עד היום, הם כתבו לנו שאין באפשרותם להתערב ולעזור לנו במקרה זה.
אתמול חלפו שבועיים ממועד הקנס וכנראה שנצטרך לשלם, אך לפני כן יש לי כמה שאלות -
1.האם לדעתכם אפשר עוד לעשות משהו בנידון? יש לי קייס בכלל?
2.מה יכול לקרות לי עכשיו כשאשלם באיחור? האם הקנס יגדל או משהו כזה לדעתכם?
3.מה יכול לקרות אם לא נשלם בזמן הקרוב?
תודה רבה!