its-sick כתב:
שיקאגו כתב:
אבל אתה שוב חוזר לאותה הטעות של הבלונדיני.
הוא דיבר על מצב נתון בארץ, ועל טענה מסויימת.
הטענה: המגזר הערבי והחרדי לא יוצא לעבודה ומונע מהכלכלה לצמוח
המצב הנתון שזילכה תיאר: אין מספיק מקומות עבודה לכולם. יש יותר כוח עבודה ממקומות, ומכוון שאדם שחובש כיפה לא נותן תפוקה כפולה, אין ממש הבדל מי מאייש אותה.
להגיד "מצב נתון בארץ" זו טעות.
להגיד "אין מספיק מקומות עבודה לכולם" זו טעות.
להגיד "יש יותר כוח עבודה ממקומות" זה משהו שתמיד נכון, אין מדינה עם 100 אחוז תעסוקה. אז מה? תמיד יש מובטלים, זה לא סותר במאומה את הטענה שיהיו יותר מקומות עבודה כשיהיו יותר עובדים.
"אין ממש הבדל מי מאייש אותה" זה עוד קשקוש. כשיש מבחר גדול יותר של עובדים, אז המעסיקים בוחרים עובדים יותר מוכשרים מה שגם מגדיל את התפוקה (אולי לא כפול, אבל גם 15 אחוז זה סבבה). תן תמיכה לאנשים פחות מוכשרים או חסרי מזל ולא לבטלנים אידיאולוגית.
אתה זה שחוזר על הטעויות.
אני טענתי טענה ברורה- כח עבודה יותר גדול יגדיל את מספר מקומות העבודה והן את התפוקה של מקומות העבודה. גם ההגדלה הזו תייצר עוד מקומות תעסוקה בשל תוספת הצריכה (משוב חיובי- לך תדע למה זה יתכנס).
מכל הסלט של "להגיד זו טעות" שכתבת,
כח עבודה גדול יותר יגדיל את מספר מקומות העבודה אם יהיו כאלה. בהתחשב שאין, זה לא ממש משנה כמה כוח עבודה בפוטנצייה יש לך.
אני מקבל את זה שאכן באם החרדים יכנסו למעגל העבודה יהיה לך מבחר יותר גדול, אני ממש לא מבין מאיפה החלטת שזה יתן תפוקה של 115 אחוז מהמצב הקיים, לכן אני עדיין בדעת זליכה שלא החרדים מהווים כיום חסמים לשיפור הצמיחה, הם בעיה שצריך לטפל בה, הם לא יפתרו את הבעיתיות במשק הישאלי.