יובל כתב:
אתה מבלבל בין שני דברים.
העובדה היא שהעזיבה של נאתכו לא השפיעה על ההצלחה של הקבוצה (אחוזי הצלחה כמעט מושלמים מהרגע שהוא עזב עד סיום העונה). אני לא רואה איך אפשר להתווכח עם זה.
חוץ מזה הבעתי את דעתי (שתהיה מוסכמת כמעט על כולם) שזהבי שיחק יותר הרבה יותר טוב מנאתכו בעמדה הזאת. התייחסתי לעונה שעברה, לא למשחקים האחרונים בעונת הדאבל שזהבי נזרק לעמדה הזאת בלי ניסיון.
בלי קשר, אני לא מבין איך אפשר להשוות את הסטטיסטיקה של נאתכו במהלך כל העונה, כשרוב הקבוצות הליגה היו קבוצות מרכז טבלה או תחתית שבדרך כלל נתנו להם רביעיות וחמישיות, לבין הסטטיסטיקה של זהבי ששיחק רק כמה משחקים בפלייאוף העליון (בתפקיד הזה, באותה עונה). אגב, אם אתה מתעקש, אז תוסיף גם את הגביע (זהבי נתן בישול בגמר), אבל זה באמת לא רלוונטי. ובנוסף לכל, כשנאתכו שיחק בתור קשר אחורי הייתה לפניו התקפה הרבה יותר טובה. זהבי/נמה לעומת דה רידר באותה עונה, או בעונה הקודמת ששכטר בכלל לא שיחק וגילי נתן שליש מהתקופה שנתן בעונת הדאבל.
בכלל, זהבי סחב את הקבוצה מהעמדה הזאת, להגיד את אותו דבר על נאתכו יהיה מגוחך.
אני מסכים עם האמרה שכשאנחנו משחקים עם שי וידין בקישור האחורי, זה כמעט תמיד לא מספיק. אבל בעונה שעברה זו הייתה אשמתו של גוטמן, שיכל לשים את זהבי בקישור האחורי. העונה באמת אין לנו אף אחד לשים שם, אבל זה לא שנאתכו היחידי שהיה מספיק טוב בעמדה הזאת.
אני חושב שנאתכו הרבה יותר משפיע על הקבוצה מזהבי בעמדה הזו ,יותר מכך אני חושב שנאתכו הוא השחקן הכי אנדרייטד של הפועל ורק שעזב נפל לי האסימון , אני מסכים שקשה להשוות אבל עדיין הנתונים של נאתכו מרשימים מאוד גם בהשוואה לשנה שעברה, הנתונים של זהבי היו :
2010/11 זהבי
משחקים 18
בישולים 6
שערים 4
מאזן שערים 40-16
ניצחונות 11
תיקו 2
הפסד 5
ממוצע שערים 2.2
ממוצא ספיגות 1.25
אני בכוונה לא הכנסתי את המשוואה של אירופה שם הפער רק הולך ומעמיק , בשורה התחתונה לטעמי נאתכו השפיע מהעמדה הזו הרבה יותר מזהבי וזה מתבטא היטב בנתונים בכל הפרמטרים חוץ מכיבוש השערים של זהבי.
שזהבי שיחק ממוצע הספיגות עולה דרמטית(בא לידי ביטוי בכושר של ידין לידו) וממוצע הכיבושים יורד לנאתכו מתוך 24 משחקים יש הפסד אחד ואילו לזהבי מתוך 18 יש 5 !
לכן כפי שדסקסנו בתחילה הסיבה הגדולה (לטעמי) שידין ירד מכושרו זה העובדה שנאתכו לא לידו .