תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 09 יולי 2025, 10:44

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 85 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: 100 הגיטריסטים הגדולים ביותר בכל הזמנים לפי הרולינג סטון
הודעהפורסם: 29 יולי 2011, 22:15 
סמל אישי של המשתמש
הרשימה השנייה גם לא משהו.
ג'ון פרושיאנטה רק 19?
ג'ון הוא אחד מ10 הגיטריסטים הכי טובים שיצא לי לראות ולשמוע!

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 יולי 2011, 22:34 
רועי כתב:
morrissey כתב:
רועי כתב:
ועוד משהו
ג'ימי הנדריקס הוא לא הגיטריסט הכי גדול בהיסטוריה
הוא רק גיטריסט ענק ופורץ דרך שהמיתוס בנה אותו , וראוי להיכלל לדעתי בחמישיה , אולי בשלישיה הראשונה

הוא כן. נקודה.
הוא עשה דברים מטורפים שאנשים לא העלו על הדעת שאפשר לעשות אותם ושזה הגיוני ומוזיקלי לעשות אותם.לא רק שהוא ניגן סולואים מדהימים, שני תפקידים ביחד ועשה הכל עם פיל מדהים, אלא הוא היה פורץ דרך ומהראשונים בתחום. נכון, יש היום גיטריסטים לא מעטים שיותר טובים ממנו ביכולת, אבל אל תשכח שאנחנו בערך 50 שנה אחרי.
מפתיע אותי אחרי האמרה הזאת שלך שכתבת אחר כך שסטריאני ושות' הם זייני שכל כי האבן בוחן שלך דוגלת עם כך ביכולת נטו. אם ככה, סע ליפן, תמצא איזה ילד גיטריסט טכני בטירוף ושים אותו מקום ראשון.

חס ושלום
סטיב ואי הוא אמ אמא של הגיטריסטים הטכניים
ה-גיטריסט המשפיע עליי הוא דייב גילמור , כשאחריו קלפטון ובריאן מיי . זה אומר דרשני על חשיבות הפיל אצלי
מאותה סיבה מאוד זלזלתי בסטיב מורס עד שראיתי אותו בלייב
אחרי שחוויתי אותו אני יכול להגיד בפה מלא שהוא הגיטריסט הפעיל הכי טוב שנתקלתי בו , וכנראה שגם מבין אלה שמתו ובנו סביבם מיתוס

סבבה גם אני חושב שסטיב מורס גיטריסט ענק. אבל הוא לא פורץ דרך כמו הנדריקס וקלפטון ודומיהם. זה ההבדל העיקרי. הם עשו דברים שהם המציאו, דברים שלא היו מקובלים. סטיב מורס מושפע מגיטריסטים כמוהם וזה כל המשמעות של המקום הראשון של הנדריקס.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 יולי 2011, 00:07 
סמל אישי של המשתמש
morrissey כתב:
רועי כתב:
morrissey כתב:
רועי כתב:
ועוד משהו
הוא רק גיטריסט ענק ופורץ דרך שהמיתוס בנה אותו , וראוי להיכלל לדעתי בחמישיה , אולי בשלישיה הראשונה

הוא כן. נקודה.
הוא עשה דברים מטורפים שאנשים לא העלו על הדעת שאפשר לעשות אותם ושזה הגיוני ומוזיקלי לעשות אותם.לא רק שהוא ניגן סולואים מדהימים, שני תפקידים ביחד ועשה הכל עם פיל מדהים, אלא הוא היה פורץ דרך ומהראשונים בתחום. נכון, יש היום גיטריסטים לא מעטים שיותר טובים ממנו ביכולת, אבל אל תשכח שאנחנו בערך 50 שנה אחרי.
מפתיע אותי אחרי האמרה הזאת שלך שכתבת אחר כך שסטריאני ושות' הם זייני שכל כי האבן בוחן שלך דוגלת עם כך ביכולת נטו. אם ככה, סע ליפן, תמצא איזה ילד גיטריסט טכני בטירוף ושים אותו מקום ראשון.

חס ושלום
ה-גיטריסט המשפיע עליי הוא דייב גילמור , כשאחריו קלפטון ובריאן מיי . זה אומר דרשני על חשיבות הפיל אצלי
אחרי שחוויתי אותו אני יכול להגיד בפה מלא שהוא הגיטריסט הפעיל הכי טוב שנתקלתי בו , וכנראה שגם מבין אלה שמתו ובנו סביבם מיתוס

סבבה גם אני חושב שסטיב מורס גיטריסט ענק. אבל הוא לא פורץ דרך כמו הנדריקס וקלפטון ודומיהם. זה ההבדל העיקרי. הם עשו דברים שהם המציאו, דברים שלא היו מקובלים. סטיב מורס מושפע מגיטריסטים כמוהם וזה כל המשמעות של המקום הראשון של הנדריקס.

העניין הוא שגם בתקופתו של הנדריקס היו גדולים ממנו

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 יולי 2011, 04:10 
סמל אישי של המשתמש
עומרי דראגס כתב:
הרשימה השנייה גם לא משהו.
ג'ון פרושיאנטה רק 19?
ג'ון הוא אחד מ10 הגיטריסטים הכי טובים שיצא לי לראות ולשמוע!

אני גם חולה על ג'ון (ראה סמל אישי) ואני חולה על המוזיקה שלו, אבל לא רואה מישהו שהוא יכול להחליף ב10 הראשונים (אולי קרלוס סנטנה שאני באמת לא מבין מה הוא עושה בטופ 10).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 יולי 2011, 10:48 
סמל אישי של המשתמש
רשימה ביזיונית, אבל כמו שכתבו כאן הכל זה עניין של טעם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 יולי 2011, 12:43 
רועי כתב:
morrissey כתב:
רועי כתב:
morrissey כתב:
רועי כתב:
ועוד משהו

הוא כן. נקודה.

חס ושלום

העניין הוא שגם בתקופתו של הנדריקס היו גדולים ממנו

מי ?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 31 יולי 2011, 04:10 
רוב הרשימה הזאת קשורה בעיקר לרוק?
כי יש מלא שלא זכו לתשומת לב..(בעיקר ג'אזיסטים..)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 31 יולי 2011, 12:45 
סמל אישי של המשתמש
מוריסי - אני אארגן לך רשימה מסודרת בהזדמנות , אבל ככה בשלוף: ביבי קינג , קלפטון (גם הוא ניגן על פנטטוני כמו הנדריקס , רק שעל הדרך הגדיר את המושג פיל ואת התפקיד "גיטריסט" - אז מבחינת חשיבות היסטורית לוקח את הנדריקס לדעתי)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 31 יולי 2011, 13:28 
רועי כתב:
מוריסי - אני אארגן לך רשימה מסודרת בהזדמנות , אבל ככה בשלוף: ביבי קינג , קלפטון (גם הוא ניגן על פנטטוני כמו הנדריקס , רק שעל הדרך הגדיר את המושג פיל ואת התפקיד "גיטריסט" - אז מבחינת חשיבות היסטורית לוקח את הנדריקס לדעתי)

תראה, אני גדול חסידי קלפטון וקשה לי להאמין שיש מישהו שמעריץ את קלפטון יותר ממני. אבל עדיין אני חושב שהנדריקס היה יותר טוב ממנו. לא בהרבה, אבל היה יותר טוב. הנדריקס והוא נגנו טיפה שונה, הנדריקס השתמש יותר בדיסטורשנים מקלפטון, וקלפטון באמת עשה פלאים על הפנטטוני, אבל עדיין הנדריקס היה טיפה יותר טוב. מביבי קינג הוא יותר טוב ללא ספק.
אם כבר, זה ידוע שהנדריקס הושפע מאוד מבאדי גאי שהיה בלוזיסט מדהים (ועדיין בלוזיסט מדהים), אבל בזמנו הנדריקס פשוט שידרג את הבלוז שלו לרוק בלוז והיה נגן יותר טוב ממנו. היום באדי גאי נגן מדהים אגב. בגיל 70 ומשהו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 31 יולי 2011, 14:55 
מהו גיטריסט טוב בעיניכם?
גיטריסט טוב יודע לעשות את זה

או שהוא בכלל כזה

או "סתם מוצא אקורדים מגניבים ומוציא מהם פיל משוגע"

הנקודה שלי היא שזו אמנות. כל אחד אוהב מה שהוא רוצה.
מבחינתי אדג' של יו2 שווה לתחת ואין לו שמץ מה הוא עושה, אבל וואלה, קשה להתווכח עם הצלחה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 31 יולי 2011, 15:07 
סמל אישי של המשתמש
Redfan כתב:
רוב הרשימה הזאת קשורה בעיקר לרוק?
כי יש מלא שלא זכו לתשומת לב..(בעיקר ג'אזיסטים..)
מגזין רוק טבעי שיתרכז בנגני רוק.

נא לא לצטט הודעות של אנשים לא ראויים, שיישאר מוסתר, תודה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 31 יולי 2011, 17:23 
את ה-2 הראשונים הייתי מגדיר יותר כוירטואוזים וטכניים מאשר טובים.
ג'ון פרושיאנטה הוא נגן טוב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 31 יולי 2011, 17:44 

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 31 יולי 2011, 18:02 
סמל אישי של המשתמש
ג'ימי הנדריקס ואיזה חבר שלו (טכנאי אלקטרוניקה בדימוס של אחד השירותים החשאיים של ארה"ב, לא זוכר איזה) המציאו את רוב האפקטים המוכרים שיש לגיטרות.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 31 יולי 2011, 18:05 
סמל אישי של המשתמש
מוזיקה זה עניין של טעם.
יש לי חבר, גיטריסט מעולה, שלא דיברתי איתו חודש מעצבים כי הוא בטוח שפיטר רוט גיטריסט יותר טוב מג'ון פרושיאנטה (ואני לא צוחק). זה כמו שאני אגיד שנצח מסובי יותר טוב ממסי.
אבל אין מה לעשות, כנראה שאין אמת אחת מוחלטת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 31 יולי 2011, 22:14 
סמל אישי של המשתמש
איתי כתב:
מהו גיטריסט טוב בעיניכם?
גיטריסט טוב יודע לעשות את זה

או שהוא בכלל כזה

או "סתם מוצא אקורדים מגניבים ומוציא מהם פיל משוגע"

הנקודה שלי היא שזו אמנות. כל אחד אוהב מה שהוא רוצה.
מבחינתי אדג' של יו2 שווה לתחת ואין לו שמץ מה הוא עושה, אבל וואלה, קשה להתווכח עם הצלחה.

איתי, היית בהופעה של דרים תיאט'ר בארץ ?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 31 יולי 2011, 23:19 
ודאי, בשתיהן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 31 יולי 2011, 23:23 
סמל אישי של המשתמש
מה דעתך על הלהקה לאחר העזיבה של פורטנוי ? (בהתחשב בזה שראית הופעה אתו ובלעדיו)

היית מבסוט מג'ון ? כאילו, הוא סיפק את הסחורה ?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 31 יולי 2011, 23:33 
מנג'יני היה אדיר, הסולו תופים שהוא נתן (ואני ממש לא מתלהב מדברים כאלו בד"כ) היה פאקינג חשמל.
אבל בוא לא נחריב את האשכול...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 אוגוסט 2011, 00:08 
סמל אישי של המשתמש
איתי, בגיטריסטים כמו במוזיקה, כמובן שהטעם הוא נותן הטון המרכזי אבל יש גם דברים אובייקטיביים וניתנים למדידה.
למשל אפשר לומר שנורה ג'ונס מוזיקאית טובה יותר מקייטי פרי, למרות שמבחינת הטעם אני לא סובל את שתיהן.
קשה מאוד להגדיר אובייקטיבית מה זה גיטריסט טוב, ובתכל'ס כל רשימה כזאת היא קשקוש מוחלט שמשקף אך ורק את הטעם של העורכים שלה. אבל כן אפשר להשוות גיטריסטים.
אפשר להגיד אובייקטיבית שדיימבאג דארל גיטריסט טוב יותר מהרמן לי אע"פ שיכול מאוד להיות שהאחרון עולה עליו מבחינה טכנית.
כי חלק חשוב מהמדד לגיטריסטים זה מידת ההשפעה שלהם. בגלל זה לא כל יפני מחורבן שניגן 16 שעות ביום ומסוגל לנגן את פלייט אוף דה במבלבי ב400 בי פי אם נחשב לגיטריסט טוב.
עם כמה שאני מעריץ של מייק מקרידי, אני מוכן לבלות את שארית חיי בסגידה לו ואם תשאל אותי מי הגיטריסט החי הכי טוב בעולם אני אגיד לך שהוא, אובייקטיבית הוא לא הגיטריסט הכי טוב. אפשר לעשות את זה ע"י השוואה. אובייקטיבית הוא פחות טוב מג'ון פרושיאנטה אבל יותר טוב מקורט קוביין

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 אוגוסט 2011, 06:41 
סמל אישי של המשתמש
אגב פרושיאנטה...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 אוגוסט 2011, 11:03 
סמל אישי של המשתמש
אפרופו סטיב האו ששמו פה קטע שלו:
אני לא שוחר יס (האמת שאני בקושי מכיר)
אבל העבודה שלו ב- innuendo של קווין בקטע הספרדי פשוט עצומה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 אוגוסט 2011, 14:40 
לא שוחר יס? שמעת את fragile? מהאלבומים הבאמת גדולים שנכתבו.
פרימו,
גיטריסט מושפע ממס' דברים, ברור לי שילד בן 16 שסתם יודע לעשות שרדים כמו חולה נפש הוא לא גיטריסט על רמה,
כי וואלה - הוא לא מלחין, אין לו פיל, וואטאבר. הנקודה היא שכל המדדים הללו הם בולשיט.
אני בנאדם שהטעם המוזיקלי שלו יחסית רחב, אני מאוד אוהב את שלושת הגיטריסטים שפרסמתי, ועוד רבים וטובים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 אוגוסט 2011, 15:28 
סמל אישי של המשתמש
בשורה התחתונה, מסכים.
ואגב, דה קלאפ ששמת פה זה אחד הקטעים הכי טובים שנעשו לגיטרה אקוסטית, טומי עמנואל יכול רק לקנא. חבל רק שזה קשה רצח! הרבה יותר ממה שזה נראה.
ואגב 2, דווקא בדה פסט רסידס האוקרדים לא משוגעים, הבית זה G D AM EM
פשוט הקצב ייחודי (נדמה לי שזה 5/6 אבל אני לא בטוח) ולוקח קצת זמן לתפוס אותו. ונדמה לי גם שהוא מנגן את זה באקוסטית 12 מיתרים למרות שבקליפ זאת גיטרה רגילה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 אוגוסט 2011, 12:20 
ברור שהאקורדים לא משוגעים, זה כל היופי בשיר.
דה קלאפ ובכלל, כל מה שהאו עושה הוא היסטרי. הבנאדם הוא מכונה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 85 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 2 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: