tsach כתב:
גביזון כתב:
גביזון ידידי,
המאבק צודק מאין כמוהו, וגם בפריפריה שלנו הוא נחוץ.
אבל הלינק שהבאת מציג מצג שווא, או אפילו שקרים.
בחורה שגרה בקריית שמונה ומשלמת 2700 שקל, היא או האמא של הפראיריות או שזה נתון שקרי, בוא נניח שהניסוח לא טוב ושתיהן ביחד משלמות 2700 שקל, תחפש ביד 2 דירה להשכרה בקריית שמונה ונראה אם אתה מוצא דירה ב 2700 שקל (רמז, אין דבר כזה)
בקיצור, בלי לפרט הרבה כל הארבעה בלינק שהבאת שכתוב כמה הם משלמים שכר דירה נותנים שם סכומים לא הגיוניים שחלקם אולי אפשר לתרץ בניסוח לא נכון (שכתוב סכום אותו הם משלמים שבעצם את הסכום משלמים כל השותפים ביחד) חלקם לא מספרים מה הם מקבלים בתמורה לשכר דירה (ארנונה, מים וכו שלא משלמים בכפר גלעדי למשל) ולחלקם פשוט אין לי הסבר (הבחורה שמשלמת 3000 שקל על דירת חדר ביסוד המעלה למשל, ממש ריחמתי עליה אז חיפשתי ביד 2 וראיתי שהיא יכולה לשכור ביסוד המעלה דירת 4.5 חדרים ב 3050 שח, אני מוכן לתת לה את ה 50 שקלים רק שלא תגור בדירת חדר שעולה 3000 שח)
לסיכום, המאבק צודק, גם בצפון המחירים לא זולים ועולים כל הזמן, אבל בלינק הזה הנתונים מוטעים ושקריים.
צח, אחי היקר שבלעדיו אני כלום...
המחירים בצפון ליד קרית שמונה הם הרבה הרבה הרבה יותר זולים מתל אביב הלא הגיונית, על זה אין שום וויכוח.
אבל, אמור לי ידידי, איזה עבודה יש פה?
אני אתן לך נתון מהחיים שלי ושל הקרובים אלי: אנשים באים לצפון, אנשים מצויינים, מלח הארץ, אנשים עם אידיאולוגיה שרוצים להשאר פה גם אם ימות העולם, אצלי המחשבה הזאת קיימת כבר 10 שנים. אנשים באים לצפון, לומדים 2-4 שנים תואר ראשון, מסיימים עם מוטיבציה בשמיים להקים פה בית, ואז מחפשים עבודה...מחפשים שנה שלמה עבודה בהתאם לתואר שלמדו, כולם מאמינים שימצאו משהו, אחרי כמה חודשים של התפכחות האנשים האלה (חברים קרובים מאד שלי כדוגמא אישית, ואנשים בכלל שאני מכיר שנשארו פה כמה שנים) מבינים שלמצוא עבודה שתתאים לתואר הם לא ימצאו, יותר מזה, למצוא עבודה שקשורה אפילו בפיפיס לתואר הם לא ימצאו, אפילו מסיימיי מקצועות כמו חקלאות ומדעי הסביבה, שדווקא בצפון לא אמורה להיות להם בעיה רצינית למצוא עבודה, לא מוצאים, כך שלאחר כמעט שנה שהם פה וחיים משטויות הם מחפשים עבודה שלא קשורה לתואר, כל עבודה, עבודה כלשהי. האנשים האלה מוצאים את עצמם חוזרים לעבוד בעבודות שעבדו בתוןר סטודנטים: שמירה,מלצרות, נקיון בתים. כל העבודות המסודרות עם תלוש הם ללא יוצא מן הכלל שכר מינימום. עם השכר הזה השכירות של הבית, תשלום חשבונות, וקניית מצרכים שאיננה זולה יותר מאשר במרכז נהיים עול קשה מאד בדיוק כמו המרכז ביחס של משכורת שכירות.
תראה לדוגמא אותי, מסיים תואר ראשון, מתחיל תואר שני בחיפה וממשיך לגור היכן שאני גר כי אני מאוהב באיזור הזה, אבל 4 זוגות של חברים שלי עוזבים את הצפון לאחר 2-3 שנים שהם ניסו פה הכל, פשוט אין עבודה ומה שיש אי אפשר למשוך יותר משנה-שנתיים במיוחד אם אנשים התחתנו ורוצים להביא ילדים. המדינה יורה לעצמה ברגל, זה איננו שטח כבוש, אלה שטחים שישארו שלנו לנצח, אבל המדינה לא מספקת פה תנאים למחיה, ואני לא מדבר על אנשים שנולדו פה או מעטים שכן הצליכו להשתלב.
אני אתן לך דוגמא אלי, לפני חודשיים הייתי ביריד תעסוקה, המקום היה מפוצץ אנשים שמחפשים עבודה, 95% מהעבודות היו חיפוש איש נקיון,שמירה,וכדומה, והכל מינימום. שהגעתי לעמדה שהיה רשום בה "כימאי", הסתבר שזה ערבוב של דטרגנטים שכל ילד יכול לעשות, לשאוף כימיכלים לריאות, בשביל...מינימום!! הם רצו מינימום 12 שעות עבודה ביום, ואני רציני. אמרתי להם שבמשמירה לפחות לא צריך לסכן את הבריאות.
הרבה סטודנטים מפסיקים ללמוד פה כי הם לא מצליחים לממן את הלימודים, חוזרים למרכז כי שם יש עבודה בטח שיותר מפה, עובדים שנה וחוזרים לפה להמשיך את הלימודים.
אז זה שהשכ"ד נמוך מהמהרכז זה ברור והגיוני, בכל זאת אנחנו ק"מ ספורים מלבנון, אבל זה שהמצב התעסוקתי פה חמור בצורה לא הגיונית זה משהו אחר.
אני אאלץ לחזור לעבודת השמירה המזופתת שלי, להמשיך לריב עם החברה שמנסה כל הזמן לגנוב אותי בימי עבודה, ואמשיך לתואר שני מתוך הבנה קשה מאד שגם אני אאלץ כנראה לנטוש את האיזור הזה, כי פשוט לא תהייה לי ברירה.