yair כתב:
אמיר וערן,
הדעה שאתם מציגים היא מכאיבה בתהחשב במקום שבו אמיר גר ומחליאה בהתחשב במקום שערן גר.
תחילה ברמה הפרקטית,
אמיר הקביעה שצעדים בסגנון הזה יביאו לאיזה סנקציה כלכלית אמריקאית מתעלמת לחלוטין מהעובדה שישראל פרקטית נשלטת מ2009 ע"י הימין האמריקאי (אני ממליץ לקרוא את
שלום בוגסלבסקי על מכון שלם והשליטה שלהם על מדיניות ראש הממשלה) מה שגורם לזה להראות לא ריאלי.
ב15 שנה האחרונות כבר נמכרו כל כך הרבה נכסים פה לבעלי אזרחות אמריקאית עובדה שתטרפד גם סנקציות כלכליות.
ברמה האישית,
ערן אני באמת שלא מבין איך בן אדם הגיוני יכול לחשוב ש"רק חורבן יביא תקומה", אני רוצה לתקן אני יכול לראות איך מישהו שגר בסיאטל יחשוב ככה אבל לא מי שגר בתל אביב.
באמת משהו בשנים האחרונות גרם לך לחשוב שהעולם יתערב ויושיע אותך? מה העולם יתערב אחרי החוק הזה? זה מזיז למישהו בארה"ב כשאין להם איך לשלם חובות? זה מזיז להם באירופה שגוש האירו הולך להתפרק? תעשו לי טובה.
מה אתם מחכים שיקרה ואז יהיה יותר טוב?
ואם חשבתם על זה ואמרתם שתדעו ללכת בזמן ושבעצם יש לכם דרכון זר. אז אני מבקש ממכם- לכו. עכשיו.
יש כאלה שמעדיפים ורוצים להשאר ובשבילם זה יום עצוב כי נהיה פה עוד קצת יותר גרוע. ובסוף גם אני וגם אתה צריכים לחיות כאן ורוצים בסה"כ את אותם דברים. אז באמת למה אתה שמח לאיד כשגם אתה עמוק בתוך החרא?
למה לעזעזל אתה משחק אותה אורי משיח(או שלומי שירונים בחר את המועדף עליך

) על החיים של כולנו.
לי כל מבט החוצה מאוד מפחיד וגם היום נהיה טיפה יותר גרוע מאתמול. ומכיוון שלי אישית ברור גם שהאופציה להקים בית במקום אחר היא לא שוס גדול כי להיות מהגר זה די חרא גם למי שיש דרכון אירופאי. אז נהיה לי עצוב.
רק המחשבה על מי ביבי וברק מתכננים לנו לחודש הבא כדי לסיים את הסדר היום החברתי שפתאום שולט במדינה גורמת לי לבכות.
דבר ראשון, אני לא מאמין שסנקציות יביאו חורבן, אפילו את דרא"פ הן לא חירבו, אז ישראל?
ובוא נהיה רציניים, אף אחד לא מדמיין שהולכים להקפיא חשבונות של אנשים עם דרכון ישראלי.
דבר שני, אני מאד מאד בספק אם זה בכלל יגיע לכדי מימוש של סנקציות, אני אזכיר עוד פעם את ועידת מדריד, הערבויות ומה קרה לדעת הקהל ודעת הפולטיקאים. לדעתי 10 דקות אחרי שאיום קונקרטי כזה מועלה על הפרק, אנחנו מעלים את המתנחלים על משאיות בחזרה לארץ.
ולסיום, אני מנחש שלפשתניאים שחיים כמו כלבים כבר 40 שנה בלי זכויות בסיסיות זה מאד מאד מעניין מה הסנקציות האלו הולכות לעשות לאיכות החיים שלך.
וכולי תקווה שלא תראה את זה כהתקפה אישית עליך, כי באמת באמת זו לא הכוונה שלי, אני רק תוהה, אני מניח שאתה מקבל שיש קו אדום שמעברו סנקציות הן מוצדקות, אז איך בדיוק ישראל לא עברה אותו? או לחלופין, מה ישראל צריכה עוד לעשות כדי שתחשוב שזה מוצדק?
תראה, אני אישית לא מאמין שישראל יכולה לצאת מהשטחים ולפרק את ההתנחלויות בטוב, ואני לא מאמין שיש עתיד למדינת ישראל כל עוד אנחנו שם.
לדעתי יש בדיוק 3 תסריטים שבה זה קורה -
מלחמה, פיגוע המוני (ואני מדבר על המוני המוני) או סנקציות.
לדעתי האישית, סנקציות היא האופציה המועדפת.
לא, היא לא אופציה אידיאלית, ולא, אני לא רואה איך זה קורה פוליטית בארה"ב בעתיד הנראה לעין, אבל אני גם ממש ממש לא רואה אלטרנטיבה.
יכול להיות שאני טועה, יכול להיות שניתוח המציאות שלי הוא של יורד שמנותק מהמציאות בארץ, אבל תאמין לי שאין לי שום אג'נדה של החרבת מדינת ישראל, הדעות שלי, מאז ומעולם היו מה שאני חושב שהוא לטובת העתיד של המדינה ותושביה.
וברמה האישית, למרות שאתה אחד הכותבים בפורום שאני יותר מחזיק מהם, על המשפט הזה -
"ואם חשבתם על זה ואמרתם שתדעו ללכת בזמן ושבעצם יש לכם דרכון זר. אז אני מבקש ממכם- לכו. עכשיו."
אתה מוזמן ללכת להזדיין (לא לגבי באופן אישית, אני כבר הלכתי, אבל ברמה העקרונית, תשאיר את החרא הזה לקומוניסימים של העולם).
אבל בקטנה, נו הארד פילינגס.
yair כתב:
ומכיוון שלי אישית ברור גם שהאופציה להקים בית במקום אחר היא לא שוס גדול כי להיות מהגר זה די חרא גם למי שיש דרכון אירופאי. אז נהיה לי עצוב.
זה לא ממש קשור לדיון הזה אבל זו לדעתי טעות טרגית.
העולם הוא מקום גדול מדי ומעניין מדי בשביל להשאר כל החיים שלך באזור החיוג שבו אמא שלך קיבלה צירים.
ולא, טרקים בנפאל לא תופס.