קומוניסים כתב:
teknoboy כתב:
אליהו,
אם בא לך להגיד למה אתה מתכון ומה אתה רוצה, זה יהיה נחמד.
אם לא, לא נורא. לא נראה לי הפסד גדול.
אם הנקודה שלך היא להגיד שהדבר המרכזי שמדברים עליו במגילת העצמאות של מדינת ישראל הוא זכותו של העם היהודי למדינה עצמאית, אז תרשה לי לא להתלהב מזה שאתה מציין את הברור מאליו על פני מאות מילים מצוטטות + הדגשות וקווים תחתיים.
אני מגיב לדברים שנאמרו פה, בין השאר על ידך.
גם עכשיו אתה משתמש בביטוי "הדבר במרכזי" שזה שיפור אבל לא מספיק. זה המרכזי, העיקרי, המהותי, החשוב, המודגש, ושוב, העיקרי.
אז איך לדעתך זה קשור לדיון הזה, שעוסק בשאלה האם מורשת ישראל צריכה לקבל דגש במדינת ישראל, הלא היא המדינה היהודית מהמגילה?
כי לדעתו של אדום אחד דווקא הסוציאליזם והשלום הם הערכים המרכזיים. לדעתו של סתם הציונות והמולדת זה שטויות.
אז מה אתה אומר, בהתייחס למגילה שאתה מכיר היטב בלי צורך להדגיש לך בה דברים עיקריים ע"י קווים אותיות מודגשות?
אני מתנצל בפני שאר משתתפי הדיון על זה שאני נאלץ לציין את המובן מאליו, אבל אליהו קצת מתקשה.
אליהו היקר,
מן הסתם במסמך שמכריז על הקמת מדינה יש התייחסויות רבות לצורך בהקמת המדינה ולזכותו של העם להקימה.
באופן קצת פחות ברור מאליו, וכנראה שבכוונת מכוון, יש במסמך הזה עוד המון פרטים על אופייה של המדינה המוקמת והכיוון אליו היא פונה.
אני מבין שנוח לך יותר מבחינה פוליטית (ואלי גם מבחינת הבנת הנקרא) להתייחס דווקא למובן מאליו, ושקשה לך (אולי בגלל הטייה פוליטית, אולי זה סתם קושי בהבנה) להתייחס לדקויות וכן לדברים שאינם נעימים לאוזנך.
לא נורא, התרגלנו.
לפחות יצא לך להכיר את מגילת העצמאות. אני מניח שגם זה משהו (אפילו אם לא ממש הבנת).