גיא האדום כתב:
אז אתה לא רוצה שועדות התכנון והבנייה "יאשרו" דירות קטנות אלא שהן יתערבו בשוק ויחייבו קבלנים לבנות בניינים לא יעילים. לפני שדנים באם זה כדאי או לא לפחות נקרא לילד בשמו.
חניות הן נחוצות כי אין תחבורה ציבורית יעילה בת"א. אשר לגינות, אין לי מחקר שמוכיח את זה אבל בתור מי שגר כמה שנים בגולה והמון שנים בת"א אני מעריך שהיקף השטחים הירוקים (שזה כולל כל שטח החל מגינה של בית ועד לגן ציבורי ענקי) בת"א נמוך משמעותית מערים מערביות אחרות.
בשורה התחתונה, ועדות התכנון והבנייה צריכות להיות מוטרדות מתשתיות החיים השונות וחנייה וגינה הן תשתיות חשובות וטוב שהן דורשות את זה.
נו מה אנחנו ילדים קטנים?
מה זה "יתערבו בשוק"? מה זאת תוכנית מתאר עיר אם לא "התערבות בשוק"? עצם קיום ועדות התכנון הוא התערבות אחת ענקית.
ולקבוע שחייבים חנייה לכל דירה זה לא התערבות?
לא מזמן ועדת התכנון בתל אביב ביטלה תוכנית לבניין שנמצא דקה הליכה מאלנבי על עשרות קוי האוטובוס בו כי הקבלן ביקש שלחצי מהדירות לא יהיו חנייה. זה לא התערבות?
ולקבוע שלוקחים שטחים במרכז העיר ובונים מגדלים עם דירות של 15 מיליון שקל, זה לא התערבות?
בחיאת.
ואני לא מדבר על אחוז השטחים הירוקים בתל אביב בהכרח (ששוב - למרות שיש בה מעט שטחים ירוקים יחסית לערים אחרות, בכל זאת היא העיר הכי מבוקשת בארץ בפער אדיר. מעניין למה).
אני מדבר על השכונות החדשות בפתח תקווה, נתניה, ראשון לציון, חולון, רחובות, פתח תקווה. כל השכונות המתות הללו, שמלאות גינות עד זרא ובכל זאת כולם שם היו מתים לגור בתל אביב. אפשר היה לחתוך חצי מהגינות שם, להוריד חניות ולהגביר תח"צ ליצור עירוב שימושים כדי שלאנשים יהיה תחושה שיש משוה לעשות בשכונה שלהם, וכך גם להרוויח איכות חיים אמיתית, גם עוד שטח לדירות וגם פחות לחץ על תל אביב.
חניות הן נחוצות אם אין אלטרנטיבה, ואם אין לאנשים אפשרות לקבל את מה שהם רוצים (שירותים בסיסיים, תרבות, מרכז קניות) במרחק הליכה/נסיעה קצרה בתח"צ.
הכל הכל הכל תכנון והחלטה מראש. כלומר "התערבות בשוק". כלומר להפסיק להעמיד פנים שאי אפשר להחליט החלטות שונות מאלו שבר מתקבלות היום שגם הן התערבות מוחלטת בשוק, רק כזאת שפועלת לרעת התושבים לטווח ארוך ומשרתת רק שכבה דקה באוכלוסיה, ועכשיו מתפוצצת להרבה אנשים בפרצוף