שחר כתב:
מה זה ג'וב שנחת עליו במפתיע?
עד עכשיו הוא היה מנהל חשבונות ולפתע השנה הפכו אותו למאמן?
הכדורגל הולך קדימה ומתקרב לכיוון הכדורסל, אתה חושב שיש מאמני כדורסל שלא עוקבים אחרי ליגות בעולם כל השנה?
אני לאו דוקא מדבר על transfermarket ועל היכולות הלא מדוייקות שלו להעריך שחקנים, אלא על נתונים שיש ברשת, גם כאלה בתשלום .
לא אמרתי שגוטמן הוא דוגמא למאמן מושלם שיודע לבחור זרים כי גם לו היו לא מעט טעויות, אבל מאמן שמסכים להחתים רק שחקנים שייבחנו אצלו הוא מאמן פרימיטיבי והשחקנים שמסכימים להגיע להבחן הם ברוב המקרים שחקנים כושלים.
אני מאוד מקוווה שהפרוייקט של הילל יצליח, אבל צריך לזכור שכבר כמה שנים ממנים סקאוט בהפועל תל אביב שמסיים את תפקידו אחרי עונה אחת בלי המשכיות ובלי נעליים וכמו שאני מכיר את קשטן, יהיה לו קשה מאוד לשחרר ולסמוך על מישהו בעיניים עצומות גם בבחירה של זרים. זה התחיל עם דודו דאהן שמונסה לסקאוט, אח"כ אבוקסיס והעונה דומב.
אתה זוכר איזה זר שהגיע בעקבות עבודת שטח מעמיקה שהם עשו?
אתה באמת חושב שהזרים שאתה מכוון אליהם את תשומת ליבך בבני יהודה זהים לזרים שאתה מכוון אליהם בהפועל? אני לא אומר את זה בוודאות, אבל נדמה לי שאף אחד מהזרים של בני יהודה לא עוזב ולא היה מתוכנן לעזוב, וגם אם כן זה לא בדיוק בעמדות שבהן אתה צריך שחקנים. ובטח לא באותו סדר גודל של כסף. כמו שקשטן אמר במסיבת עיתונאים, אתה עושה סקאוטינג לאורך העונה בהתבסס על הידיעה או הסברה של מי אמור/רוצה/צריך לעזוב אותך בסוף העונה. יש קבוצות גדולות ביבשת שעושות סקאוטינג כל הזמן, בכל מקום ועל כל עמדה. קבוצה ישראלית עם משאבים מוגבלים, שמעסיקה סקאוט אחד במקרה הטוב לא יכולה להרשות את זה לעצמה.
ולגבי הסקאוטים של הפועל, לאסי דומב יש הצלחה מסויימת בבחירת הזרים שלו, פצ'אלקה הוא עבודה של סקאוטינג והוא פשוט פנטסטי ממה שראינו עד עכשיו (טפו, טפו, טפו). מה שכן, דומב כשל בהכנת רשימת המועמדים שלו לעונה הקרובה, כמו גם גבי בורשטיין מיודענו. להבדיל משאר השמות שמנית (אבוקסיס לא באמת היה סקאוט, אלא סתם קיבל ג'וב כדי שיפרוש) יעקב הילל הוא בחור זהב שבאמת אוהב הפועל ומבין כדורגל, אם יתנו לו את הכלים להצליח ויתנו לו כיוון לאורך כל השנה אני בטוח שעוד נהנה ממנו.