הפועל כתב:
אני גם לא מבין מה זו המשפטיזציה של כל הסיפור הזה.
"לשחקן יש חוזה". אז יש לו חוזה. מישהו מאיתנו מצפה שבמקום העבודה שלו יתנהלו איתו רק לפי החוזה?
שאם הוא יבוא בתלונות או בקשה להעלאה בזמן שבחברה מחתימים אנשים חדשים על חוזים לא הגיוניים יגידו לו "חתמת על חוזה, זה מה יש" וכשהוא יבוא להיפגש עם הבוס שלו, הוא יחכה לו שעתיים ובסוף יגידו לו בגסות לחזור עוד שבועיים?
מדובר פה בבני אדם, לא בדיון בקורס דיני חוזים, רבאק.
בחיי שאני לא מבין איך כשזה מגיע לכדורגל, אז אנשים מוכנים להצדיק התנהגות שבחיים האישיים שלהם הם היו מזדזעזעים ממנה. אבל אני משער שאחרי שכ"כ הרבה אנשים מוכנים "לתת צ'אנס" לאדם עם רקורד שבחיים האישיים שלהם הם לא היו קונים ממנו מכונית משומשת שום דבר לא אמור להפתיע אותי.
אני לא חושב שדווקא נושא אבוטבול מכל הדברים הוא זה שהיה צריך להכעיס אנשים. אבל אם זה הקש ששבר את גב הגמל עבור אנשים, אז טביב הרוויח את זה ביושר עם כל ההתנהלות שלו בכדורגל הישראלי, ובהפועל ספציפית שהיא לא חוקית במקרה או פשוט מגעילה ודוחה במקרה הטוב, ובכל מקרה רק עושה נזק לכל מקום שבו ידו נוגעת
הסיבה היא שבעולם הכדורגל דברים מתנהלים בצורה שונה מאשר ברוב מקומות העבודה האחרים ושזה עובד (או אמור לעבוד) לכל הכיוונים. איתי שכטר ישב כמעט שנה ביציע והכניס לכיסו, כל חודש, כ50 אלף ש"ח. אתה חושב שאם הנהלת הקבוצה הייתה מסרבת לשלם לו בטיעון של "באיזה מקום עבודה היו משלמים לך סכומים כאלו כשאתה לא עושה כלום ולא תורם כלום" הטיעון הזה היה מתקבל? אתה הייתי מקבל אותו? אתה, אם היית בעל עסק, היית משלם לעובד שלא עובד במשך חודשים 50 אלף ש"ח בחודש?
ומה עם רוקי? אתה בוס והעסקת עובד. התברר לך אחרי כמה שבועות שזה לא זה. העובד לא מתאים לתפקיד והשכר שלו גבוה פי כמה מעובדים, שבדיעבד, עושים עבודה טובה ממנו. אתה מצפה שהמצב שכזה תהיה חייב לשלם לעובד פיצויי פיטורים של 2 מליון ש"ח (אני לא זוכר את הסכום המדוייק אבל הוא היה ממש לא זניח).
האמת, למה ללכת רחוק, מחוץ לעולם הכדורגל יש מקום שלא היה מפטר את שי כשהוא נפצע ושולח אותו למוסד לביטוח לאומי לתלונות.
בעולם הכדורגל (ולא רק שם אבל לא בעוד המון מקומות) יש כללי משחק מסויימים ואין שום הצדקה לדרוש מהמועדון שאני אוהד לקיים אותם רק בכיוון אחד.