mbracha כתב:
נועם שחם כתב:
כמו שכתבו פה קודם, כשבוחנים מה שי שווה, צריך לבדוק גם כמה יעלה להביא מישהו במקומו, וגם לבדוק מה הוא יכול לקבל במקום אחר.
160 אלף דולר לעונה זה שכר שרחוק מלהיות בשמים. שכר סביר מאד לשחקן עם הנסיון והאיכויות שלו.
אגב, למה להשוות את שכרו לשכר של זהבי - למה שלא תשווה לשכר של שבחון, למשל? לפי השכר ששבחון מקבל על תרומה אפסית, שי צריך לקבל 400 אלף דולר לעונה.
אם מתכננים להביא מישהו טוב משי, ואני כולי תקווה שזה מה שעובדים עליו מאחורי הקלעים, אין שום סיבה לשדרג לו את השכר ביותר מ- 30 או 40 אלף דולר. שי פשוט לא שחקן מספיק טוב, ולא נראה לי שבונים עליו כמי שיוביל את הקישור האחורי בשנה הקרובה. אם שי יסכים לשדרוג שהוצע לו הוא יהיה שחקן ספסל טוב, במחיר סביר. אם הוא לא מסכים אז מביאים מישהו גם ככה במקומו להרכב וגורדנה יכול להיות מחליף ראוי לא פחות, כשאתה יודע שמדובר בשחקן צעיר שעוד יתפתח, והוא גם עולה לך פחות.
אבוטבול הפך משום מה לאיזו פרה קדושה בקהל שלנו, אין לי מושג למה (ושוב, מבחינת אופי וזהות אדומה אני אוהב אותו מאוד). ולגבי שבחון - מחדל גדול, גוטמן רצה אותו, גוטמן קיבל אותו, גוטמן שם עליו את כל הז'יטונים במשחק העונה, גוטמן הפסיד בהימור אליפות. אז מה? בגלל ששבחון שחקן כושל שלא רוצה לעבור לקבוצה אחרת זה אומר שצריך לעשות את שדרוג השכר המקביל לעוד שחקן לא מספיק טוב?
כשהקבוצה נוהלה בידי אוהד שעשה כל דבר שהקהל ביקש כדי לרצות אותו גמרנו עם גירעון תקציבי שגרם לכך שבן אדם כמו טביב היה צריך להכנס להפועל. וכמה שהוא חלאת אדם (שניהם כמובן), אם אתה מנהל קבוצה כדי לזכות בתארים אתה לא אמור לעשות במקרה הזה מה שהאוהדים דורשים.
אם יהיה גרעון תקציבי, זה לא בגלל שישדרגו לשי חוזה ל-160 אלף דולר בעונה.
ואם אתה חושב שלהביא תחליף ראוי לשי - קרי שחקן שיכול להיות שחקן הרכב קבוע ולתת את התפוקה של שי, אז אתה חי בסרט. זה לא ששי כזה כוכב ענק, אבל הוא שחקן טוב, מנוסה, שתורם גם הגנתית וגם בבישולים ושערים, ולא מסתובבים יותר מדי שחקנים ברמה הזו שיסתפקו במועט. גורדנה, עם כל הכבוד, אולי יהיה בעתיד שחקן טוב, אבל בשלב זה לבנות עליו כמי שיתפוס את המקום של שי, זה לא רציני.
אגב, בניגוד למה שאתה טוען, למיטב ידיעתי, קשטן בהחלט בונה על שי כשחקן מוביל בקבוצה.