אורנה אוסטפלד כתב:
לירון האדום כתב:
אורנה- מי שהולך להיות ג'ובניק אלו אנשים שלא יכולים לשקר קרבי, כאלו שאין להם פרופיל קרבי, כאלו עם בעיות ת"ש- וככה צריך להיות.
כמו שאם יש מישהו עם פרופיל 97 ותנאי תש טובים, והוא הולך לשרת עכשיו במודיעין או דברים כאלו(שעוברים אלייהם במיונים), אין עם זה בעיה ההפך הוא נכון.
אבל מי שיכול ללכת לקרבי אבל פשוט לא בא לו, צריך לשבת בכלא.
שינסה- לא מתים מלנסות דברים. לצערנו הרב יש חוק גיוס חובה, חייבים לשרת בצבא.
ומדוע שX כן יילך לקרבי "יבזבז" 3 שנים מחייו בקושי יראה בית, יחווה קשים אלו ואחרים בעוד חברו שיש לו את אותם תנאים יהיה כל יום בבית, יוכל לעבוד ולהרוויח כסף, יוכל ללמוד ולצאת לקריירה מוקדמת יותר מחברו, ויהנה יותר מהחיים?
מדוע זה פייר?
מילא אם הינו מדינה מתוקנת בה בראיונות עבודה אלו ואחרים היו מעדיפים חיילים יוצאי יחידות קרביות, אבל כיום זה לא קורה.
פעם לפני 20+ שנה, מי שלא היה בצהל היה מתבייש, מי שלא היה בקרבי היה מתבאס.
היום- להשתמט זה INN לא להיות קרבי זה בנורמה.
ראשית,החלק המודגש ענק,מצחיק וקצת מקאברי
שנית,רוב בעלי הפרופילים הקרביים הם בכלל לא קרביים. אני מדבר על כאלה שמשרתים. כולם נמצאים שם כי הצבא שיבץ אותם שם ולא משנה הסיבה וטוב שהם לפחות משרתים
שלישית,בכל הכבוד העדפה של קרביים גם היא בעייתית. מה יעשה אדם כמוני שלא יכול היה להיות קרבי? למה שהם יקבלו העדפה אחרי הצבא שאני לא יכולתי בכלל לקבל מראש?
היה ברור לי שהדוגמא לא מתים תעורר גיחוך קל, אבל אתה מבין, אתה לא טיפש.
מה זאת אומרת רוב בלי הפרופיל הקרבי הם לא קרבים? אתה קצת סותר את עצמך אי אפשר להיות קרבי אם אין לך פרופיל קרבי.
ברור שיש הרבה אנשים עם פרופיל קרבי שאינם משרתים בקרבי ואלו אנשים שחלק דומים בדעותיהם כמו לעזרן, פשוט לא רוצים להיות קרבים.
מזה לא יכול היה להיות קרבי?
תנאי ת"ש? פרופיל? מקובל העניין, שתגיע למקום עבודה, צריכים להביא אישור מצהל למה לא שירתת בקרבי(ת"ש או פרופיל).
ולכן אם עשית תפקיד אחר שלוש שנים, עדיין נתת מעצמך, אינך שונה מהקרבי מכיון אתה שלא יכלת.
אבל אלו שיכולים ולא רוצים איתם יש לי בעיה!
תנסו, תעשו ארבעה חודשים טירונות וא תדעו, יש הרבה אנשים שאחרי 4 אנשים צהל משחרר אותם מלהיות קרבי.
להגיד מראש לא בא לי להיות קרבי זה פסול בעייני.
הכרתי את עזרן אישית בכמה פעמים, ואז האמת התאכזבתי מאד לקרוא את ההודעה שלו.