תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 09 יולי 2025, 21:30

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 189 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: צו ראשון
הודעהפורסם: 05 יולי 2011, 11:15 
אורנה אוסטפלד כתב:
לירון האדום כתב:
או קרבי או כלא.

תודה לאל שכבר לפני 2000 שנה היהדות היתה יותר מתקדמת מכם

בהחלט תודה לאל, אולי עדיף להמשיך לחנך אנשים להתשמט משירות או להיות קל"ב בעוד חברייהם מתגייסים לקרבי להילחם למען המדינה.
או שאולי הכי טוב זה שהקרבים יהיו בני עדות המזרח שבאים משכונות מצוקה, בעוד "האשכנזים" ימשיכו ללכת בוקר בוקר לקריה לחזור לשיר שירים, ללמוד וכו'.
צה"ל זה כור ההיתוך של מדינת ישראל, ביחידות קרביות יוצא לך עוד יותר טוב להכיר את השונה.
למה לא ללכת לקרבי אם אתה יכול?
התירוץ של לא מתאים לי, מנטלית, לא בא לי, גלעד שליט, מפחד למות וכו' לא עובד עליי.
לך ותנסה להיות קרבי- תראה שלא מתאים לך לא טוב לך, ישחררו אותך אחרי הטריונות.
אבל תנסה, אם אתה ממש מתעקש שלא ללכת לקרבי אז תשב קצת בכלא, תוכיח שאתה באמת אנטי קרבי.
בידיוק כמו שפצפיסטים יושבים בכלא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 יולי 2011, 11:15 
סמל אישי של המשתמש
אורנה אוסטפלד כתב:
אדום עד לגרדום כתב:
אורנה אוסטפלד כתב:
סלח לי אבל שום מטאפורי
האיש דיבר על סקילה,לא על סתם עונש. נכון,סייג את זה לאבנים קטנות או להדיפה חלשה שלהן אבל בפירוש מבחינתו יש לסקול

אלא שאינך מדבר על עוד סמולני עוכר ישראל. אני מאד ציוני ומאמין בחשיבות השירות הצבאי. אני גם איש מאמין שיודע שבתורה דיברו על מורך לב כעל פטור ממלחמה. לא סקלו ולא הענישו,אדם שהוא רך לבב פשוט יתפקד רע ומה לעשות שלא כולם יכולים ללכת לקרבי? הם יכולים להיות אגב ימנים וציוניים לא פחות מאף אחד אז להעניש אותם? ועוד בסקילה?

מצטער אבל הקפיצה החדשה היא לצרוח ששוב הכנסנו את "טיעון אירן"
מה לעשות שהאיש ורבים אחרים מדברים על עונשים אירנים?

יאללה אורנה הבנת טוב מאוד למה שהתכוונתי סקילה, זה שאתה בוחר להתייחס רק שכמה מילים האלה זה בעיה שלך..
חוץ מיזה לא דיברתי(אני חושב..)על אנשים שמפחדים, למרות שהפחד הוא גם מתחלק לשני חלקים אבל לא חשוב..
בכל מקרה אני מדבר יותר על אנשים שלא בזין שלהם (מצטער על הגסות)לשרת בקרבי והם לא רוצים להיות "פריירים"עלאק, ומתאים להם להיות 4 שעות ביום ולא לעשות כלום חוץ מלפתוח פחיות על חשבון צה"ל. עליהם אני מדבר אנשים שחזקים וחסונים אבל כל יום יושבים במשרד בלי לעשות כלום.
ואם מישהו לא הבין, כשאמרתי סקילה לא התכוונתי בפועל לסקול תרתי משמע אלא כעונש(מה גם שאחרי ההודעה עם הסקילה כתבתי שהם צריכים לקבל עונש).
אוקיי,תודה על ההבהרה. זה נראה רע בשורה ההיא ובאמת האמנתי שאתה תומך בסקילה בפועל
אני גם לא אוהב השתמטות כשבאה שלא ממניעים פסיכולוגיים או אידיאולוגים אבל אם הם בכל זאת מסיימים 3 שנים,גם טוב
מצטער, גם השתמטות ממניעים אידיאולוגים אני לא מקבל, אם יש שמאלן שחושב שמה שאנחנו עושים זה כיבוש הוא יכול להתגייס ולנסות לשנות את זה מפנים כשהוא במחסום אז להתנהג יותר יפה (אם הוא חושב שמה שעושים עכשיו זה לא יפה..)
אותו דבר עם חרדים - ז שהם חושבים שצה"ל יקלקל אותם מבחינה רוחנית זה לגיטי ביותר אבל, עדיין לא זה פותר אותם משירות הם יכולים להיות במקומות פחות עם בנות ודברים קלים יותר.
נכונה הטענה שצה"ל צריך וחייב לעזור להם ולבנות להם מסגרת כך שהם יוכלו לגן על הארץ וגם לשמור על הדת שלהם (נח"ל חרדי וכו'..)
אבל עדיין זה לא פותר אום מלעשות צבא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 יולי 2011, 11:17 
סמל אישי של המשתמש
לא מבין מה עשיתם מזה סרט כזה גדול.
אני בסך הכל ילד,ילד בן 18 (אהיה),שלא רוצה להיות כמו כל החברה הזו.
רוצה לצאת,רוצה את הכדורגל שלי בשבתות,רוצה להוויח כסף,רוצה להנות מהחיים כמו שאחרים עושים ברחבי העולם.
אז כן אולי זה קצת ( או הרבה) אנוכי מצידי,אבל זה מה שטוב לי.
יכול להיות שאני מעדיף כלא חודש על פני שירות של 3 שנים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 יולי 2011, 11:20 
סמל אישי של המשתמש
azran כתב:
רוצה לצאת,רוצה את הכדורגל שלי בשבתות,רוצה להוויח כסף,רוצה להנות מהחיים כמו שאחרים עושים ברחבי העולם.

מה שאתה לא מפנים זה שכולם ילדים בני 18, כולם רוצים כדורגל, וחברים, ויציאות.
אבל יש משהו שהוא מעלינו, משהו שבלעדיו אין לנו פה זכות קיום.
בדיוק בגלל גישות כמו שלך זה גיוס חובה, ולא גיוס בחירה.

ואורנה, ישנו חוק- הצבא קובע לך איפה תשרת. אתה רוצה לברוח? אם לא נותנים לך אישור אתה עובר על החוק. לכן אתה בכלא. זו המציאות. וטוב שהיא כזו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 יולי 2011, 11:21 
סמל אישי של המשתמש
לירון האדום כתב:
אורנה אוסטפלד כתב:
לירון האדום כתב:
או קרבי או כלא.

תודה לאל שכבר לפני 2000 שנה היהדות היתה יותר מתקדמת מכם

בהחלט תודה לאל, אולי עדיף להמשיך לחנך אנשים להתשמט משירות או להיות קל"ב בעוד חברייהם מתגייסים לקרבי להילחם למען המדינה.
או שאולי הכי טוב זה שהקרבים יהיו בני עדות המזרח שבאים משכונות מצוקה, בעוד "האשכנזים" ימשיכו ללכת בוקר בוקר לקריה לחזור לשיר שירים, ללמוד וכו'.
צה"ל זה כור ההיתוך של מדינת ישראל, ביחידות קרביות יוצא לך עוד יותר טוב להכיר את השונה.
למה לא ללכת לקרבי אם אתה יכול?
התירוץ של לא מתאים לי, מנטלית, לא בא לי, גלעד שליט, מפחד למות וכו' לא עובד עליי.
לך ותנסה להיות קרבי- תראה שלא מתאים לך לא טוב לך, ישחררו אותך אחרי הטריונות.
אבל תנסה, אם אתה ממש מתעקש שלא ללכת לקרבי אז תשב קצת בכלא, תוכיח שאתה באמת אנטי קרבי.
בידיוק כמו שפצפיסטים יושבים בכלא.

די נו,אתה עושה עכשיו דודו טופז הפוך עם הצ'חצ'חים? בצפון תל אביב יש יופי של ילדים,הנה עכשיו 2 האחים התאומים של גיסתי לעתיד,ילדים עשירים מ-ג' הלכו שניהם ליחידות הכי קרביות שיש. אל תהיה פופוליסט ותתחיל לדבר לי על מדינת ת"א,בשורה התחתונה האחוזים די דומים בהתגייסות לקרבי בת"א ובערי הספר (בקרב הנוער הדתי לאומי זה משהו אחר)

יחד עם זאת יש אנשים קצת שונים. הם יכולים להיות אחלה ציונים ולא יהיו מסוגלים לשרת בקרבי ולהיות חיילים טובים. אגב היה פה או בפורום השני בעבר בחור די מוכר ,ציוני שהיה רוצה לשרת בקרבי ולא היה בטוח שהוא יכול. בסופו של דבר הוא לא הלך אך גם לא משרת בקריה,אתה יודע,בצבא יש גם המון דרגי ביניים
מצטער אבל ברוך השם שגם הצבא יותר שפוי מכם ויודע שלא כולם מתאימים. חוץ מזה שהוא נזקק גם לטבחים,נשקים,נהגים,בקרים ועוד ועוד
אפר לראות בית פעם בשבועיים ולא להיות קרבי,עדיין

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 יולי 2011, 11:23 
סמל אישי של המשתמש
אדום עד לגרדום כתב:
אורנה אוסטפלד כתב:
אדום עד לגרדום כתב:
אורנה אוסטפלד כתב:
סלח לי אבל שום מטאפורי
האיש דיבר על סקילה,לא על סתם עונש. נכון,סייג את זה לאבנים קטנות או להדיפה חלשה שלהן אבל בפירוש מבחינתו יש לסקול

אלא שאינך מדבר על עוד סמולני עוכר ישראל. אני מאד ציוני ומאמין בחשיבות השירות הצבאי. אני גם איש מאמין שיודע שבתורה דיברו על מורך לב כעל פטור ממלחמה. לא סקלו ולא הענישו,אדם שהוא רך לבב פשוט יתפקד רע ומה לעשות שלא כולם יכולים ללכת לקרבי? הם יכולים להיות אגב ימנים וציוניים לא פחות מאף אחד אז להעניש אותם? ועוד בסקילה?

מצטער אבל הקפיצה החדשה היא לצרוח ששוב הכנסנו את "טיעון אירן"
מה לעשות שהאיש ורבים אחרים מדברים על עונשים אירנים?

יאללה אורנה הבנת טוב מאוד למה שהתכוונתי סקילה, זה שאתה בוחר להתייחס רק שכמה מילים האלה זה בעיה שלך..
חוץ מיזה לא דיברתי(אני חושב..)על אנשים שמפחדים, למרות שהפחד הוא גם מתחלק לשני חלקים אבל לא חשוב..
בכל מקרה אני מדבר יותר על אנשים שלא בזין שלהם (מצטער על הגסות)לשרת בקרבי והם לא רוצים להיות "פריירים"עלאק, ומתאים להם להיות 4 שעות ביום ולא לעשות כלום חוץ מלפתוח פחיות על חשבון צה"ל. עליהם אני מדבר אנשים שחזקים וחסונים אבל כל יום יושבים במשרד בלי לעשות כלום.
ואם מישהו לא הבין, כשאמרתי סקילה לא התכוונתי בפועל לסקול תרתי משמע אלא כעונש(מה גם שאחרי ההודעה עם הסקילה כתבתי שהם צריכים לקבל עונש).
אוקיי,תודה על ההבהרה. זה נראה רע בשורה ההיא ובאמת האמנתי שאתה תומך בסקילה בפועל
אני גם לא אוהב השתמטות כשבאה שלא ממניעים פסיכולוגיים או אידיאולוגים אבל אם הם בכל זאת מסיימים 3 שנים,גם טוב
מצטער, גם השתמטות ממניעים אידיאולוגים אני לא מקבל, אם יש שמאלן שחושב שמה שאנחנו עושים זה כיבוש הוא יכול להתגייס ולנסות לשנות את זה מפנים כשהוא במחסום אז להתנהג יותר יפה (אם הוא חושב שמה שעושים עכשיו זה לא יפה..)
אותו דבר עם חרדים - ז שהם חושבים שצה"ל יקלקל אותם מבחינה רוחנית זה לגיטי ביותר אבל, עדיין לא זה פותר אותם משירות הם יכולים להיות במקומות פחות עם בנות ודברים קלים יותר.
נכונה הטענה שצה"ל צריך וחייב לעזור להם ולבנות להם מסגרת כך שהם יוכלו לגן על הארץ וגם לשמור על הדת שלהם (נח"ל חרדי וכו'..)
אבל עדיין זה לא פותר אום מלעשות צבא.

זה בדיוק העניין
אם הוא שמאלן קיצוני יותר שאולי אפילו מחרים את השטחים תהיה לו בעיה להיות קרבי אלא אם יתנו לו לעשות קו בצפון בלבד
אבל כאלה יש ממש בודדים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 יולי 2011, 11:24 
סמל אישי של המשתמש
אדום נחמד כתב:
azran כתב:

מה שאתה לא מפנים זה שכולם ילדים בני 18, כולם רוצים כדורגל, וחברים, ויציאות.
אבל יש משהו שהוא מעלינו, משהו שבלעדיו אין לנו פה זכות קיום.
בדיוק בגלל גישות כמו שלך זה גיוס חובה, ולא גיוס בחירה.

ואורנה, ישנו חוק- הצבא קובע לך איפה תשרת. אתה רוצה לברוח? אם לא נותנים לך אישור אתה עובר על החוק. לכן אתה בכלא. זו המציאות. וטוב שהיא כזו.

למזלנו כמו שכתבתי הצבא נותן להרבה בעלי פרופיל קרבי לא לשרת בקרבי
כמו שאמרתי,לא כולם מסוגלים גם אם הם מאד רוצים

ובוא לא נדבר על השתמטות מלאה,לגבי זה אין בכלל ויכוח

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 יולי 2011, 11:28 
סמל אישי של המשתמש
אורנה אוסטפלד כתב:
יחד עם זאת יש אנשים קצת שונים. הם יכולים להיות אחלה ציונים ולא יהיו מסוגלים לשרת בקרבי ולהיות חיילים טובים. אגב היה פה או בפורום השני בעבר בחור די מוכר ,ציוני שהיה רוצה לשרת בקרבי ולא היה בטוח שהוא יכול. בסופו של דבר הוא לא הלך אך גם לא משרת בקריה,אתה יודע,בצבא יש גם המון דרגי ביניים
מצטער אבל ברוך השם שגם הצבא יותר שפוי מכם ויודע שלא כולם מתאימים. חוץ מזה שהוא נזקק גם לטבחים,נשקים,נהגים,בקרים ועוד ועוד

גם על זה דיברתי.
אין ספק שיש אנשים עם בעיות אמיתיות. האנשים האלה מן הסתם לא יידרשו לקרבי בסופו של דבר.
אבל אדם בן 18, לא רק שהדעות שלו על העולם ועל המדינה מושפעות מכל כך הרבה דברים ועוד יתשנו כל כך הרבה פעמים, הוא פשוט לא יודע מה הוא מסוגל. לתת לילד בן 18 לקבוע האם הוא מתאים או לא זו טעות.
הנה, קח למשל את עזרן ידידנו. הבחור מצהיר שאין לו בעיתו נפשיות או פיזיות, פשוט לא בא לו. לא בא לו זו לא תשובה טובה. אני מקווה שאתה לפחות את זה מבין.

כמו כן, אמרתי כבר כמה פעמים שהצבא צריך את כל התפקידים שבו, אבל בכל תפקיד צריך לשים את האדם שהכי מתאים לשם.
אני לא אחזור על זה שוב.

לגבי ההודעה השניה שלך:
אני לא מבין איך אתה יכול להגעל מהשתמטות, אבל לא מלשקר לקבן ולברוח מקרבי. זה בדיוק אותו דבר בעיני.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 יולי 2011, 11:33 
אורנה- מי שהולך להיות ג'ובניק אלו אנשים שלא יכולים לשקר קרבי, כאלו שאין להם פרופיל קרבי, כאלו עם בעיות ת"ש- וככה צריך להיות.
כמו שאם יש מישהו עם פרופיל 97 ותנאי תש טובים, והוא הולך לשרת עכשיו במודיעין או דברים כאלו(שעוברים אלייהם במיונים), אין עם זה בעיה ההפך הוא נכון.
אבל מי שיכול ללכת לקרבי אבל פשוט לא בא לו, צריך לשבת בכלא.
שינסה- לא מתים מלנסות דברים.
לצערנו הרב יש חוק גיוס חובה, חייבים לשרת בצבא.
ומדוע שX כן יילך לקרבי "יבזבז" 3 שנים מחייו בקושי יראה בית, יחווה קשים אלו ואחרים בעוד חברו שיש לו את אותם תנאים יהיה כל יום בבית, יוכל לעבוד ולהרוויח כסף, יוכל ללמוד ולצאת לקריירה מוקדמת יותר מחברו, ויהנה יותר מהחיים?
מדוע זה פייר?
מילא אם הינו מדינה מתוקנת בה בראיונות עבודה אלו ואחרים היו מעדיפים חיילים יוצאי יחידות קרביות, אבל כיום זה לא קורה.
פעם לפני 20+ שנה, מי שלא היה בצהל היה מתבייש, מי שלא היה בקרבי היה מתבאס.
היום- להשתמט זה INN לא להיות קרבי זה בנורמה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 יולי 2011, 11:33 
סמל אישי של המשתמש
אדום נחמד כתב:
אורנה אוסטפלד כתב:

גם על זה דיברתי.
אין ספק שיש אנשים עם בעיות אמיתיות. האנשים האלה מן הסתם לא יידרשו לקרבי בסופו של דבר.
אבל אדם בן 18, לא רק שהדעות שלו על העולם ועל המדינה מושפעות מכל כך הרבה דברים ועוד יתשנו כל כך הרבה פעמים, הוא פשוט לא יודע מה הוא מסוגל. לתת לילד בן 18 לקבוע האם הוא מתאים או לא זו טעות.
הנה, קח למשל את עזרן ידידנו. הבחור מצהיר שאין לו בעיתו נפשיות או פיזיות, פשוט לא בא לו. לא בא לו זו לא תשובה טובה. אני מקווה שאתה לפחות את זה מבין.

כמו כן, אמרתי כבר כמה פעמים שהצבא צריך את כל התפקידים שבו, אבל בכל תפקיד צריך לשים את האדם שהכי מתאים לשם.
אני לא אחזור על זה שוב.
זהו שכן
כשיש לך פרופיל קרבי אתה קודם כל נדרש לקרבי ע"פ ההגדרה וע"פ דרככם אתה ממש מחויב ואם לא-לכלא
אני לא מדבר על לא בא כי אני עצלן/לא בא לי לתת. אני מדבר על אחד שהיה רוצה אבל מבין שהוא לא ממש מסוגל
אגב גם אלה כמו עזרן לרוב איכשהו יסתדרו במקום אחר,פחות קרבי.אחרי הכל אין בעיה של מחסור בחיילים קרביים כרגע והצבא ישלח אותו למשהו שצריכים יותר
עצה שלי לעזרן. אם זה לא ממניעים נפשיים או אידיאולוגיים ואתה תעשה שירות של 3 שנים ,לך כבר למשהו מאתגר ומעניין. אני חושב שאדם שיכול להיות קרבי כדאי שיעשה ולא רק בגלל אידיאולוגיה ונתינה,זה עוזר לא מעט לבניה של האדם. מה שכן חשוב גם שם להישאר מוסריים ואולי טוב שאנשים כאלה דווקא הם יאיישו את המחסומים

ואיפה ראית שאני בעד לשקר לקב"ן?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 יולי 2011, 11:35 
אורנה אוסטפלד כתב:
אדום נחמד כתב:
אורנה אוסטפלד כתב:

גם על זה דיברתי.

אני לא אחזור על זה שוב.
זהו שכן
כשיש לך פרופיל קרבי אתה קודם כל נדרש לקרבי ע"פ ההגדרה וע"פ דרככם אתה ממש מחויב ואם לא-לכלא
אני לא מדבר על לא בא כי אני עצלן/לא בא לי לתת. אני מדבר על אחד שהיה רוצה אבל מבין שהוא לא ממש מסוגל
אגב גם אלה כמו עזרן לרוב איכשהו יסתדרו במקום אחר,פחות קרבי.אחרי הכל אין בעיה של מחסור בחיילים קרביים כרגע והצבא ישלח אותו למשהו שצריכים יותר
עצה שלי לעזרן. אם זה לא ממניעים נפשיים או אידיאולוגיים ואתה תעשה שירות של 3 שנים ,לך כבר למשהו מאתגר ומעניין. אני חושב שאדם שיכול להיות קרבי כדאי שיעשה ולא רק בגלל אידיאולוגיה ונתינה,זה עוזר לא מעט לבניה של האדם. מה שכן חשוב גם שם להישאר מוסריים ואולי טוב שאנשים כאלה דווקא הם יאיישו את המחסומים ואיפה ראית שאני בעד לשקר לקב"ן?

בידיוק, אנשים צריכים ללכת לקרבי כל עוד הם יכולים, יש הרבה מאד פלוסים בלהיות קרבי, רק מי שהיה קרבי וסיים את השירות מבין עד כמה השירות הקרבי שינה את אופיו, עד כמה זה חישל אותו לחיים האמיתים.
ויש לי הרבה מאד דוגמאות לכך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 יולי 2011, 11:37 
סמל אישי של המשתמש
לירון האדום כתב:
אורנה- מי שהולך להיות ג'ובניק אלו אנשים שלא יכולים לשקר קרבי, כאלו שאין להם פרופיל קרבי, כאלו עם בעיות ת"ש- וככה צריך להיות.
כמו שאם יש מישהו עם פרופיל 97 ותנאי תש טובים, והוא הולך לשרת עכשיו במודיעין או דברים כאלו(שעוברים אלייהם במיונים), אין עם זה בעיה ההפך הוא נכון.
שינסה- לא מתים מלנסות דברים. לצערנו הרב יש חוק גיוס חובה, חייבים לשרת בצבא.
ומדוע שX כן יילך לקרבי "יבזבז" 3 שנים מחייו בקושי יראה בית, יחווה קשים אלו ואחרים בעוד חברו שיש לו את אותם תנאים יהיה כל יום בבית, יוכל לעבוד ולהרוויח כסף, יוכל ללמוד ולצאת לקריירה מוקדמת יותר מחברו, ויהנה יותר מהחיים?
מדוע זה פייר?
מילא אם הינו מדינה מתוקנת בה בראיונות עבודה אלו ואחרים היו מעדיפים חיילים יוצאי יחידות קרביות, אבל כיום זה לא קורה.

ראשית,החלק המודגש ענק,מצחיק וקצת מקאברי :D

שנית,רוב בעלי הפרופילים הקרביים הם בכלל לא קרביים. אני מדבר על כאלה שמשרתים. כולם נמצאים שם כי הצבא שיבץ אותם שם ולא משנה הסיבה וטוב שהם לפחות משרתים

שלישית,בכל הכבוד העדפה של קרביים גם היא בעייתית. מה יעשה אדם כמוני שלא יכול היה להיות קרבי? למה שהם יקבלו העדפה אחרי הצבא שאני לא יכולתי בכלל לקבל מראש?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 יולי 2011, 11:37 
סמל אישי של המשתמש
לירון האדום כתב:
אורנה אוסטפלד כתב:
אדום נחמד כתב:
אורנה אוסטפלד כתב:

גם על זה דיברתי.

אני לא אחזור על זה שוב.
זהו שכן
עצה שלי לעזרן. אם זה לא ממניעים נפשיים או אידיאולוגיים ואתה תעשה שירות של 3 שנים ,לך כבר למשהו מאתגר ומעניין. אני חושב שאדם שיכול להיות קרבי כדאי שיעשה ולא רק בגלל אידיאולוגיה ונתינה,זה עוזר לא מעט לבניה של האדם. מה שכן חשוב גם שם להישאר מוסריים ואולי טוב שאנשים כאלה דווקא הם יאיישו את המחסומים ואיפה ראית שאני בעד לשקר לקב"ן?

בידיוק, אנשים צריכים ללכת לקרבי כל עוד הם יכולים, יש הרבה מאד פלוסים בלהיות קרבי, רק מי שהיה קרבי וסיים את השירות מבין עד כמה השירות הקרבי שינה את אופיו, עד כמה זה חישל אותו לחיים האמיתים.
ויש לי הרבה מאד דוגמאות לכך.

זו דעתי בלבד
לא חוק ואסור שזה יהיה חוק

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 יולי 2011, 11:41 
סמל אישי של המשתמש
אורנה אוסטפלד כתב:
זהו שכן
עצה שלי לעזרן. אם זה לא ממניעים נפשיים או אידיאולוגיים ואתה תעשה שירות של 3 שנים ,לך כבר למשהו מאתגר ומעניין. אני חושב שאדם שיכול להיות קרבי כדאי שיעשה ולא רק בגלל אידיאולוגיה ונתינה,זה עוזר לא מעט לבניה של האדם. מה שכן חשוב גם שם להישאר מוסריים ואולי טוב שאנשים כאלה דווקא הם יאיישו את המחסומים

ואיפה ראית שאני בעד לשקר לקב"ן?

הטעות שלך היא שאתה חושב שמישהו בן 18 יודע למה הוא מסוגל. אני יכול להעיד על עצמי שמה שעשיתי בצבא היה מנוגד לחלוטין לכל מה שחשבתי שאני יכול.
אני לא מכיר את הנתונים, ואני לא יודע אם חסרים או לא. אני יודע שתמיד צריך יותר, ואסור להוריד בדרישה הזו. ברגע שלצאת מקרבי תהייה משימה פשוטה, אתה תראה הרבה שמנסים את זה.

לא אמרת שאתה בעד לשקר לקבן, אבל משתמע מההודעות שלך שאתה מקבל אנשים שמתחמקים מקרבי, כמו מה שעזרן שואל למשל. הרי בשביל שאדם לא ילך לקרבי, הוא צריך לעשות מעשה כלשהו, מעשה שמערב בתוכו שקר. שהרי אם הוא מתאים לקרבי, לשם יקחו אותו. בשביל לצאת, הוא צריך למשל להתחיל לבכות באבחון, הוא צריך לומר לקבן שהוא משתין במיטה מפחד, ועוד אלף ואחד דברים שלא נכונים. אם אדם עושה את זה בשביל להיות טבח או בשביל להשתחרר, בעיני אין הבדל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 יולי 2011, 11:46 
אורנה אוסטפלד כתב:
לירון האדום כתב:
שינסה- לא מתים מלנסות דברים. לצערנו הרב יש חוק גיוס חובה, חייבים לשרת בצבא.
מדוע זה פייר?

ראשית,החלק המודגש ענק,מצחיק וקצת מקאברי :D
שנית,רוב בעלי הפרופילים הקרביים הם בכלל לא קרביים. אני מדבר על כאלה שמשרתים. כולם נמצאים שם כי הצבא שיבץ אותם שם ולא משנה הסיבה וטוב שהם לפחות משרתים
שלישית,בכל הכבוד העדפה של קרביים גם היא בעייתית. מה יעשה אדם כמוני שלא יכול היה להיות קרבי? למה שהם יקבלו העדפה אחרי הצבא שאני לא יכולתי בכלל לקבל מראש?

היה ברור לי שהדוגמא לא מתים תעורר גיחוך קל, אבל אתה מבין, אתה לא טיפש.
מה זאת אומרת רוב בלי הפרופיל הקרבי הם לא קרבים? אתה קצת סותר את עצמך אי אפשר להיות קרבי אם אין לך פרופיל קרבי.
ברור שיש הרבה אנשים עם פרופיל קרבי שאינם משרתים בקרבי ואלו אנשים שחלק דומים בדעותיהם כמו לעזרן, פשוט לא רוצים להיות קרבים.
מזה לא יכול היה להיות קרבי?
תנאי ת"ש? פרופיל? מקובל העניין, שתגיע למקום עבודה, צריכים להביא אישור מצהל למה לא שירתת בקרבי(ת"ש או פרופיל).
ולכן אם עשית תפקיד אחר שלוש שנים, עדיין נתת מעצמך, אינך שונה מהקרבי מכיון אתה שלא יכלת.
אבל אלו שיכולים ולא רוצים איתם יש לי בעיה!
תנסו, תעשו ארבעה חודשים טירונות וא תדעו, יש הרבה אנשים שאחרי 4 אנשים צהל משחרר אותם מלהיות קרבי.
להגיד מראש לא בא לי להיות קרבי זה פסול בעייני.
הכרתי את עזרן אישית בכמה פעמים, ואז האמת התאכזבתי מאד לקרוא את ההודעה שלו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 יולי 2011, 12:21 
סמל אישי של המשתמש
azran כתב:

אתה פשוט מודה בפה מלא שאתה מתחמק מקרבי לא מטעמי פציפיזם, הפחד להחזיק נשק, חוסר התסגלות או אי התאמה מנטלית\נפשית, חוסר הרצון לקחת חלק בצבא כובש ואלף סיבות אחרות (שאני מכבד),
אלא נטומטעמי אנוכיות. ככה סתם, בלי לנסות לבדוק אופציה לתרום לצה"ל באיזה תפקיד ג'וב איכותי,
אלא סתם, לדפוק שעון ולעוף.
אתה אדוני, בנאדם חרא.

עריכה: מה שעצוב, זה שבסוף אתה שתבוא עם תעודת שחרור של 3 שנים, תקבל יותר ריספקט בחוץ מצור, שעושה שירות לאומי ותורם למדינה ולחברה למרות שהוא לא חייב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 יולי 2011, 12:35 
סמל אישי של המשתמש
אדום אש כתב:
azran כתב:

אתה פשוט מודה בפה מלא שאתה מתחמק מקרבי לא מטעמי פציפיזם, הפחד להחזיק נשק, חוסר התסגלות או אי התאמה מנטלית\נפשית, חוסר הרצון לקחת חלק בצבא כובש ואלף סיבות אחרות (שאני מכבד),
אלא נטו מטעמי אנוכיות. ככה סתם, בלי לנסות לבדוק אופציה לתרום לצה"ל באיזה תפקיד ג'וב איכותי,
אתה אדוני, בנאדם חרא.

עריכה: מה שעצוב, זה שבסוף אתה שתבוא עם תעודת שחרור של 3 שנים, תקבל יותר ריספקט בחוץ מצור, שעושה שירות לאומי ותורם למדינה ולחברה למרות שהוא לא חייב.

רשמתי כבר בעבר את דעתי לגבי נשק והחזקתו (באשכול שחזרתי מגדנ"ע אתה מוזמן לבדוק)
זאת עוד סיבה למה אני לא רוצה קרבי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 יולי 2011, 13:03 
סמל אישי של המשתמש
ושלא יהיו לך טעיות,אני מאוד רוצה לשרת,מאוד.
באתי מבית שכולם שירתו בצבא,היו קרביים,אחד נהרג אפילו.
אבל אני לא רוצה לשרת בקרבי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 יולי 2011, 13:06 
מדובר בסמל
סמל אישי של המשתמש
אדום אש כתב:
azran כתב:

אלא נטו מטעמי אנוכיות. ככה סתם, בלי לנסות לבדוק אופציה לתרום לצה"ל באיזה תפקיד ג'וב איכותי,
אתה אדוני, בנאדם חרא.

:ROSE: :ROSE: :ROSE:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 יולי 2011, 13:20 
סמל אישי של המשתמש
azran כתב:

"אולי זה קצת אנוכי"? "אולי זה קצת"?!
אין לי דרך אחרת לומר לך את זה ידידי - אתה פשוט בושה.

ואתה עוד לא מבין למה כל הביקורת הזאת עליך? למה "עושים מזה סרט כזה גדול" ?

:bang:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 יולי 2011, 16:13 
סמל אישי של המשתמש
Frank Serpico כתב:
azran כתב:

!

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 יולי 2011, 16:16 
סמל אישי של המשתמש
Frank Serpico כתב:
azran כתב:

אתה רואה את זה ככה,אני לא.
זאת דרך של השקפת עולם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 יולי 2011, 16:55 
עזרן, תשמע, אתה יכול להקשיב לכל אלה פה שאומרים לך "או קרבי או כלא".
אני הייתי באותו מצב שלך. הייתי בטוח שאני אתרום יותר למדינה אם לא אהיה בקרבי (כי יש כאלה שיכולים וכאלה שלא).
לשמחתי, צדקתי. הייתי תומך לחימה ביחידה מאוד מובחרת בצה"ל. יש בי תחושת גאווה שיכולתי לתרום ככה.
גם ביחידה עצמה נותנים לך את התחושה שאתה אשכרה תורם (אם זה מפקדים ואם זה לוחמים שאומרים לך את זה בפנים).
צה"ל זה מערכת שלמה, יש בה לוחמים, יש תומכי לחימה, ג'ובניקים וכו'... זה שרשרת.
אם תוריד חלק אחד מהשרשרת הכל יתפרק. תוריד את הטבחים והאפסנאים - לא יהיה אוכל וציוד ללוחמים.
תוריד את הנהגים ואתה יכול לדבר ללאמפה. תוריד את הלוחמים ואז נראה מה יישאר מהמדינה. כמו שאמרתי - שרשרת.
לך עם התחושות שלך, אל תפחד לקבל על עצמך תפקידים שאתה חושב שיתאימו לך.
אני אומר לך עם יד על הלב - היה לי את השירות הכי טוב שיכולתי לבקש לעצמי ואני מודה על זה כל יום.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 יולי 2011, 17:14 
סמל אישי של המשתמש
איך אפשר לבוא בטענות לבני נוער כשזב חוטם כמו בן סהר חותם עכשיו על חוזה של רבע מיליון שקל לחודש(!!) ואפילו שירות צבאי של ספורטאי מצטיין הוא לא עושה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 יולי 2011, 17:15 
סמל אישי של המשתמש
עד המ!!ת הפועל כתב:
עזרן, תשמע, אתה יכול להקשיב לכל אלה פה שאומרים לך "או קרבי או כלא".
אני הייתי באותו מצב שלך. הייתי בטוח שאני אתרום יותר למדינה אם לא אהיה בקרבי (כי יש כאלה שיכולים וכאלה שלא).
לשמחתי, צדקתי. הייתי תומך לחימה ביחידה מאוד מובחרת בצה"ל. יש בי תחושת גאווה שיכולתי לתרום ככה.
גם ביחידה עצמה נותנים לך את התחושה שאתה אשכרה תורם (אם זה מפקדים ואם זה לוחמים שאומרים לך את זה בפנים).
צה"ל זה מערכת שלמה, יש בה לוחמים, יש תומכי לחימה, ג'ובניקים וכו'... זה שרשרת.
אם תוריד חלק אחד מהשרשרת הכל יתפרק. תוריד את הטבחים והאפסנאים - לא יהיה אוכל וציוד ללוחמים.
תוריד את הנהגים ואתה יכול לדבר ללאמפה. תוריד את הלוחמים ואז נראה מה יישאר מהמדינה. כמו שאמרתי - שרשרת.
לך עם התחושות שלך, אל תפחד לקבל על עצמך תפקידים שאתה חושב שיתאימו לך.
אני אומר לך עם יד על הלב - היה לי את השירות הכי טוב שיכולתי לבקש לעצמי ואני מודה על זה כל יום.

:ROSE: :ROSE:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 יולי 2011, 17:19 
סמל אישי של המשתמש
עד המוות, מה זה תומך לחימה?מה הוא עושה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 יולי 2011, 17:21 
אדום עד לגרדום כתב:
עד המוות, מה זה תומך לחימה?מה הוא עושה?

זה לא לוחם ולא ג'ובניק. זה באמצע. בד"כ תומך לחימה זה מישהו שנמצא ביחידה קרבית אבל לא לוחם.
גם המשכורת בהתאם לפי רמת הפעילות שלך (א' או א' פלוס וכו'..)
אם משכורת של חייל "רגיל" היא 350 ש"ח, אז משכורת של תומכ"ל (תומך לחימה) היא בסביבות 530 ושל לוחם בסביבות 700.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 יולי 2011, 17:23 
סמל אישי של המשתמש
עזוב כסף..חחח מה עושים בפועל?
ואם אמרת שזה לא גובניק אז מה הבעיה בזה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 יולי 2011, 17:25 
אדום עד לגרדום כתב:

"מה עושים" זה דבר שמשתנה מיחידה ליחידה. כל יחידה והמטרה שלה בצה"ל.
בגלל שהשתייכתי ליחידה מובחרת אני לא יכול לדבר על זה אבל תאמין לי שזה עבודת קודש.
לי אישית אין בעיה עם אף אחד בצבא. אם מישהו ג'ובניק, בטח יש סיבה שבגללה הוא כזה. אני לא שופט אף אחד.
כל מי שלובש את מדי צה"ל ראוי להערכה. אתם רוצים להוציא עצבים? תוציאו אותם על משתמטים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 יולי 2011, 17:32 
סמל אישי של המשתמש
עד המ!!ת הפועל כתב:
אדום עד לגרדום כתב:

"מה עושים" זה דבר שמשתנה מיחידה ליחידה. כל יחידה והמטרה שלה בצה"ל.
בגלל שהשתייכתי ליחידה מובחרת אני לא יכול לדבר על זה אבל תאמין לי שזה עבודת קודש.
לי אישית אין בעיה עם אף אחד בצבא. אם מישהו ג'ובניק, בטח יש סיבה שבגללה הוא כזה. אני לא שופט אף אחד.
כל מי שלובש את מדי צה"ל ראוי להערכה. אתם רוצים להוציא עצבים? תוציאו אותם על משתמטים.

תומך לחימה לפי מה שהבנתי זה טבח וכדומה?או שאני טועה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 189 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 4 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: