תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 09 יולי 2025, 21:01

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 189 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: צו ראשון
הודעהפורסם: 05 יולי 2011, 00:23 
ציטוט:
אני טוען שכל מי שמסוגל פיזית ללכת לקרבי, ואין לו בעיה נפשית קודמת, חייב (לא צריך, חייב) ללכת לקרבי.

אני ממש לא מסכים עם העיקרון, שכן החיים הם לא שחור ולבן - זה לא "יש בעיה נפשית קודמת שרופא קבע" או "אין בעיה נפשית בכלל", יש הרבה גוונים באמצע של אנשים שבחיי היומיום יכולים להיות נורמטיבים לחלוטין אך לא מסוגלים להחזיק נשק ביד.
מלבד זה, אני שואל את עצמי מדוע אתה בטוח שקרבי זאת הדרך היחידה לתרום לצבא, ושזה טוב שכל שאר היחידות ימולאו על ידי אנשים עם פרופיל נמוך (לא שפרופיל נמוך אומר משהו על היכולות של הבנאדם, אבל אני בטוח שיש הרבה אנשים עם פרופיל 97 שיכולים לתרום לצבא המון ולאו דווקא בקרבי). אגב, אין לי מושג מה קורה בפועל...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 יולי 2011, 00:48 
סמל אישי של המשתמש
liorgadidi כתב:
אדום נחמד כתב:

ליאור גדידי- אני ממש סולד מההודעה שלך. לא מקובל עלי ניסוח כמו
ציטוט:
הרגילו אותם למחשבה שאם אתה לא מת על קדושת המולדת עם m-4 ביד,אתה כלום.

אף אחד לא מתגייס במטרה למות עם נשק ביד. אם יש מטרה כלל אז היא לא למות. מה לעשות, שבמלחמה מתים אנשים?
אני יודע שזה מזיז לך תביצה כנראה, אבל מישהו צריך למות. מישהו צריך לעמוד בחזית כשתוקפים אותנו. וזה לא משנה אם אתה ימין או שמאל. תתאסלם מצידי, עדיין נהייה במלחמה, ואם לא נלחם נכחד. אז לברוח מזה (ולברוח זה גם להסתדר על ג'וב) זה אחד הדברים הבזויים שקיימים.
אותם ג'ובניקים חשובים מאוד לצבא, הם חלק בלתי נפרד ממנו ומועילים בתחומם, רק ששם צריכים להיות אנשים שזה הפוטנציאל שלהם. כאלה שלא יכולים לעשות יותר.

כן,יש מלחמה.
זה עדיין לא הופך ילד בן 18 שלא רואה את עצמו מסתער בשדה הקרב לבזוי.
ואם זה המצב,המדינה שאנו חיים בה בזויה לא פחות.

דרך אגב,אני יודע שאתה אוהב שנהרגים חיילים כנראה .

איכס, יא חתיכת גועל נפש מזוקק.
אני אוהב שנהרגים חיילים? זה הדבר הכי חכם שהצלחת להוציא מהמקלדת?
אין אף אדם, מהימין או מהשמאל, שאוהב שחיילים נהרגים.
איכס, פשוט לא שווה התייחסות עניינית. הדבר היחיד שאתה שווה זה :PUKE:

ו'עומרי קנדה'. אתה עוד ילד, השיקולים שלך מגיעים ממקומות לא נכונים עדיין, ואני בטוח שדעתך עוד תשתנה אינספור פעמים (היה מספיק לראות את התנהלותך בעניין טביב, אין קשר).
בעיני, אין הבדל בין משתמט ואחד שברח מקרבי. הצבא צריך את האנשים שלו במקומות בו הם מועילים. אם כל אחד יחליט שלא בא לו קרבי והחלום שלו זה לחזור בערב הביתה, הצבא לא יוכל לתפקד באמת.
אין משמעות לשירות שלא מנצל את הכישורים שלך.
למשל, גם אם אתה נורא חזק נפשית ופיזית, אבל גם נורא חכם, אין שום מניעה לשרת במודיעין ממר"ם ושאר ירקות. אלה מקומות מאוד נחשבים שהתרומה שם עצומה.
עם כל הכבוד למפעילי הממטרות, הספרים, שומרי הבסיסים, הטבחים והאפסנאים, את התפקיד שלהם יכולים לעשות נכים, פצועים, כבדי משקל, כבדי ראיה, כבדי שמיעה, בעלי תסמונת דאון...אתה מבין תקטע.
אין צורך באנשים שיכולים לשרת בקרבי בתפקידים האלה. זה פשוט בזבוז.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 יולי 2011, 00:49 
סמל אישי של המשתמש
אדום נחמד כתב:
liorgadidi כתב:
אדום נחמד כתב:

ציטוט:

אף אחד לא מתגייס במטרה למות עם נשק ביד. אם יש מטרה כלל אז היא לא למות. מה לעשות, שבמלחמה מתים אנשים?
אני יודע שזה מזיז לך תביצה כנראה, אבל מישהו צריך למות. מישהו צריך לעמוד בחזית כשתוקפים אותנו. וזה לא משנה אם אתה ימין או שמאל. תתאסלם מצידי, עדיין נהייה במלחמה, ואם לא נלחם נכחד. אז לברוח מזה (ולברוח זה גם להסתדר על ג'וב) זה אחד הדברים הבזויים שקיימים.
אותם ג'ובניקים חשובים מאוד לצבא, הם חלק בלתי נפרד ממנו ומועילים בתחומם, רק ששם צריכים להיות אנשים שזה הפוטנציאל שלהם. כאלה שלא יכולים לעשות יותר.

כן,יש מלחמה.

ו'עומרי קנדה'. אתה עוד ילד, השיקולים שלך מגיעים ממקומות לא נכונים עדיין, ואני בטוח שדעתך עוד תשתנה אינספור פעמים (היה מספיק לראות את התנהלותך בעניין טביב, אין קשר).
בעיני, אין הבדל בין משתמט ואחד שברח מקרבי. הצבא צריך את האנשים שלו במקומות בו הם מועילים. אם כל אחד יחליט שלא בא לו קרבי והחלום שלו זה לחזור בערב הביתה, הצבא לא יוכל לתפקד באמת.
אין משמעות לשירות שלא מנצל את הכישורים שלך.
למשל, גם אם אתה נורא חזק נפשית ופיזית, אבל גם נורא חכם, אין שום מניעה לשרת במודיעין ממר"ם ושאר ירקות. אלה מקומות מאוד נחשבים שהתרומה שם עצומה.
עם כל הכבוד למפעילי הממטרות, הספרים, שומרי הבסיסים, הטבחים והאפסנאים, את התפקיד שלהם יכולים לעשות נכים, פצועים, כבדי משקל, כבדי ראיה, כבדי שמיעה, בעלי תסמונת דאון...אתה מבין תקטע.
אין צורך באנשים שיכולים לשרת בקרבי בתפקידים האלה. זה פשוט בזבוז.

אתה מדבר על בני אדם כאל עבדים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 יולי 2011, 00:52 
סמל אישי של המשתמש
bigi37 כתב:
ציטוט:
אני טוען שכל מי שמסוגל פיזית ללכת לקרבי, ואין לו בעיה נפשית קודמת, חייב (לא צריך, חייב) ללכת לקרבי.

אני ממש לא מסכים עם העיקרון, שכן החיים הם לא שחור ולבן - זה לא "יש בעיה נפשית קודמת שרופא קבע" או "אין בעיה נפשית בכלל", יש הרבה גוונים באמצע של אנשים שבחיי היומיום יכולים להיות נורמטיבים לחלוטין אך לא מסוגלים להחזיק נשק ביד.

כמובן שיש הרבה גוונים, פשוט מי שיש לו בעיה אמיתית להחזיק נשק. לא כי הוא נגד הרג (כי כולם נגד הרג), ולא כי הוא חושב שהפלסטינים צודקים (כי גם אם הם צודקים אנחנו צריכים להגן על עצמנו), אלא כי כשהוא מחזיק נשק הוא פשוט נתקף חרדה.
אדם כזה, לא צריך לשאול בפורום אוהדי הפועל איך יוצאים מקרבי. מהר מאוד יגלו שהוא לא צריך להיות שם. הרבה לפני שהוא יאלץ להרים את נשקו על ערבי.
ציטוט:

מלבד זה, אני שואל את עצמי מדוע אתה בטוח שקרבי זאת הדרך היחידה לתרום לצבא, ושזה טוב שכל שאר היחידות ימולאו על ידי אנשים עם פרופיל נמוך (לא שפרופיל נמוך אומר משהו על היכולות של הבנאדם, אבל אני בטוח שיש הרבה אנשים עם פרופיל 97 שיכולים לתרום לצבא המון ולאו דווקא בקרבי). אגב, אין לי מושג מה קורה בפועל...

עניתי על הסוגיה הזו. אנשים צריכים להיות משובצים במקומות בהם הם יכולים לתרום הכי הרבה. זה נכון בצבא, זה נכון בחיים, זה פשוט נכון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 יולי 2011, 00:57 
סמל אישי של המשתמש
azran כתב:

באמת עזרן? זה הדבר היחיד שהצלחת להסיק מהדברים שלי? אני בטוח שאתה הרבה יותר אינטיליגנט מהמסקנה הזו.

למען הסר ספק, בני אדם הם לא עבדים.
ישנו חוק גיוס בארץ. החוק אומר שאתה חייב להתגייס ל3 שנים. אין לך אפשרות להתפטר. אין לך אפשרות לומר שלא בא לך.
אתה חייל בצבא ההגנה לישראל, כי אחרת לא תהייה ישראל.
אני מסכים שאפשר לראות בחוק הזה משהו פסול. הוא שולל את חופש העיסוק, את חופש הבחירה, במובן מסוים- הוא שולל פשוט חופש. זה נכון.
הלואי והיינו יכולים להרשות לעצמנו לא להחזיק צבא חובה. הלואי.
אבל אז אני רואה אשכול בפורום שבו חצי מהמגיבים רק מחכים לברוח מהצבא, ואני מבין שמזל שיש את החוק הזה.

אגב, ישנו דבר שלא נאמר פה עדיין.
הצבא זה הדבר הכי טוב שקרה לי בחיים
הוא ביגר אותי, הוא הפך אותי לאחראי יותר, לחזק יותר (נפשית ופיזית), למעורב יותר.
יותר מכך, כאחד עם בעיות הסתגלות ובעיות בחברה, בצבא התגברתי על כל אלה ואני אדם הרבה יותר טוב ובריא ממה שהייתי.
תודה ולילה טוב

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 יולי 2011, 01:01 
סמל אישי של המשתמש
אדום נחמד כתב:
azran כתב:

באמת עזרן? זה הדבר היחיד שהצלחת להסיק מהדברים שלי? אני בטוח שאתה הרבה יותר אינטיליגנט מהמסקנה הזו.

למען הסר ספק, בני אדם הם לא עבדים.
ישנו חוק גיוס בארץ. החוק אומר שאתה חייב להתגייס ל3 שנים. אין לך אפשרות להתפטר. אין לך אפשרות לומר שלא בא לך.
אתה חייל בצבא ההגנה לישראל, כי אחרת לא תהייה ישראל.
אני מסכים שאפשר לראות בחוק הזה משהו פסול. הוא שולל את חופש העיסוק, את חופש הבחירה, במובן מסוים- הוא שולל פשוט חופש. זה נכון.
הלואי והיינו יכולים להרשות לעצמנו לא להחזיק צבא חובה. הלואי.
אבל אז אני רואה אשכול בפורום שבו חצי מהמגיבים רק מחכים לברוח מהצבא, ואני מבין שמזל שיש את החוק הזה.

אגב, ישנו דבר שלא נאמר פה עדיין.
הצבא זה הדבר הכי טוב שקרה לי בחיים
הוא ביגר אותי, הוא הפך אותי לאחראי יותר, לחזק יותר (נפשית ופיזית), למעורב יותר.
יותר מכך, כאחד עם בעיות הסתגלות ובעיות בחברה, בצבא התגברתי על כל אלה ואני אדם הרבה יותר טוב ובריא ממה שהייתי.
תודה ולילה טוב

אמרתי שאני לא רוצה לשרת?
באמא שלי רוצה לשרת,אבל בתחום שלי :)
ותאמת,שאני רואה חייל ש5 שנים יושב בשבי ולא משחררים אותו זה גם גורם מרתיע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 יולי 2011, 01:04 
סמל אישי של המשתמש
azran כתב:
אמרתי שאני לא רוצה לשרת?

בטח שזה מרתיע! גם למות זה מרתיע!
במציאות שלנו, הדבר הכי טוב שאתה יכול לעשות זה לקוות שלך זה לא יקרה, ולקבל את זה שיש מצב שכן.
כי אם אתה לא תעשה את זה, מישהו אחר יעשה את זה. ואף אחד לא שווה פחות ממך, וצריך להקריב את עצמו.
זה היופי בצבא. אתה יכול להיות עני מרוד מדימונה, ולידך בעמדה יהייה בן עשירים מסביון, ולשניכם ברור שאף אחד לא טוב מהשני.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 יולי 2011, 01:09 
סמל אישי של המשתמש
אדום נחמד כתב:
azran כתב:
אמרתי שאני לא רוצה לשרת?

בטח שזה מרתיע! גם למות זה מרתיע!
במציאות שלנו, הדבר הכי טוב שאתה יכול לעשות זה לקוות שלך זה לא יקרה, ולקבל את זה שיש מצב שכן.
כי אם אתה לא תעשה את זה, מישהו אחר יעשה את זה. ואף אחד לא שווה פחות ממך, וצריך להקריב את עצמו.
זה היופי בצבא. אתה יכול להיות עני מרוד מדימונה, ולידך בעמדה יהייה בן עשירים מסביון, ולשניכם ברור שאף אחד לא טוב מהשני.

יפה,אז בנאדם שחושב שהוא יחטף או ימות שיעשה את זה.
אני לא רוצה לחשוב או לדעת שזה יכול לקרות לי,לא רוצה לקחת את הסיכון.
וכן אולי אני אנוכי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 יולי 2011, 01:13 
סמל אישי של המשתמש
azran כתב:
וכן אולי אני אנוכי

אני חוזר ואומר, שזה לגיטימי לגמרי לפחד, אבל אין למדינה את הפריבילגיה לוותר על כאלה שמפחדים.

תשמע, בניגוד להרבה אחרים כאן, אתה עשית רושם של בנאדם טוב בסך הכל (אל תתרגש ;) ).
את שלי בנוגע לצבא פה בפורום אמרתי. מי שיפנים ויבין-נפלא. מי שלא, אני כבר לא יכול לעזור לו.
אני יכול לומר לך שאת אותן תחושות חוויתי לפני 9 שנים, ולי היה הרבה יותר קשה כי כל חברי (שכבר לא חברי) ברחו מקרבי.

אם אתה רוצה לדבר, יש פרטי. אם אתה רוצה עצות איך לברוח, אני לא הכתובת.
על דבר אחד אנחנו נסכים
יאללה :hapoel:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 יולי 2011, 01:15 
סמל אישי של המשתמש
אדום נחמד כתב:
azran כתב:
וכן אולי אני אנוכי

אני חוזר ואומר, שזה לגיטימי לגמרי לפחד, אבל אין למדינה את הפריבילגיה לוותר על כאלה שמפחדים.

תשמע, בניגוד להרבה אחרים כאן, אתה עשית רושם של בנאדם טוב בסך הכל (אל תתרגש ;) ).
את שלי בנוגע לצבא פה בפורום אמרתי. מי שיפנים ויבין-נפלא. מי שלא, אני כבר לא יכול לעזור לו.
אני יכול לומר לך שאת אותן תחושות חוויתי לפני 9 שנים, ולי היה הרבה יותר קשה כי כל חברי (שכבר לא חברי) ברחו מקרבי.

אם אתה רוצה לדבר, יש פרטי. אם אתה רוצה עצות איך לברוח, אני לא הכתובת.
על דבר אחד אנחנו נסכים
יאללה :hapoel:

על מה אתה מדבר ?הפועל זונה!!11
וברצינות,אני אשקול הכל בזמן המתאים לזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 יולי 2011, 01:54 
אדום נחמד כתב:
bigi37 כתב:
ציטוט:

כמובן שיש הרבה גוונים, פשוט מי שיש לו בעיה אמיתית להחזיק נשק. לא כי הוא נגד הרג (כי כולם נגד הרג), ולא כי הוא חושב שהפלסטינים צודקים (כי גם אם הם צודקים אנחנו צריכים להגן על עצמנו), אלא כי כשהוא מחזיק נשק הוא פשוט נתקף חרדה.
אדם כזה, לא צריך לשאול בפורום אוהדי הפועל איך יוצאים מקרבי. מהר מאוד יגלו שהוא לא צריך להיות שם. הרבה לפני שהוא יאלץ להרים את נשקו על ערבי.
ציטוט:

עניתי על הסוגיה הזו. אנשים צריכים להיות משובצים במקומות בהם הם יכולים לתרום הכי הרבה. זה נכון בצבא, זה נכון בחיים, זה פשוט נכון.

אני לא חושב שאם אני אחזיק נשק אני אתקף חרדה או אתחיל להשתולל שם, אין לי שום בעיות נפשיות וגם אם יהיו לי לחצים אני אוכל להתמודד, אבל אני כן דיי מזועזע רק מהמחשבה על להחזיק נשק, ברצינות. אני חושב שאם תשאל נערים ברחוב על הקטע של הנשק, הרבה מהם יגידו לך שזה לא מפריע להם או שזה אפילו נראה להם מגניב.
אמרת שאף אחד לא רוצה להרוג, זה נכון, אבל כן יש אנשים שמשום מה רוצים להיות בקרבי - לא יודע אם זה בגלל שהם מורעלים, מתלהבים או מתוך אידיאולוגיה. לפי דעתי זה טבעי לא לרצות להיות בקרבי.

ובנוגע לעניין של האנוכיות - כן יש פה מחשבה על עצמך, זה ברור, אבל זו לא אנוכיות כל עוד אתה לא מנסה לעבוד על המערכת. מאוד לגיטימי בעיניי לפחות לציין (בצו הראשון למשל, לא יודע) שאתה לא רוצה להיות בקרבי ושאתה לא חושב שתתאים שם. מצד שני, המערכת כנראה כ"כ לא מתחשבת, שיש אנשים שמרגישים שזו הדרך היחידה שלהם, ואני מבין אותם, גם אם הם מתנהגים באנוכיות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 יולי 2011, 02:00 
סמל אישי של המשתמש
ברור שזה לא טבעי להיות בן 18 ולהחזיק נשק. כל הסיטואציה במדינת ישראל לא טבעית. השאלה היא עד איזו רמה צריך להקריב.
על זה הדיון פה.
מה שטבעי בלרצות להיות בקרבי, זה שאתה רוצה לקחת חלק באחריות הציבורית. אתה רוצה לדעת שעשית את שלך לבטחון המדינה. זה תופס גם אם אתה חושב שהדרך לא נכונה, אגב.

לגיטימי לגמרי לומר בצו ראשון למאבחנת שאתה מפחד, שאתה דואג, שאתה חושש, הכל.
לא לגיטימי זה לומר לה שאם יקחו אותך לקרבי אתה תפגע בעצמך, אתה תפגע בחברים שלך, או בקיצור- לשקר.
כולם מפחדים. אף אחד לא יגיד לך שלא. גם לא אותם מתלהבים שטוענים שהם מתים להרוג ערבים. אני מודיע לך רשמית- האנשים האלה מקבלים את פיק הברכיים הכי גדול בסוף.
כמו כן, במדינה בה האחריות הציבורים היא היחידה שחשובה, אין מקום לאנוכיות. בטח ובעיקר לא בצבא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 יולי 2011, 02:13 
אני יכול לספר בנוגע אליי שהיה לי פחד מטורף מנשק, הלכתי לעשות פעם אחת מטווח ולפני שהתחלנו כמעט בכיתי מלחץ, וזה אחד הדברים שהכי מלחיצים אותי בעולם.
אבל הפחד הזה נרגע ברגע שאתה מתעמת איתו, וככל שעבר הזמן אחרי המטווח פחת הפחד עד שהוא כמעט נעלם.
כנראה שאני מתגייס בנובמבר, וכשאני אתגייס אני אתגייס למסלול קצונה ייעודית קרבית לכל דבר, למרות שפחדתי מקרבי, פחדתי מנשק ופחדתי לשרת בצבא.
ד"א עד היום, למרות התפקיד שאני מתגייס אליו, ביני לבין עצמי אני יודע שאם הגיוס לא היה חובה ולא היו מגייסים אותי לתחום שאני רוצה (במקרה שלי מודיעין), לא הייתי מתגייס.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 יולי 2011, 03:00 
סמל אישי של המשתמש
dekellevy כתב:
אני יכול לספר בנוגע אליי שהיה לי פחד מטורף מנשק, הלכתי לעשות פעם אחת מטווח ולפני שהתחלנו כמעט בכיתי מלחץ, וזה אחד הדברים שהכי מלחיצים אותי בעולם.
אבל הפחד הזה נרגע ברגע שאתה מתעמת איתו, וככל שעבר הזמן אחרי המטווח פחת הפחד עד שהוא כמעט נעלם.
כנראה שאני מתגייס בנובמבר, וכשאני אתגייס אני אתגייס למסלול קצונה ייעודית קרבית לכל דבר, למרות שפחדתי מקרבי, פחדתי מנשק ופחדתי לשרת בצבא.
ד"א עד היום, למרות התפקיד שאני מתגייס אליו, ביני לבין עצמי אני יודע שאם הגיוס לא היה חובה ולא היו מגייסים אותי לתחום שאני רוצה (במקרה שלי מודיעין), לא הייתי מתגייס.

מעטים האנשים שהיו מתגייסים אילו הגיוס היה חובה..
שאלתי לא מעט, לא משנה אם הכי שמאלנים או הכי ימנים, הרבה הודו שלא היו מתגייסים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 יולי 2011, 05:59 
סמל אישי של המשתמש
אדום נחמד כתב:
bigi37 כתב:
ציטוט:

ממש לא נכון. אני לא מסוגל להשתמש בנשק, אני נלחץ כשאני צריך להשתמש בו אפילו במטווחים, אני רועד ולא מסוגל לפגוע במטרה גם מ10 מטר. כל מי שנחשב איכשהו למפקד שלי יודע את זה, וגם הקב"ן שלי יודע את זה. זה לא מונע מהם לשלוח אותי לשמור עם נשק, שעצם זה שהוא עלי יותר מהווה סכנה מאשר נותן בטחון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 יולי 2011, 06:08 
סמל אישי של המשתמש
Frank Serpico כתב:
אדום נחמד :ROSE:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 יולי 2011, 08:53 
אדום נחמד כתב:
liorgadidi כתב:
אדום נחמד כתב:

ציטוט:

כן,יש מלחמה.

בדיוק לזה רציתי להגיע.
"מה לעשות, שבמלחמה מתים אנשים?
אני יודע שזה מזיז לך תביצה כנראה"
איזה קטע,גם לי מותר להיות דמגוג.
העיקר שאמרת "כנראה"

בקיצור,איש קטן,מה שנותר לנו הוא לאחוז ידיים ולדלג את העתיד הורוד המלאאאא בחיילים קרביים בארץ ישראל(ולא לשכוח לסקול את מי שלא).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 יולי 2011, 09:16 
סמל אישי של המשתמש
liorgadidi כתב:
אדום נחמד כתב:
liorgadidi כתב:
אדום נחמד כתב:

ציטוט:

כן,יש מלחמה.

בדיוק לזה רציתי להגיע.
העיקר שאמרת "כנראה"

בקיצור,איש קטן,מה שנותר לנו הוא לאחוז ידיים ולדלג את העתיד הורוד המלאאאא בחיילים קרביים בארץ ישראל(ולא לשכוח לסקול את מי שלא).

מי שיכול ללכת לשרת בקרבי מבחינת פרופיל והכול ולא הלך לעשות את זה כי הוא לא רוצה כי לא מזיז לו כי זה לא מעניין אותו צריך לסקול אותו(טוב לא עד מוות אבל מספיק כדי שיקבל את המסר..)

אין מה לעשות אנחנו חיים במדינה שיש עליה סכנה יומיומית וחייבים חיילים כדי שיעשו את העבודה כי אם לא היו כאלה איך היינו שורדים?

למרות שאני חושב שאם יש אדדם למשל שהוא גאון בפיזיקה ורוצים אותו למסלול של תלפיות מי שמכיר או כל מיני דברים כאלה עדיף לו שיילך לשם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 יולי 2011, 09:47 
סמל אישי של המשתמש
עזרן, ממליץ לך להריץ בגוגל איך להתחמק מקרבי ותמצא תשובה.
(אגב איך אני שונא את הנשים האלה שהיו מזכירות בצבא ואז נוזפות בכאלה שרוצים להתחמק מקרבי :PUKE: )

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 יולי 2011, 09:51 
סמל אישי של המשתמש
אדום עד לגרדום כתב:
[
כן,יש מלחמה.

[/quote]
בדיוק לזה רציתי להגיע.
העיקר שאמרת "כנראה"

בקיצור,איש קטן,מה שנותר לנו הוא לאחוז ידיים ולדלג את העתיד הורוד המלאאאא בחיילים קרביים בארץ ישראל(ולא לשכוח לסקול את מי שלא).[/quote]
מי שיכול ללכת לשרת בקרבי מבחינת פרופיל והכול ולא הלך לעשות את זה כי הוא לא רוצה כי לא מזיז לו כי זה לא מעניין אותו צריך לסקול אותו(טוב לא עד מוות אבל מספיק כדי שיקבל את המסר..)

אין מה לעשות אנחנו חיים במדינה שיש עליה סכנה יומיומית וחייבים חיילים כדי שיעשו את העבודה כי אם לא היו כאלה איך היינו שורדים?

למרות שאני חושב שאם יש אדדם למשל שהוא גאון בפיזיקה ורוצים אותו למסלול של תלפיות מי שמכיר או כל מיני דברים כאלה עדיף לו שיילך לשם.[/quote]
כמו שאמרתי מזמן,יש פה אנשים שהיו שמחים לחיות במדינה כמו אירן
לסקול!!!

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 יולי 2011, 10:19 
סמל אישי של המשתמש
מה אירן מה?
שאנשים כאן לא בראש שלהם להגן על המדינה, ולאנשים אחרים קצת יותר אכפת מיזה אז אותם צריך לסקול?זה הופך אותנו לאירן?
יאללה יאללה כולכם משחקים אותה איזה צדיקים ונאורים..
כן, מי שיכול לשרת את המדינה בקרבי והוא עשה את זה כי לא בא לו או שאין לו כח לשביזות יום א' צריך לקבל עונש נקודה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 יולי 2011, 10:20 
סמל אישי של המשתמש
אורנה אוסטפלד כתב:
כמו שאמרתי מזמן,יש פה אנשים שהיו שמחים לחיות במדינה כמו אירן
לסקול!!!

איזה כיף לך שלמרות שזה לא קשור בכלל לשיחה, הבאת את טיעון איראן הזה שלך.
בכלל, זה כיף לחיות בעולם שבו אתה לא צריך להגיב למה שנאמר, ותמיד יכול לזרוק את האג'נדה שלך.

אנשים שלא תורמים לחברה (מה גם שיש חוק), ועושים זאת כי "לא בא להם", העונש המטאפורי שלהם צריך להיות סקילה.
הכוונה היא שצריך להיות ברור שהאנשים האלה, שהתחמקו מחובתם החוקים והמוסרים, צריכים להסתובב עם סימן על המצח.
זה יהייה אסון ביום שיהייה כבוד להתחמק מצה"ל.

יש פה מדי פעם ויכוחים על המדינה, על הצבא, על הערבים, אף פעם לא התאכזבתי ככה מהאנשים פה עד היום.
זה מאוד חבל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 יולי 2011, 10:27 
סמל אישי של המשתמש
סלח לי אבל שום מטאפורי
האיש דיבר על סקילה,לא על סתם עונש. נכון,סייג את זה לאבנים קטנות או להדיפה חלשה שלהן אבל בפירוש מבחינתו יש לסקול

אלא שאינך מדבר על עוד סמולני עוכר ישראל. אני מאד ציוני ומאמין בחשיבות השירות הצבאי. אני גם איש מאמין שיודע שבתורה דיברו על מורך לב כעל פטור ממלחמה. לא סקלו ולא הענישו,אדם שהוא רך לבב פשוט יתפקד רע ומה לעשות שלא כולם יכולים ללכת לקרבי? הם יכולים להיות אגב ימנים וציוניים לא פחות מאף אחד אז להעניש אותם? ועוד בסקילה?

מצטער אבל הקפיצה החדשה היא לצרוח ששוב הכנסנו את "טיעון אירן"
מה לעשות שהאיש ורבים אחרים מדברים על עונשים אירנים?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 יולי 2011, 10:41 
סמל אישי של המשתמש
אורנה אוסטפלד כתב:
סלח לי אבל שום מטאפורי
האיש דיבר על סקילה,לא על סתם עונש. נכון,סייג את זה לאבנים קטנות או להדיפה חלשה שלהן אבל בפירוש מבחינתו יש לסקול

אלא שאינך מדבר על עוד סמולני עוכר ישראל. אני מאד ציוני ומאמין בחשיבות השירות הצבאי. אני גם איש מאמין שיודע שבתורה דיברו על מורך לב כעל פטור ממלחמה. לא סקלו ולא הענישו,אדם שהוא רך לבב פשוט יתפקד רע ומה לעשות שלא כולם יכולים ללכת לקרבי? הם יכולים להיות אגב ימנים וציוניים לא פחות מאף אחד אז להעניש אותם? ועוד בסקילה?

ראשית, לא אני ולא הוא העלנו את נושא הסקילה. אותו בחור שהעלה את זה, בהמשך התברר שלא שווה אפילו לדבר איתו.
בקשר אלי, התייחסתי לזה כענין מטאפורי, ואותו בחור שהציע סקילה באבנים קטנות, היה נראה שהוא גם לא מתכוון לזה ברצינות.
אותי מעצבן טיעון איראן באופן כללי, וכל פעם שמישהו יעלה את זה בלי קשר- אני אעיר על כך.
כן, המדינה בעייתי בכל הנוגע להפרדת דת ומדינה (אין, למעשה, וחבל), אבל המרחק לאיראן הוא עצום.

שנית, כמעט בכל הודעה ציינתי שאין שום קשר לדעות של האדם. הוא יכול להיות שמאל או ימין, זה בכלל לא משנה.

הטיעון שאדם הוא רך לבב הוא מגוחך. מה אתה חושב, כולנו נולדנו סוסי קרב? כולנו מפנטזים בלילות על הסתערות עם חיפוי של מאגים? אלה דברים שאתה לומד, שאתה מתרגל.
ישנם אנשים שגם לימוד ותרגול לא יעזרו, אבל בשביל זה הם צריכים להתחיל. רובם לפחות.
מה נראה לך היתה התוצאה אם בבקו"ם כל אדם היה אומר שיש לו לב רכרוכי היה משוחרר מקרבי?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 יולי 2011, 10:44 
סמל אישי של המשתמש
אורנה אוסטפלד כתב:
סלח לי אבל שום מטאפורי

יאללה אורנה הבנת טוב מאוד למה שהתכוונתי סקילה, זה שאתה בוחר להתייחס רק שכמה מילים האלה זה בעיה שלך..
חוץ מיזה לא דיברתי(אני חושב..)על אנשים שמפחדים, למרות שהפחד הוא גם מתחלק לשני חלקים אבל לא חשוב..
בכל מקרה אני מדבר יותר על אנשים שלא בזין שלהם (מצטער על הגסות)לשרת בקרבי והם לא רוצים להיות "פריירים"עלאק, ומתאים להם להיות 4 שעות ביום ולא לעשות כלום חוץ מלפתוח פחיות על חשבון צה"ל. עליהם אני מדבר אנשים שחזקים וחסונים אבל כל יום יושבים במשרד בלי לעשות כלום.
ואם מישהו לא הבין, כשאמרתי סקילה לא התכוונתי בפועל לסקול תרתי משמע אלא כעונש(מה גם שאחרי ההודעה עם הסקילה כתבתי שהם צריכים לקבל עונש).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 יולי 2011, 10:51 
סמל אישי של המשתמש
לאיודע מי העלה,העובדה שהבחור כתב את הדברים הללו,לא מטאפורית ולא נעליים,הביאה אותי להעלות את זכר אירן לברכה
ציטוט:

לא כיוונתי אליך את דבריי ואני לא מבין מה אתה רוצה ממני. במקרה שלו בהחלט יש מקום להשוואה. אגב דווקא בנושא הזה אין ממש קשר להפרדת הדת המדינה,מדובר בעיקר בלאומניות קיצונית שיכולה להיות חילונית לחלוטין
הטיעון הזה שפוי,הגיוני וכבר בזמן אבותינו דיברו עליו וכמו שאמרתי פטרו אנשים כאלה מלצאת לקרב (אגב אני מניח שלא פטרו אותם לחלוטין והם עשו דברים אחרים,מנהלתיים יותר,שעזרו גם הם למאמץ המלחמתי ופה ראוי שיהיה ברור:אני מדבר על שירות קרבי בכלל,אדם שמשתמט לחלוטין איננו ראוי בעיני ולא שיש לסקול אותו חלילה)
בהזדמנות אביא את התימוך הדתי ובכל מקרה אתהטועה גם מבחינה פסיכולוגית. לא כולם בנויים לזה גם אחרי הרבה אימונים,לעיתים אתה תסבול מחיילים נחותים שישתינו במכנסיים בזמן קרב גם לאחר אימון של 3 שנים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 יולי 2011, 10:53 
סמל אישי של המשתמש
אדום עד לגרדום כתב:
אורנה אוסטפלד כתב:
סלח לי אבל שום מטאפורי

יאללה אורנה הבנת טוב מאוד למה שהתכוונתי סקילה, זה שאתה בוחר להתייחס רק שכמה מילים האלה זה בעיה שלך..
חוץ מיזה לא דיברתי(אני חושב..)על אנשים שמפחדים, למרות שהפחד הוא גם מתחלק לשני חלקים אבל לא חשוב..
בכל מקרה אני מדבר יותר על אנשים שלא בזין שלהם (מצטער על הגסות)לשרת בקרבי והם לא רוצים להיות "פריירים"עלאק, ומתאים להם להיות 4 שעות ביום ולא לעשות כלום חוץ מלפתוח פחיות על חשבון צה"ל. עליהם אני מדבר אנשים שחזקים וחסונים אבל כל יום יושבים במשרד בלי לעשות כלום.
ואם מישהו לא הבין, כשאמרתי סקילה לא התכוונתי בפועל לסקול תרתי משמע אלא כעונש(מה גם שאחרי ההודעה עם הסקילה כתבתי שהם צריכים לקבל עונש).
אוקיי,תודה על ההבהרה. זה נראה רע בשורה ההיא ובאמת האמנתי שאתה תומך בסקילה בפועל
אני גם לא אוהב השתמטות כשבאה שלא ממניעים פסיכולוגיים או אידיאולוגים אבל אם הם בכל זאת מסיימים 3 שנים,גם טוב

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 יולי 2011, 10:54 
למה לא שווה לדבר?
קשה לך להתמודד עם אותה דמגוגיה שהצגת בהודעה לפני?

לא מפתיע מאדם אטום כמוך

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 יולי 2011, 10:58 
מהקצת הודעות שהספקתי לקרוא פה-
אדום נחמד- :ROSE:

עזרן- אין דבר כזה מנטלית לא יכול, לי היו לילות שבכיתי כמו ילדה בצבא, שרציתי לצאת מקרבי, אני לא אשקר לך זה לא דבר קל, במיוחד שאליי עוד התכנלו כי היתי על תקן "הצפוני העשיר".
אבל זה מחשל, יש גאווה להיות קרבי ושאתה מסיים את השירות אתה יוצא אדם אחר לגמריי.
כל אדם שיכול מבחינה פיזית ומבחינה של ת"ש חייב להיות בקרבי!
או קרבי או כלא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 יולי 2011, 11:06 
סמל אישי של המשתמש
לירון האדום כתב:
או קרבי או כלא.

תודה לאל שכבר לפני 2000 שנה היהדות היתה יותר מתקדמת מכם

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 189 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 2 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: