http://www.mynet.co.il/articles/0,7340, ... 03,00.htmlאלי טביב: פחות או יותראני שומע אוהדי הפועל תל אביב, קורא את שביבי האופטימיות שלהם ותוהה: יכול להיות שיש באלי טביב יותר משהעין רואה?
1. לפעמים, אי שם בלילה, יש לי הזיות. אני חוזה בהבזקים ממשחקי כדורסל גדולים, וגם קטנים, מזמזם שירים נהדרים, וגרועים, ומשחזר ציטוטים מתוכניות טלוויזיה אהובות, וגם שנואות. השבוע, בעת שהירח חייך אליי והלילה השכין רוגע מוזר, עלה לו ציטוט מסיינפלד. קצת הומור באמצע הנמנום אף פעם לא הזיק. "אולי יש בניומן יותר ממה שהעין רואה", שאלה לפתע איליין את ג'רי, והוא ענה, בלי לחשוב יותר מדי: "יש פחות".
ואז הגיע הבזק נוסף, הבזק טביבי, אלא שהיה מדובר בהבזק מציאותי שנסמך על טקסטים מדאיגים שקראתי בפורום אוהדי הפועל ושמעתי במו אוזניי. יותר מדי אוהדים הפכו בעת האחרונה לשרלוק הולמסים קטנים: באמצעות זכוכית מגדלת אימתנית הם מנסים לאתר את כוונותיו הטובות של אלי טביב, משכנעים את עצמם באופן ראוי להערכה כי מדובר באיש עסקים ממולח שיודע מה הוא עושה, שאם הוא רב עם הראל יש לכך מן הסתם סיבה טובה, שהרי לא במקרה מדובר בבעל הון.
הם מנסים, ואף מצליחים, לאתר שביבי מידע שיבהירו להם כי טביב אוהב באמת את הפועל ורוצה בטובתה ורק בה, ובוודאי שעל חשבון טובתו האישית. אותם רסיסי מידע מספרים לחברים האדומים כי מדובר בפילנתרופ שרוצה להשקיע בכדורגל הישראלי. והנה, פורסם שהוא אפילו ישדרג את מגרשי הנוער.
יש כאלה, רבים, שמטיחים בפני הבלשים המקומיים את מעלליו של טביב בכפר סבא, את החורבן שהשאיר במועדון, את לקיחת כל שחקני המפתח, את הירידות, הניהול המביך, הכישלונות המקצועיים והאדמה החרוכה שנותרה אחריו, אלא שהאופטימיים האלה מאמינים כי "הפועל תל אביב היא לא כפר סבא, פה טביב לא יוכל לעשות מה שעשה שם, בגלל הקהל", כאילו לא היה שאול איזנברג מעולם.
אני מניד את ראשי מצד לצד בעצבנות, מנסה להיפטר מהזיות הבלהות האלה, מנער את הראש, אומר לעצמי שמדובר בחלום, שלא באמת קראתי את הדברים האלה, שלא מדובר במחשבות אמיתיות, שמוחי שוב מתעתע בי, אבל ללא הועיל. רגע לפני השינה מופיעה שוב איליין בניס. הפעם היא, משום מה, מדברת עברית. "יכול להיות שיש באלי טביב יותר ממה שהעין רואה?", היא שואלת. "יש פחות!" אני צורח. וכמעט מעיר בית דירות שלם.
2. נסו לדמיין את שמעון מזרחי, בדיוק לפני שנה, מודיע כי מכבי תל אביב מוותרת על השתתפותה ביורוליג, מהטעם הפשוט שלא זכתה באליפות המדינה. נסו לדמיין 93 אחוז מהאוהדים הצהובים תומכים בהחלטה. אם הצלחתם סימן שהדמיון שלכם כה מפותח עד שמוטב שתתעסקו בכתיבת תסריטים.
הניסיון לאתר מניעים כלכליים בוויתור המופלא של הפועל תל אביב על ליגת העל עקב הסיבה המוזרה שהקבוצה לא עלתה על המגרש מבהיר שוב עד לאן הידרדרה תרבות הספורט בישראל, ועד כמה רחוקה הפועל תל אביב מהתפלשות בסחי של הכדורסל הישראלי. במדינת "אני לוקח כי אני יכול", יש מועדון אחד שלוקח רק כשזה באמת מגיע לו. והמילה שריון היא עבורו קלון ולא דרך חיים.