ערן כתב:
הפועל, אין לי מושג על איזה מרירות אתה מדבר.
ראשית, בסך הכל ציינתי בתחילת האשכול, כשנפתח הסקר, שראוי להבחין בין דיעותיהם של בעלי מנוי ובין כאלה שאינם בעלי מנוי. כמובן שכל אחד זכאי לדיעה, אך עם זאת יש משמעות בעיני לעובדה שמישהו שלא היה בעלי מנוי בשתי העונות האחרונות - תסכים איתי שהן היו מהטובות בהיסטוריה של הקבוצה - יכריז כי גם השנה לא ירכוש מנוי. אפשר להסתכן ולומר שאוהד כזה ממילא לא היה רוכש מנוי העונה - חרם או לא חרם, טביב או מוני, גוטמן או קשטן - אבל בכל אופן, זה צובע את העקרונות שלו בצבעים קצת שונים, עם כל הכבוד.
שנית, לא הבעתי שום הסתייגות ממי שיחליט לא לעשות מנוי השנה נוכח ההתנהלות בקיץ הזה או בעונה החולפת. גם אני נגעל. גם לי זה כואב. אבל כמו שלא נהפוך את כל מי שיחליט לא לעשות מנוי ללא אוהד שמפקיר את הקבוצה, מגוחך באותה מידה לטעון שמי שכן יעשה מנוי הוא זה שלא באמת אכפת לו ממה שקורה בקבוצה. אי אפשר לאחוז במקל הזה משני קצותיו. אף אחד לא מחזיק פה באמת הבלעדית של מה טוב להפועל.
בסופו של דבר (וגם בתחילתו), גם העונה אעשה מנוי. לא אעטוף את זה בכל מיני איצטלות של "להיות שם בשביל הקבוצה" או "דווקא כשקשה" וגו'. אעשה מנוי כי הפועל היא אחד מהדברים הכי חשובים לי בחיים, אחד הדברים שבהם אני עסוק פיזית ונפשית הכי הרבה, הדבר שמזין לי כל סופ"ש ואת הימים שלאחריו/לפניו, וזה באמת לא רלוונטי - מצטער - מי מנהל את הקבוצה, מי על הקווים ואם משחקים עם יומברו או קאפה.
וגם: אני מסרב לראות באי קניית מנוי מהלך צרכני שאמור להשיג מטרות כלשהן, בעיקר כי - וסלח לי על הפילוסופיה שלהלן - על ידי הפיכת היחסים בין אוהד לקבוצה ליחסי לקוח-עסק (על כל המשתמע מכך, לרבות חרם) יש בדיוק את עקירת הרומנטיקה מהכדורגל ואת העצמת דינמיקת המסחור שבו, שמהם נחרדים לא מעט אנשים, גם אתה. אבל זה כבר דיון יותר מעמיק ועקרוני, ולכן אתה מוזמן להסתפק בפסקה הקודמת לסיבות שבגינן ארכוש גם השנה מנוי. בלי מירמור על אף אחד.
ערן, אני מסכים עם חלק גדול ממה שאתה אומר, למרות הכל, אתה לא חושב שיש איזה גבול רציונלי לרומנטיקה?
אם מחר טביב מחליט להעביר את משחקי הבית לרמת גן? גם אז תרכוש מנוי?
למה האוהדים הרומנטיים של קבוצת הכדורסל הפסיקו להגיע למשחקים כשהיא חזרה לידי שאול?
דוקא מהלך מאורגן של אוהדים כמחאה על התנהלות הקבוצה הוא אקט הרבה יותר חברתי מאשר צרכני כי הוא לא יכול לקרות כמעט באף מגזר שבו צרכנים רגילים רוכשים מוצר.
גילוי נאות: לא היה לי מנוי בשנתיים האחרונות וגם לא ארכוש השנה בכל מקרה בגלל דברים אחרים שמטרידים אותי כמו מחירי המנויים, ימי המשחקים ומחיר מנויי ילדים. אני לא חושב שזה עושה אותי לפסול דעה בעניין.