bruno conti כתב:
העיסקה על אלרואי כהן היתה מחדל נוראי ויש לה השלכות עד היום.
גם שחר לא משחרר כספים...ויש לו את המועדון מספר 1 בארץ. ממתי נהינו עשירים כאלה שנתניה רוצה מיליון דולר על עזרא??? הזוי ולא נורמלי
הם פשוט התרגלו שיש פראייר שמשלם אז יאללה לעסקה הבאה.
טביב צריך להוריד את הסכומים כי הם לא נורמליים, הוא חושב עיסקי ולא רגשי ואולי ייקח קצת זמן אבל העניים עדיין
יצטרכו את הכסף של האמידים יותר, רק שהסכומים יירדו. זו אסטרטגיה שמישהו חייב ליישם אותה כי לאורך זמן זה מוביל לאבדון וגרעונות מאד גדולים. תן ילדים שלך לשחק תן לגורדנה, תשקם את מחלקת הנוער, ככה זה עובד בקבוצות הכי גדולות בעולם ופה בארץ אצל חיפה בעיקר ואתה רואה תוצאות לאורך השנים.
גם מוישיק תאומים ניהל כמו אוהד שפכו כספים הביאו דאבל הצגות באירופה אבל אין המשכיות , אתה לא שואל את עצמך למה? כי אין איזון! אין הסתכלות קדימה, זבנג וגמרנו. וככה המועדון שלך נראה מאז היווסדו. זבנג וגמרנו.
אני לא אומר שטביב הוא יענקלה שחר של הפועל וחובת ההוכחה היא עליו, והעבר שלו לא יצירת פאר וכו...
אבל צריך לתת לו הזדמנות לנסות בדרך שלו.
1. אני לא יכול לשמוע יותר את השטות הזאת על "טביב פועל מהשכל ולא מהרגש". טביב השקול העיף קיבינימט את חבר שלו אבוקסיס (שיום קודם נסעו ביחד לגמר ליגת האלופות) כי הוא נעלב ממנו והעדיף לשלם כפול (!!!) לקשטן. ממש חשיבה עיסקית. כנ"ל לגבי קצרה שהיה לו ריב איתו אחרי שנים של חברות.
2. איך יצא למוני
חינמוני שם של בזבזן? האיש הזה במשך שנים (עד ליגת האלופות) היה מביא רק שחקנים בהעברה חופשית, כששכטר היה היוצא מן הכלל. זה כזה שטות להגיד עליו שהוא בזבזן. הוא האבא של הקמצנים בכל הנוגע לרכישת שחקנים, אבל הוא לפחות לא היה מתקמצן בחוזים ומפוצץ עיסקאות על 20 אלף דולר לפה או לשם.
3. למה יענקלה מרשה לעצמו לחסוך ולהעלות שחקנים מהנוער? כי הוא משקיע בנוער! כי הנוער שלו מוכשר (קינן, רפאלוב, גאדיר) ואם לא אז הוא מביא שחקנים בגיל נוער (גולסה, כיאל) ואז הוא באמת לא צריך להוציא סכומי עתק על רכישות, למרות שתראה שהשנה גם הוא פתח את הכיס כשאין ברירה.
4. על הנייר זה טוב ונחמד להגיד "תן לילדים לשחק", אבל איך שאני רואה את הדברים, הילדים אחרי המחזור של ביברס, בן סהר, בונדר ודואני פשוט פחות מוכשרים. אתה לא תעלה סתם שחקנים מהנוער רק כדי להגיד שאתה משתמש בנוער של המועדון. אם תשקם את מחלקת הנוער (וגם את זה טביב לא רוצה לעשות והוא חושב שצריך לעבוד שם בהתנדבות), אולי יצא לך משם בן סהר או ביברס נאתכו.
5. אין איזון באף קבוצה חוץ ממכבי חיפה. אני מקווה שיום אחד זה יהיה גם אצלנו, אבל יש לי הרגשה שזה לא יהיה טביב שיביא את האיזון.
וערן צודק, במציאות של היום קבוצות יכולות להרשות לעצמן "להתאבד" כלכלית על אליפות ואח"כ על ליגת אלופות (כמו שעשינו שנה שעברה), ולצאת ברווח של פי 10.