http://www.nrg.co.il/online/3/ART2/249/ ... =3&cat=620ציטוט:
יו"ר הפועל ת"א לשעבר שאול אייזנברג פנה הבוקר (א') לעו"ד רועי מילר, אליו העביר בדצמבר 2009 את הזכויות על השם "הפועל ת"א", והודיע לו כי בעקבות החלטת ראשי הקבוצה לוותר על העליה לליגת העל, הוא מבקש כי הקבוצה תחזור לשמה המקורי "הפועל אוסישקין".
שאול איזנברג. דורש את השם בחזרה צילום: אלן שיבר
אייזנברג ציין כי לא העביר את הזכויות על השם בחינם, כדי שהקבוצה תמשיך לשחק בליגות נמוכות: "נהגתי להעביר את הזכות על השם בחינם, בעיקר כי מקבוצת ולדימיר גוסינסקי הציגו לי מצג לפיו הם מתכוונים לעלות לליגת העל ולהתמודד על האליפות. אבל כולם עובדים פה על כולם, ואותם אנשים שרדפו אחרי עד הבית, כשלו בענק.
אייזנברג תקף את ראשי הקבוצה וטען שאחרי ארבע שנים הם כשלו כלכלית, ולא הצליחו לעמוד ביעדים שהציבו לעצמם, להתמודד כקבוצת צמרת בליגת העל, ולקרוא תיגר אפילו על מכבי ת"א.
עוד אמר כי הפועל ת"א של העונה האחרונה הייתה שווה מקצועית מקום 6-7, ורק בעזרת הקהל שלה היא הצליחה להגיע לגמר הפלייאוף, אבל שם, בלי שחקנים טובים באמת, הובסה 3:0 ע"י הבקעה.
אייזברג טען כי בפעמיים שהקבוצה עלתה ליגה בתקופתו, הוא הביא שחקנים כדוגמת: מקנטס, שמעון אמסלם, גיא גודס, דרור חג'ג' ואלון שטיין, אבל הפעם החבורה שלקחה את הקבוצה, לא מסוגלת לכך: "הפועל ת"א השיגה חמש אליפות, ארבע גביעי מדינה, ובשמונה שנים הופיעה בגמרים של פלייאוף וחצי גמר יורוקאפ.
"בעשור האחרון אנשי עסקים השקיעו בקבוצה יותר מחמישים מיליון שקל, אבל היום אלף איש או יותר שמנהלים אותה, לא מסוגלים להעמיד תקציב של חמישה מיליון שקל, ומדברים איתי על חוסר ספורטיביות.
הפועל אוסישקין או הפועל ת"א? צילום: אלכס רוזקובסקי
"ההודעה שלהם כי הם לא יעלו ליגה היא בכייה לדורות, כי בעונות הבאות היריבות שלהן, אם זאת אשקלון או נהריה, ישקיעו פי כמה יותר כסף מהם, וינצחו אותם. כל ההבטחות שקיבלו מרון חולדאי על עזרה ואולם חדש, לא היו ולא יקרו.
יצוין כי יו"ר הנהלת עמותת הפועל ת"א רמי כהן, הגיב על דבריו שאול אייזנברג ואמר: "הבן שלי בן החמש היה מגדיר את זה כשטויות במיץ עגבניות. שאול לא קשור היום להפועל ת"א.
"אנחנו עומדים במטרות, הגדרות וערכים שהגדרנו לעצמנו. זה לא שסיימנו במקום ראשון והחלטנו לא לעלות. אני מקווה שההצבעה בעמותה תהיה תואמת שלא נעלה העונה, אבל אני מבטיח שבעונה הקרובה נעמיד קבוצה חזקה שתעשה הכל כדי שנעלה ליגה על המגרש".