mbracha כתב:
רדנקו כתב:
עומרי קנדה כתב:
גביזון כתב:
אני בטוח שטביב יעזוב אותנו (יש לך ספק קלוש שהוא יעזוב?), אם הוא ייקח לבואנו (אם ישאר) את חולצת טריקו הפועל שקיבל מהמועדון שעולה 15 שקל, אתה כבר תמצא לזה צידוק.
אין ספק שמדובר במיליונר חסר תקדים.
בוא אני ישאל אותך שאלה פשוטה(או יותר נכון קצת מסובכת

)
אתה בעלים של עסק,משקיע בו ממיטב כספך במשך 10 שנים ולא זוכה לשום רווחים(העסק לא רווחי במיוחד,או יותר נכון לא רווחי בכלל).
מגיע יום שבו אתה מחליט להחזיר את העסק לאגודה שהחזיקה בו לפני שרכשת אותו,כמובן שאת העסק אתה מחזיר להם בלי חובות כי כבר כיסית אותם במשך השנים.
לא תרצה איזשהו פיצוי כספי?
כסף טביב לא קיבל אז הוא לקח שחקנים ודברים שהוא רכש במהלך ה-10 שנים ומכר אותם בשביל לחסות את ההוצאות שלו.
זה לגיטמי וגם אתם יודעים את זה.
עמותת הפועל כ"ס צריכה להגיד לו תודה על ה-10 שנים של ההשקעה, בתוספת כיסוי החובות ולשתוק!
תגיד לי אתה ראית את הדוחו"ת הכספיים של כפר סבא?
אתה יודע שטביב לא עשה שם רווח?
אתה יודע שהוא הוציא גרוש מהכיס שלו עבור הקבוצה?
אני אומר לך שטביב הרוויח שם כל שנה מעל ל-250 אלף דולר.
עסק מפסיד?
כן בטח. טביב החזיק עשר שנים עסק מפסיד ובגלל זה הוא לא רצה לעזוב אותו.
אני שואל אותך בשיא הרצינות, ולא כדי לשמש סניגור לאף אחד, איך אפשר לעשות כסף מהפועל כ"ס? למיטב ידיעתי הקבוצות היחידות שרשמו עונות רווחיות בעשר השנים האחרונות זה הפועל ת"א וחיפה. אם הקבוצה שם לא סיימה ברווח, וטביב כיסה את החובות כשהוא עזב, מבחינת חוק שימור החומר אין מצב שהוא הרוויח כסף. אני כמובן מדבר רק על התקופה בכפ"ס נטו, לא על ההגעה להפועל. הוא בסך הכל עשה שם רכש לא רע בכלל לאורך השנים, במיוחד בשנה האחרונה שלו, לא ייצא שחקנים לאירופה, לא השתתף במפעלים אירופיים, לא זכה בתארים, אין הרבה מנויים לקבוצה שם (וגם אלו שיש קונים במחיר נמוך משמעותית ממחיר מנוי של קבוצת צמרת), הוא קנה אותה ב- 200K שקל.
אני תמיד הנחתי ועדיין מניח, עד שלא יוכיחו לי אחרת (ואין לי בעיה לשנות את דעתי), שטביב קנה את כפ"ס בתור צעצוע שהוא זרק לאשפה ברגע שנמאס לו ממנה.
ההנחה שלך שגויה מאד.
אין כמעט אף קבוצה בליגת העל שלא מייצרת רווח בסוף השנה.
ההכנסות שמקבלים מהטוטו, טלביזיה (ועיריות בחלק מהקבוצות) וכו' הן מאד גבוהות, וזה עוד לפני ספונסרים, כרטיסים ומנויים.
הרווח יכול להיות קטן כמו שהיה בכ"ס (שאין לה קהל גדול במיוחד) וגדול מאד כמו שהוא בקבוצות כמו הפועל תל אביב שמוכרת הרבה כרטיסים ומנויים.
איך אתה חושב שאנשים כמו אשר אלון (או אפילו שיימן מהרצליה) מסוגלים להחזיק קבוצות?
נראה לך ששיימן מביא כסף מהבית?
נראה לך שירון קוריס מר"ג הביא בזמנו כסף מהבית?
אם אתה לא מנסה לייצר קבוצת צמרת במקום שאין בו קהל רב (כמו נתניה למשל) אתה לא צריך להוציא כסף מהכיס.
הדבר היחיד שאתה צריך לפעמים לעשות זה לשים צ'ק אישי (או של חברה בבעלותך) בבקרה, אבל כל עוד הקבוצה מאוזנת, אף אחד לא צריך לפדות את הצ'ק והכסף הזה נשאר אצלך בכיס.