ממליץ לכולם לקרוא את הכתבה הזאת על אתלטיקו מדריד.. איך שזה נראה זה אחד לאחד אלי טביב..
מתוך עיתון הארץ:
http://www.haaretz.co.il/hasite/spages/1230490.htmlאוהדי אתלטיקו מדריד מכירים היטב את המשולש הזה - תקוות גדולות על חזרה לצמרת הגבוהה; עונות שמתבטאות בדגדוג שוליה ובעלייה למפעל אירופי, במקרה הטוב; ופרידה מכוכבים. פרננדו טורס, הילד שהיה יקירם, נמכר זה מכבר. סימאו, בעצמו שחקן פופולרי מאוד, עזב בינואר. אלא שמאז הסתיימה העונה - מתסכלת כרגיל - אפילו נאמני ויסנטה קלדרון לא מאמינים למה שקורה בקולצ'ונרוס, אותה קבוצה שלפני שנה זכתה בליגה האירופית ובסופר-קאפ האירופי.
דייגו פורלאן, האיש שעל שמו רשומים גביע הליגה האירופית וכמעט 100 שערים בארבע עונות, הודיע כי אינו מעוניין להמשיך. קבוצות מטורקיה התעניינו, הצעה שהגישה אל וואסל של דייגו מראדונה נדחתה. החלוץ בן ה-32, שרוצה לבלות את שנותיו האחרונות במקום בו יוכל להרוויח הרבה, ליהנות מרמת כדורגל ולפטפט בספרדית, בחר כנראה במקסיקו. אתמול פורסם כי סיכם בקבוצת אמריקה, שתשלם לאתלטיקו 13 מיליון יורו ותעניק לו חמישה מיליון יורו לעונה.
מבין השחקנים הפעילים באתלטיקו, רק סרחיו אגוארו כבש עבורה יותר שערים מפורלאן. וגם הוא רוצה לעזוב. בהודעה רשמית סיפר הארגנטינאי כי "מיצה את עצמו
בוויסנטה קלדרון" וביקש לחפש אופקים חדשים. במלים אחרות, קבוצה מצליחה באמת. האופקים הללו, אלו, אגב עשויים להיות בתוך מדריד, אצל היריבה העירונית השנואה. המחמאות שהשמיע ז'וזה מוריניו על השחקן היו רמז אחד; השבחים שהרעיף מראדונה, חמו של אגוארו, על מאמן ריאל היו אחר.
ואם כל זה לא מספיק, השחקן הכי טוב שגדל בנוער של אתלטיקו מאז טורס - השוער דויד דה חאה - נמצא בדרך למנצ'סטר יונייטד, לפי המנג'ר אלכס פרגוסון. המסמר האחרון בארון. שלושת ה-כוכבים, גיבורי העונה האירופית של 2010, לא ילבשו אדום-לבן בעונה הבאה.
האוהדים מתפוצצים מכעס. הם זוכרים היטב לא רק את התהילה האירופית בעונה הקודמת, אלא גם את התקופה בה היתה אתלטיקו שם דבר. את העידן שקדם להשפעתם של חוק בוסמן והכסף העצום, כשקבוצתם זכתה בדאבל הספרדי ב-96'. שלא לדבר על תקופות קדומות יותר.
"מכירת חיסול", "פשע נגד אתלטיקו", "בושה וחרפה, מוכרים את השחקנים הטובים ביותר, אין לנו עתיד", "מי ישחק אצלנו בעונה הבאה? שחקני נוער או שחקנים בינוניים של מרכז טבלה ותחתית", נכתב בזעם בפורומים של האוהדים. חלקם אף ארגנו הפגנה מול ויסנטה קלדרון. נתראה בברנבאו?
האיש במרכז הסערה הוא אנריקו סרסו, נשיא אתלטיקו מזה שמונה שנים. אם מכירת "אל ניניו" טורס לליוורפול ב-2007 פגעה קשות בפופולריות שלו, היתה זו שורת צעדים בהם נקט מאז שהפכה אותו לדמות מתועבת בקרב הרוחיבלאנקוס. הם הראו כי הארנק קודם אצלו לכל.
את האוהדים מטריפה מכירתו של ויסנטה קלדרון. האיצטדיון יושב בלב רובע ארגנסואלה, על גדות נהר המנסאנראס במערב מדריד, בדיוק באזור של אוהדי אתלטיקו. בעוד שנתיים הוא ייהרס לטובת פארק ומבני משרדים, בעוד הקבוצה תקבל מהעירייה תמורה כספית גבוהה עבור האדמות ותעבור לשחק באיצטדיון חדש שיוקם בפרברים הצפון מזרחיים. כל ההפגנות והמחאות של האוהדים לא עזרו, אבל מאז התקבלה ההחלטה מסתובב סרסו עם שומרי ראש צמודים, לפחות שלושה-ארבעה סביבו בכל רגע נתון. בכל משחק הוא מתקבל בשריקות בוז, קריאות מחאה, שלטי שנאה והרבה קללות. מכירתו בינואר של סימאו, שחקן שנהנה מכימיה מצוינת עם האוהדים, הראתה שאינו לומד. שלוש המכות שנחתו עתה הותירו את האוהדים המומים.
"הוא טיפוס מפוקפק ביותר, כזה שימכור את בני משפחתו אם רק יתאפשר לו. כל מה שמעניין אותו זה כסף. הוא מושחת ומקומו בכלל מאחורי סורג ובריח", אמר אחד מאוהדי אתלטיקו ל"מארקה". הוא לא היה קיצוני. דבריו שיקפו את דעתם של אוהדים רבים.
מקצת האוהדים החליטו להקים מאהל מחאה מול ויסנטה קלדרון, עד שתבוטל לפחות מכירת דה חאה ואגוארו. "אם מוחים סביבנו על שחיתות פוליטית, אז אנחנו צריכים וחייבים למחות על שחיתות באתלטיקו אהובתנו", אמרו חלק מאנשי האוהלים לעיתונאים. העובדה שאגוארו עלול לעבור לריאל לא תורמת לתחושות, למרות שפלורנטינו פרס, נשיא הבלאנקוס, אמר בשיחות סגורות כי ישתדל לא לקנות את הארגנטינאי כדי למנוע מתחים במדריד. גם כך, 53% מקוראי העיתון "אס" חושבים שהחלוץ ילבש לבן בעונה הבאה.
כאשר לאבטלה גואה ולתסכול פוליטי מצטרפת צפייה בקבוצה האהובה שלהם מתפרקת מכל נכסיה, מאוד לא קל לאדומים-לבנים. ההווה בעייתי, העתיד קודר. איך נכתב ב"מארקה": "עם אגוארו, פורלאן ודה חאה, אתלטיקו סיימה במקום השביעי. מה יקרה בעונה הבאה כאשר שלושת הסטארים האלו לא יהיה בה?".