כיפה אדומה כתב:
ערן, אתה מתייחס לטפל ולא לעיקר.
אף אחד לא רוצה לרדת ליגה. בטח שלא להתפרק.
אבל גם אני מוכן לעשות שנתיים בינוניות ולוותר על הישגים אם זה מה שיציל לי את הקבוצה.
ואז מה? איך שנתיים רעות יצילו לך את הקבוצה? או להתפרק? טביב רוצה לנהל את הפועל כמו עסק, וגם הוא מבין שכדי שהעסק יהיה רווחי הוא צריך להצליח. אני מאוד אוהב את הכיוון של שחקני הרכש שפוזלים לכיוונם: צעירים, רעבים, מוכשרים וכאלו שבעוד שנתיים אפשר יהיה למכור בלא מעט כסף. הפועל בתור חממה ליצוא כשרונות לחו"ל זה לא דבר נורא, אם כי חילופי הדורות חייבים להיות מתונים והדרגתיים (למשל לקבוע מדיניות שבכל קיץ ימכרו לכל היותר שלושה שחקנים לחו"ל, כתלות בגובה ההצעות). אם הכשרונות של הכדורגל היו שואפים להגיע להפועל ת"א כי הם היו מבינים שמפה הם יגיעו לאירופה, לעומת הבית קברות לכשרונות בצד השני של הכביש או מכלאת העבדים בזול של חיפה, היינו הקבוצה הכי דומיננטית בכדורגל הישראלי, בפער. וזה עוד יכול לקרות.
ולגבי יוסי אבוקסיס, יכול להיות שהוא יכשל. אבל אם הוא יצליח הפועל תוכל להרוויח מאמן להרבה הרבה שנים שמזוהה עם המועדון (ברור שהוא לא אדום טהור, או בן אדם זהב, אבל בכל זאת). אם יוסי יהיה מספיק טוב כדי להישאר פה 5-6 שנים ברצף כולנו נרוויח מזה, ולמרות שזה הימור מסויים, זה משתלם. גם אני העדפתי את רב"ש או עטר, אבל בסופו של יום גם הם נכשלו בקבוצות גדולות, באשמתם או שלא.
אבל מדהים שיש פה אוהדים שלדעתי היו שמחים יותר בהפועל בתחתית כדי שיוכלו להגיד "אמרנו לכם", מאשר שהפועל כן תצליח בעידן טביב והם יצטרכו לומר "טעינו" תוך כדי אכילת כובע.