תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 10 יולי 2025, 21:09

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 258 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: חוק העישון
הודעהפורסם: 30 מאי 2011, 15:39 
סמל אישי של המשתמש
הבלונדיני עם הנעל האדומה כתב:
מעניין מה כל נושאי הצלב נגד העישון הולכים לאכול היום בערב
תנו לי לנחש שבשר, נכון?
התעשיה המזהמת והאכזרית ביותר על פני כדור הארץ, ששמה בכיס הקטן את כל הסקטורים המזהמים והמזיקים האחרים
באותה נשימה בה הם ישאפו קמצוץ עשן שמישהו פלט לידם בבלומפילד רחמנא ליצלן, הם בוודאי לא יוותרו על הסטייק שלהם, שהוא הגורם המשמעותי ביותר שגורם לשינויים אקלים בימינו (18% מפליטות גזי החממה וזו הערכה שמרנית), לצריכת מים ואנרגיה (זיהום אוויר, תחלואה, תמותה) לזיהומי קרקע ומים, לשימוש בשטחים נרחבים והרס המגוון האקולוגי והביולוגי.

מדינות יטבעו בים וחלקים שלמים מהעולם יהפכו למדבר - אבל אני בטוח שהם לא יוותרו על הסטייק שלהם.

רגע, אין לכם אלטרנטיבה? תהפכו לצמחונים. הנה - יש אלטרנטיבה לא? אני אצטט את מקורמן בשינוי קטן: "הזכות היחידה שיש למכורים לבשר היא להיגמל". אגב, עוד לא דיברנו על האכזריות והסבל שכרוכים בהריגה השיטתית של מיליארדי יצורים חיים ומרגישים מדי שנה למען קיבתכם.

ושיהיה ברור - אני לא מאמין בכפיה ולא מציע לכפות הפחתה בצריכת בשר על העולם, כי כנראה שאני פשוט טיפה סובלני מדי. לא כמו האיסטניסטים פה שרוצים שכל העולם יתיישר לפי הטעם האסתטי שלהם.

הכה במעשנים והצל את ישראל! המעשנים הם אסוננו!

:HEART2: :HEART2:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 מאי 2011, 15:41 
סמל אישי של המשתמש
אחד אדום, תרשה לי לתקן אותך בדבר אחד קטן:
בירה דווקא כן מועילה, היות ומחקרים הוכיחו מעבר לכל ספק שצריכה מתונה של אלכוהול (כשתי מנות ביום) דווקא מועילה מאוד לבריאות.
אמנם מומלץ במיוחד לשתות יין אדום, אבל כל אלכוהול תורם משמעותית לבריאות (בהנחה שמדובר בצריכה מתונה כאמור).

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 מאי 2011, 16:03 
סמל אישי של המשתמש
teknoboy כתב:
בירה דווקא כן מועילה, היות ומחקרים הוכיחו מעבר לכל ספק שצריכה מתונה של אלכוהול (כשתי מנות ביום) דווקא מועילה מאוד לבריאות.
אמנם מומלץ במיוחד לשתות יין אדום, אבל כל אלכוהול תורם משמעותית לבריאות (בהנחה שמדובר בצריכה מתונה כאמור).

אתה מבין את האבסורד שבמדידה כמה משהו מועיל לי בריאותית כדי לחשב האם מותר או אסור לי להשתמש בו? כל עוד אני בן אדם פרודוקטיבי, שמשלם מיסים (ואני משלם הרבה מס) ואפילו עושה מילואים (תאכלס בגלל זה אני מעשן). אני מצפה שלא יכנסו לי לתחתונים בהנאות הקטנות שלי שתאכלס לא מפריעות לאף אחד חוץ מלפוריטנים פה ובממשלה

ואלכוהל בסופו של יום הוא אחד הסמים הכי מסוכנים בעולם...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 מאי 2011, 17:04 
סמל אישי של המשתמש
הלכתי בעמוד 2 וחזרתי ב 5, והלוגיקה העקומה עליה הצבעתי המשיכה ללא הרף.
כן, זה אסון שיש פדופילים וצריך לטפל בהם. כן, צריך לחזק את לימודי הליבה בחינוך החרדי. כן, חייבים להפסיק את אפליית האתיופים.
זה שיש הרבה בעיות זה נכון. זה לא אומר שעד שפותרים אותן לא צריך לפתור את בעיית העישון.

זה שהעישון הוא מפגע זה קונצנזוס במערב וגם בישראל. אין לכם סיכוי לשכנע שזה לא מפגע, כי אנחנו סובלים מהמפגע הזה כל הזמן.
אני לא סובל משחרור הגזים של הקהל בבלומפילד, ולא תשכנעו אותי או אחרים שכן. אני כן סובל מהסיגריות, וכמוני רבים אחרים. אנחנו לא רוצים לסבול, תסבלו אתם מהההפסקה הקצרה בצריכת הסם המסריח שלכם.
זה שאתם מעדיפים שאני אסבול ולא אתם זה ברור, אבל לא תשכנעו אותי שזה באמת עדיף.

הבעיה העיקרית היא כמובן האכיפה. במדינת ישראל יש הרבה חוקים טובים ורובם אינם נאכפים כלל. אני לא רואה סיבה למה העישון יהיה יוצא דופן.

נא לא לצטט הודעות של אנשים לא ראויים, שיישאר מוסתר, תודה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 מאי 2011, 17:09 
סמל אישי של המשתמש
its-sick כתב:
כן, זה אסון שיש פדופילים וצריך לטפל בהם. כן, צריך לחזק את לימודי הליבה בחינוך החרדי. כן, חייבים להפסיק את אפליית האתיופים.
זה שיש הרבה בעיות זה נכון. זה לא אומר שעד שפותרים אותן לא צריך לפתור את בעיית העישון.

זה שהעישון הוא מפגע זה קונצנזוס במערב וגם בישראל. אין לכם סיכוי לשכנע שזה לא מפגע, כי אנחנו סובלים מהמפגע הזה כל הזמן.
אני לא סובל משחרור הגזים של הקהל בבלומפילד, ולא תשכנעו אותי או אחרים שכן. אני כן סובל מהסיגריות, וכמוני רבים אחרים. אנחנו לא רוצים לסבול, תסבלו אתם מהההפסקה הקצרה בצריכת הסם המסריח שלכם.

הבעיה העיקרית היא כמובן האכיפה. במדינת ישראל יש הרבה חוקים טובים ורובם אינם נאכפים כלל. אני לא רואה סיבה למה העישון יהיה יוצא דופן.

:ROSE: מחזק כל מילה.

הקטע המרתיח הוא כמובן זה המודגש. כל כך ישראלי. כל כך חסר התחשבות.

"מפריע לך העישון? אתה לא חייב לעמוד פה/לבוא לפה"
"אתה סובל בגללי? מעדיף שאתה תסבול מאשר שאני אפסיק".

הבעייה היא שהחזק במקרה הזה (כמו בכל כך הרבה מקרים אחרים) הוא הפוגע. ובישראל, כמו בישראל - החזק הוא זה שמכתיב. לא הצודק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 מאי 2011, 17:17 
אחד אדום כתב:
teknoboy כתב:

אתה מבין את האבסורד שבמדידה כמה משהו מועיל לי בריאותית כדי לחשב האם מותר או אסור לי להשתמש בו? כל עוד אני בן אדם פרודוקטיבי, שמשלם מיסים (ואני משלם הרבה מס) ואפילו עושה מילואים (תאכלס בגלל זה אני מעשן). אני מצפה שלא יכנסו לי לתחתונים בהנאות הקטנות שלי שתאכלס לא מפריעות לאף אחד חוץ מלפוריטנים פה ובממשלה

אני יכול לקבל את הגישה שבגדול אם אתה אדם מבוגר המדינה לא צריכה לקבוע לך מה בריא ולא בריא לך ולמנוע ממך לעשות דברים או לצרוך מוצרים שיכול להיות שמזיקים לבריאות שלך, וכל זאת על עוד אלו שנמצאים לידך לא נפגעים מההחלטות שלך. הגוף שלך. ההחלטות שלך. הבריאות שלך. תעשה מה שבראש שלך.
רק שסיגריות לא עומדות בקריטריון הזה. אני מקווה שברור לך שאם היו ממציאים סיגריה שלא פולטת עשן (להוציא אולי עשן שכולו נשאף ע"י המעשן), אף אחד מהחוקים האלו לא היה עובר. תשאל את המיליטנטים הכי גדולים בתחום מה הם חושבים על טבק ללעיסה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 מאי 2011, 17:24 
סמל אישי של המשתמש
כל כך הרבה עמודים ולא עניתם על השאלות החשובות.
איפה מותר ואיפה אסור לעשן,והאם מעלים את המחירים?ושאין יותר פאקטים?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 מאי 2011, 17:27 
בונדרוב כתב:
כל כך הרבה עמודים ולא עניתם על השאלות החשובות.
איפה מותר ואיפה אסור לעשן,והאם מעלים את המחירים?ושאין יותר פאקטים?

כרגע החוק עוד לא עבר(ייקח לו שלושה חודשים בערך).
לפי החוק החדש יהיה אסור לעשן ברציפים של הרכבת ובתחנות אוטובוס. יהיה אסור לעשן במקום ציבורי כמו גני אירועים.
לגבי פאקטים- בדיוטי פרי מוכרים סיגריות בזול בגלל הפטור ממע"מ, רוצים לבטל גם את זה ואז זה לא תוכל לקנות בעצם סיגריות בזול בדיוטי פרי.
רוצים גם לעלות את המיסוי על הסיגריות ולכן המחירים יעלו.
כרגע אין חדש עוד כמה חודשים נדע טוב יותר

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 מאי 2011, 17:28 
כל הדמגוגיה הזו, דלק ובשר ונפיחות ואפילו חיטוט באף, ועדיין אף אחד מהמתנגדים לא מסוגל לענות על הטיעון הפשוט שעומד מאחורי הכל החוקים האלה- ההפרעה לציבור. אף אחד לא אומר לאף אחד 'אל תעשן', רק אומרים לו היכן לא. הבסיס לכך הוא כמעט תמיד הישראליות הבוטה, זו שלא מכירה במילה התחשבות ולא מוכנה לכבד חוקים. חוקים ותקנות רבים מונעים מאזרחי המדינה או הרשות המקומית המסויימת להתנהג בצורה מסויימת בטיעון הזה בדיוק, במה בדיוק הוא יוצא דופן?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 מאי 2011, 17:32 
סמל אישי של המשתמש
לירון האדום כתב:
לפי החוק החדש יהיה אסור לעשן ברציפים של הרכבת ובתחנות אוטובוס. יהיה אסור לעשן במקום ציבורי כמו גני אירועים.

לעניות דעתי דין איצטדיון כדורגל (בטח חצי מקורה כמו שערים 2 ו-13) כדין רציף תחנת רכבת (שלרוב איננו מקורה), תחנת אוטובוס או גן אירועים (גן, ולא אולם. גן אירועים לרוב איננו מקורה).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 מאי 2011, 17:48 
סמל אישי של המשתמש
לפני כמה שבועות אכלתי במסעדה. ביקשנו לשבת בחוץ, והמארחת התריעה אותנו שמדובר במקום עם עישון. כשאכלתי, שולחן לידי מישהו עישן, העשן הגיע בזמן שאכלתי ובכלל לא יכלתי להרגיש את הטעם של האוכל. ממש סבלתי, וזאת הייתה חוצפה מצידי אם הייתי מתלונן על זה. למדתי לקח, ובפעם הבאה אני אבקש לשבת בפנים. למרות שאני מעדיף לשבת בחוץ ולאכול אוכל נטול עשן, זאת תהיה בושה אם יאסרו את העישון במסעדה(ולדעתי החוק החדש יאסור את זה). גם אני צריך לוותר, וגם המעשנים צריכים לוותר. זכויותיהם שווים לזכויותיי, וכל עוד הסיגריות חוקיות, גם העישון צריך להיות חוקי במקרים הנכונים. במקומות סגורים, פרט לפאבים ומועדונים, צריך לאסור את העישון. בכל מקום פתוח, העישון צריך להיות מותר. לא משנה כמה צפוף הוא.

ג'וגבאנד צודק, איפה הפרופורציות? לפני אלפי שנים פחדנו שנמר יאכל אותנו, עכשיו אנחנו בוכים על סיגריות בבלומפילד(ושיהיה ברור, סיגריות זה אחד הדברים המגעילים שיש. צריך שכולם ייגמלו מרצון, ולא מחוקים דיקטטורים).

"לא יעלה בדעתך לומר כי יראת ה' היא מעלה באדם ומי שאין בו יראת ה' הוא גם כן אדם, אלא שחסר לו מעלה... על זה בא הכתוב להשמיענו שאינו כן, כי מי שאין בו יראת שמים אינו אדם כלל, רק בעל חיים." הגאון ר׳ אלחנן וסרמן הי"ד

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 מאי 2011, 17:59 
סמל אישי של המשתמש
joshsoos כתב:
כל הדמגוגיה הזו, דלק ובשר ונפיחות ואפילו חיטוט באף, ועדיין אף אחד מהמתנגדים לא מסוגל לענות על הטיעון הפשוט שעומד מאחורי הכל החוקים האלה- ההפרעה לציבור. אף אחד לא אומר לאף אחד 'אל תעשן', רק אומרים לו היכן לא. הבסיס לכך הוא כמעט תמיד הישראליות הבוטה, זו שלא מכירה במילה התחשבות ולא מוכנה לכבד חוקים. חוקים ותקנות רבים מונעים מאזרחי המדינה או הרשות המקומית המסויימת להתנהג בצורה מסויימת בטיעון הזה בדיוק, במה בדיוק הוא יוצא דופן?

זה בדיוק העיניין שאין כבר רמה של הפרעה לציבור. על רציף רכבת שברוב שעות היממה עומד ריק אסור לעשן למרות שרוב הזמן אין צפיפות של אנשים עליו ויש זרימת אוויר טובה? מקובל עלי אגב תחנת אוטובוס מקורה שהיא צפופה וקטנה. מקובל עלי פאבים ומקומות סגורים. כל אלו הם הפרעה לציבור. זה לא הפרעה לאף אחד עם מישהו הולך ברחוב ועובר ליד מישהו שמעשן, זה באותה רמת הפרעה כמו הפלצה לידך. ולי מפריע המחירים, וזה שאני אצטרך לקנות במטוס או בדיוטי פרי בחו"ל ולהסתיר את הסיגריות במזוודה... סתם מדינה של מציקים.

ושוב הממשלה לא הצהירה שהיא מנסה להקל על ציבור הלא מעשנים (ותאכלס רוב חיי נמנתי איתו), היא הצהירה שמנסים להקשות על המעשנים ולגרום להם להפסיק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 מאי 2011, 18:13 
Frank Serpico כתב:
לירון האדום כתב:

לעניות דעתי דין איצטדיון כדורגל (בטח חצי מקורה כמו שערים 2 ו-13) כדין רציף תחנת רכבת (שלרוב איננו מקורה), תחנת אוטובוס או גן אירועים (גן, ולא אולם. גן אירועים לרוב איננו מקורה).

בהחלט ייתכן שמגרשי כדורגל(כמו במקרה שאמרת) ייחשבו כמקומות שאסור לעשן בהם.
אבל קשה לי להאמין שתיהיה אכיפה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 מאי 2011, 18:36 
אחד אדום כתב:
joshsoos כתב:

זה בדיוק העיניין שאין כבר רמה של הפרעה לציבור. על רציף רכבת שברוב שעות היממה עומד ריק אסור לעשן למרות שרוב הזמן אין צפיפות של אנשים עליו ויש זרימת אוויר טובה? מקובל עלי אגב תחנת אוטובוס מקורה שהיא צפופה וקטנה. מקובל עלי פאבים ומקומות סגורים. כל אלו הם הפרעה לציבור. זה לא הפרעה לאף אחד עם מישהו הולך ברחוב ועובר ליד מישהו שמעשן, זה באותה רמת הפרעה כמו הפלצה לידך. ולי מפריע המחירים, וזה שאני אצטרך לקנות במטוס או בדיוטי פרי בחו"ל ולהסתיר את הסיגריות במזוודה... סתם מדינה של מציקים.

ושוב הממשלה לא הצהירה שהיא מנסה להקל על ציבור הלא מעשנים (ותאכלס רוב חיי נמנתי איתו), היא הצהירה שמנסים להקשות על המעשנים ולגרום להם להפסיק.

אז מה שאתה אומר הוא שב2 בלילה, כשהכבישים כולם ריקים, אין טעם לרמזורים בכלל? או שנתיר עישון בתחנות רכבות בשעות המתות יחסית ונאסור בעמוסות?
כמו שאנחנו רואים בעולם, בהדרגה חודרת ההבנה שמקום ציבורי הוא מקום ציבורי, בין אם זו מדרכה, בית חולים, קניון, פארק , אצטדיון או מקום עבודה. בעשרות השנים האחרונות החיים משתנים מקצה לקצה וזה רק אחד מאותם שינויים, שעוד כמה שנים בתקווה לא נזכור איך היה קודם ( כמו שלא זוכרים איך עישנו באוטובוסם ומטוסים ).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 מאי 2011, 18:54 
סמל אישי של המשתמש
ברציפים פתוחים אין בעיה לעשן בכל שעות היממה. ולמרות זאת אני מבין עם בכמה דקות של ימי חמישי וראשון אני מוכן לקבל שיכולה להיווצר בעיה. אבל זה כמו שתשים רמזור בצומת שעמוסה כמה רגעים בשבוע
וכן אני נזכר בערגה בתקופה שעישנו במטוסים ורכבות, משום מה לאף אחד לא הפריע אז העישון. עד לפני שש שנים לא קיבלתי תלונות על עישון (לא שהיום אני מקבל אבל פעם בשנה יש את הפלצן התורן שמגיע למרחב הציבורי הפתוח, מתיישב לידי ומתלונן על העשן)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 מאי 2011, 19:04 
דני גולפיטק כתב:
בתור לא מעשן אני מאוד מקווה שהחוק בכל מה שנוגע למגרשי הכדורגל לא יעבוד, ולמען האמת אני גם בטוח שהוא לא יעבוד וטוב שכך.

עזוב שטויות רגע, מי שמעשן לא מעודד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 מאי 2011, 19:13 
סמל אישי של המשתמש
במגרשי הכדורגל צריכים לכל הפחות לחלק לאיזורים. שיהיו יציעים מסריחים וגם יציעים לכל המשפחה.
בסך הכל להפריד בין 2 ו 13 ובין 7 ל 8. שני יציעים נקיים יספיקו בינתים לציבור שמאד סובל מעישון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 מאי 2011, 19:14 
אחד אדום כתב:
ברציפים פתוחים אין בעיה לעשן בכל שעות היממה. ולמרות זאת אני מבין עם בכמה דקות של ימי חמישי וראשון אני מוכן לקבל שיכולה להיווצר בעיה. אבל זה כמו שתשים רמזור בצומת שעמוסה כמה רגעים בשבוע
וכן אני נזכר בערגה בתקופה שעישנו במטוסים ורכבות, משום מה לאף אחד לא הפריע אז העישון. עד לפני שש שנים לא קיבלתי תלונות על עישון (לא שהיום אני מקבל אבל פעם בשנה יש את הפלצן התורן שמגיע למרחב הציבורי הפתוח, מתיישב לידי ומתלונן על העשן)

מי יודע, אולי יום אחד גם ניזכר בערגה בתקופות בהן הייתה תרבות בסיסית שמקורה בכבוד והתחשבות הדדיים, בה אנשים הלכו מכות כדי להיכנס לרכבת או למעלית, לא אמרו תודה סליחה ובבקשה, נהגו באדיבות ועוד ועוד....

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 מאי 2011, 19:27 
סמל אישי של המשתמש
אחד אדום כתב:
אני נזכר בערגה בתקופה שעישנו במטוסים ורכבות, משום מה לאף אחד לא הפריע אז העישון .

נו באמת ...

אתה מאבד אחיזה בטיעונים שלך, חביבי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 מאי 2011, 19:34 
its-sick כתב:

אז הנה, שוב, למענך, הלוגיקה שלי, והפעם אני מקווה שתתמודד איתה: הטענה העיקרית של רודפי-המעשנים היא שזה עושה להם רע להיות ליד מעשנים ואין שום סיבה שיסבלו מזה. אני טוען שטיעון "זה עושה לי רע להיות ליד" תקף לעוד הרבה מאוד מקרים שלגביהם אין לחברה שום כוונה להתערב לא בחקיקה ולא בשום צורה אחרת, זאת משום שהחברה מכירה בכך שהאינטרקציה בין אנשים כוללת לפעמים מידה מסויימת של חיכוכים ואי נעימויות, וכל עוד ישנה מידתיות - היא בוחרת שלא להתערב. המידתיות הזו היא הערך שמופר שוב ושוב ושוב בדיון הזה על ידי האנטי-מעשנים. לא נעים להם, אז תכבו את הסיגריה. לא חשוב אם זה בשלוש בלילה ברחוב שומם, או באצטדיון כדורגל שפתוח לשמיים. לג'וסוס ושות' זה לא נעים - אז זה לא יהיה. בפקודה.
לגבי הטיעון ש"יש להם אלטרנטיבה" או "הם לא חייבים" הדגמתי על ידי הדוגמא של בשר שהרבה דברים שאנחנו עושים שהם מאוד מאוד מזיקים לסביבתנו נתפסים בעינינו כלגיטימים למרות שיש להם אלטרנטיבה.

מכל אלה אני מסיק את המסקנות הבאות:
1. יש להגביל את העישון במידה והוא פוגע באופן לא מידתי בסובבים אותו - נניח בחלל ציבורי סגור (בדואר, במשרד הפנים, במשטרה), או במידה והסיטואציה יוצרת נזק בריאותי מוכח ומשמעותי לסביבה. מוכח ומשמעותי זה כדי לייצר השוואה עם 2.5 מיליון כלי רכב שפולטים חלקיקים נשימים על הפרצוף שלי כל יום כשאני הולך ברחוב.
2. בכל מקרה אחר - אין להגביל עישון.
3. יש לאפשר לאנשים לבחור בחופשיות האם הם מעוניינים להכריז על חלל סגור שברשותם כמותר או אסור לעישון - מכאן יש לבטל את חוק הפאבים לאלתר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 מאי 2011, 20:08 
סמל אישי של המשתמש
joshsoos כתב:

מי יודע, אולי יום אחד גם ניזכר בערגה בתקופות בהן הייתה תרבות בסיסית שמקורה בכבוד והתחשבות הדדיים, בה אנשים הלכו מכות כדי להיכנס לרכבת או למעלית, לא אמרו תודה סליחה ובבקשה, נהגו באדיבות ועוד ועוד....

על איזה תרבות בסיסית אתה מנסה להיזכר פה שום דבר לא השתנה, אולי בעצם אז היה יותר טוב. היום כשאני עומד ליד דלת של מעלית ולא נדחף אני היוצא דופן. כשאני עומד ליד דלת של רכבת ואנשים נדחפים ואני אומר להם תחכו תנו לאנשים האחרים לרדת והם מסתכלים עלי במבט מוזר שוב אני היוצא דופן. וזה לא הולך להשתנות. לפחות אל תנסה ללמד אותי על דברים שאתה כנראה לא מבין בהם. עם ישראל רחוק מלהיות העם המעודן בעולם. יחסית אליו אני בין היותר מנומסים. (לא מזמן אמרתי תודה באיזה חנות והמוכרת הסתכלה עלי בפליאה ואז היא אמרה שזה נחמד שמישהו אומר תודה למרות שממש לא חייבים פה בארץ). אנשים פה נדקרים על כלום, אז אנשים קמו לזקנים ולנשים בהיריון באוטובוס כי ככה חינכו אותנו במדינה. בינתיים עם כל חוקי ה"התחשבות ההדדית" המצב רק מדרדר.
אולי באמת כדאי לחוקק חוק ירידה ועליה לתחבורה ציבורית כי זה מה שיעזור...

ורק לפני עשור לאנשים לא היה אכפת אם אני מעשן לידם במסעדות ואני יודע כי תמיד הייתי שואל ואם למישהו זה היה מפריע לא הייתי מדליק...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 מאי 2011, 20:14 
בלונדיני, ברמה העקרונית התיאורטית והפילוסופית, אני מסכים איתך במידה מסויימת, אבל אתה נכנס לפינה שאי אפשר לצאת ממנה. זה העניין הטכני.
מי קובע מה הנזק? איך הוא נקבע? מה זה נזק בכלל? שאני משתעל זה נחשב? אסטמה? אולי רק מחלות סופניות?
ובעיקר, נניח שיש נזק מוכח רק כשיש מעל 5 מעשנים ברדיוס של 2 מטר ממך או 10 מעשנים ברדיוס 3 מטר או מעשן סיגר אחד לידך. אז מה, הפקח יתחיל למדוד?
יש גבול לרזולוציה שאפשר להיכנס אליה. עקרון ההחמרה תופס פה. שוב, הרי ברור שאם ימציאו סיגריה שלא מזיקה לסובבים, אין שום עניין.
אני באמת שונא חוקים כאלה. היה עדיף שאנשים היו פשוט מתחשבים האחד בשני (משני הצדדים). אבל אני לא פחות שונא אנשים ששמים זין על מי שיושב לידם ושואפים לו בפרצוף.
רגע, זה באמת לא יפה, אז אולי זה לא חוקי, אבל נשיפה למעלה היא חוקית.
אין לזה סוף.
אני לא רואה מדוע אי אפשר לעשות יציעים ללא מעשנים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 מאי 2011, 20:17 
סמל אישי של המשתמש
אחד אדום כתב:
teknoboy כתב:

אני כמובן מתנגד לזה שהמדינה מחליטה בשבילי מה לשתות\לאכול\לעשן (ואיפה, ובאילו שעות).
רק ציינתי עובדה.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 מאי 2011, 20:27 
סמל אישי של המשתמש
מה שאולי הכי מעצבן אותי שברמה האישית אני הרבה פחות מנומס בנוגע לעישון מאז שהגזרות החלו. אם מותר לעשן אני מדליק סיגריה אלא אם יש ילדים בסביבה. אין מצב שאני אתייל לשאול את כל הסביבה אם זה בסדר. כי זה דרכם של חוקים שאוסרים עלינו משהו, מבלי לשים הם מתירים את הרסן במקומות אחרים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 מאי 2011, 20:46 
סמל אישי של המשתמש
its-sick כתב:

אז הנה, שוב, למענך, הלוגיקה שלי, והפעם אני מקווה שתתמודד איתה: הטענה העיקרית של רודפי-המעשנים היא שזה עושה להם רע להיות ליד מעשנים ואין שום סיבה שיסבלו מזה. אני טוען שטיעון "זה עושה לי רע להיות ליד" תקף לעוד הרבה מאוד מקרים שלגביהם אין לחברה שום כוונה להתערב לא בחקיקה ולא בשום צורה אחרת, זאת משום שהחברה מכירה בכך שהאינטרקציה בין אנשים כוללת לפעמים מידה מסויימת של חיכוכים ואי נעימויות, וכל עוד ישנה מידתיות - היא בוחרת שלא להתערב. המידתיות הזו היא הערך שמופר שוב ושוב ושוב בדיון הזה על ידי האנטי-מעשנים. לא נעים להם, אז תכבו את הסיגריה. לא חשוב אם זה בשלוש בלילה ברחוב שומם, או באצטדיון כדורגל שפתוח לשמיים. לג'וסוס ושות' זה לא נעים - אז זה לא יהיה. בפקודה.
לגבי הטיעון ש"יש להם אלטרנטיבה" או "הם לא חייבים" הדגמתי על ידי הדוגמא של בשר שהרבה דברים שאנחנו עושים שהם מאוד מאוד מזיקים לסביבתנו נתפסים בעינינו כלגיטימים למרות שיש להם אלטרנטיבה.

1. יש להגביל את העישון במידה והוא פוגע באופן לא מידתי בסובבים אותו - נניח בחלל ציבורי סגור (בדואר, במשרד הפנים, במשטרה), או במידה והסיטואציה יוצרת נזק בריאותי מוכח ומשמעותי לסביבה. מוכח ומשמעותי זה כדי לייצר השוואה עם 2.5 מיליון כלי רכב שפולטים חלקיקים נשימים על הפרצוף שלי כל יום כשאני הולך ברחוב.
3. יש לאפשר לאנשים לבחור בחופשיות האם הם מעוניינים להכריז על חלל סגור שברשותם כמותר או אסור לעישון - מכאן יש לבטל את חוק הפאבים לאלתר.
אה, יש הרבה דברים שמפריעים לאחרים. מי מחליט מה מפריע יותר או ליותר אנשים? אתה?
אני מניח שהציבור מחליט. אותו ציבור שנציגיו רוצים להגביל את העישון ושלפי הסקרים כ 70% ממנו תומכים בהגבלות אלו.
אם אתה שואל את הציבור- הציבור טוען שהוא סובל מאד. אתה טוען שהציבור לא באמת סובל מזה כי אתה לא סובל מזה, ושאתה סובל יותר מריחות של גזים ממערכת העיכול. אז קדימה, נראה כמה מהציבור מסכים איתך.
אני סובל מאד, אתה לא סובל. כמוני יש הרבה, יותר מאשר כמוך, כל כך הרבה אנשים סבלם גדול מאד עד כדי כך שזה מגיע לחקיקה בכל העולם המערבי. זה שאתה מסרב להבין את מידת הסבל של הציבור זו בעיה שלך. בשביל זה בדמוקרטיה לא אתה מחליט.
אני גם ברחוב סובל ונאלץ לעבור לצד השני בגלל המסריחים, שהסירחון שלהם גם מעשר שניות נדבק לי לבגדים לכל היום כשכל הריחות האחרים שציינת חולפים מהר. כשאני עם הבת שלי בכלל קשה לי להיות ברחוב כי אני לא רוצה שהיא תפתח אסטמה ואני מזגזג במקומות בלתי אפשריים.
זה פשוט אחד המטרדים הכי גדולים שיש בחיים. אני מתלבט אם להפסיק להגיע לבלומפילד רק בגלל שהסבל מהסיגריות חזק יותר מכל תחושת הנאה שאני מקבל מהמשחק. יש לי חבר שרואה את המשחקים רק בטלויזיה וזאת רק בגלל הסיגריות ביציעים, ואני חושב ללכת בדרכו.
כל המטרדים האחרים עליהם הצבעת הם לצורך וכחנות בלבד. עובדה, רוב האנשים לא מוטרדים מהם כקליפת השום. רובם נובעים מדברים חיוניים בהרבה (אתה באמת לא מבין למה מכוניות יותר חשובות מסיגריות?) מאשר התמכרות נטו שהיא מיותרת לחלוטין, ולכן הם גם ראויים ליתר סבלנות.
למה נרקומני הטבק לא יכולים להסניף את העשן שלהם רק במקומות שמיועדים לכך ולהפסיק להטריד אנשים שסובלים מזה? כי אסור להפריע להם להנות? אני נהנה מאד מסקס אבל אני מחכה עד שאני מגיע למקום פרטי בשביל לעשות את זה. לפעמים זה קשה, אבל ככה דורש החוק כי רוב הציבור לא מעונין שזה ייעשה בפומבי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 מאי 2011, 20:47 
א.ב כתב:
דני גולפיטק כתב:
בתור לא מעשן אני מאוד מקווה שהחוק בכל מה שנוגע למגרשי הכדורגל לא יעבוד, ולמען האמת אני גם בטוח שהוא לא יעבוד וטוב שכך.

עזוב שטויות רגע, מי שמעשן לא מעודד.

בגלל רגשות האשם על ה5 דקות האלו אנחנו מפצים בעידוד הרבה יותר חזק, בדוק.
אתם יכולים לקשקש עוד הרבה אבל בנוקיה אנחנו מעשנים, גם בהדר יוסף, שמישהו יוריד לי את הסיגריה בבלומפילד, בהצלחה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 מאי 2011, 20:49 
סמל אישי של המשתמש
danired כתב:
אתם יכולים לקשקש עוד הרבה אבל בנוקיה אנחנו מעשנים, גם בהדר יוסף, שמישהו יוריד לי את הסיגריה בבלומפילד, בהצלחה.

מחקרים כבר הוכיחו את ההשפעה של הניקוטין על הגידול ברמת הטסטוסטרון ?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 מאי 2011, 20:56 
שיכנעתם אותי סופית שיש לחייב כל מעשן לעבור גמילה
ולהעלות את מחירי הסיגריות ל100 ש״ח לחפיסה
אתם אשכרה לא מהססים להעלות כל נימוק ויהיה קלוש ודחוק ככל שיהיה
כדי להצדיק את ההרגל המגונה שלכם
אחד נזכר לפתע שמכוניות מזהמות יותר ואין תחבורה ציבורית סבירה השני החליט שנאדים מפריעים יותר
ועוד ועוד
בכל פעם נשבר כאן שיא חדש של גיחוך

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 מאי 2011, 21:00 
Frank Serpico כתב:
danired כתב:

מחקרים כבר הוכיחו את ההשפעה של הניקוטין על הגידול ברמת הטסטוסטרון ?

הטסטוסטרון הוא לא השמתנה היחיד, עובדה שיש גם נשים אלימות, ע"ע "זכויות הגבר במשפחה".
אתם יודעים פתאום נזכרתי שלא הייתה בעיה לעשן במשחק בגלזנקירשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 מאי 2011, 21:03 
its-sick כתב:

ברור שבמישור התיאורתי בכמעט כל אינטראקציה בין בני אדם מישהו מהם יכול לסבול בצורה זניחה כזאת או אחרת וברור שכל רגולציה של המרחב הציבורי צריכה להיות מידתית. הפואנטה היא שכאשר מצד אחד עומדת הנאה רגעית שנובעת מהתמכרות לא הגיונית ומכח רצון חלש ומצד שני עומד מפגע שהוא גם מסריח מאוד (+נדבק לכל דבר) וגם מסוכן ומזיק בריאותית אז כמעט כל איסור על עישון במרחב הציבורי (ולעיתים לא רק במרחב הציבורי) הוא מידתי.

אדגים:
1. מראה של נכה לא נעים לי. מצד אחד הנכה לא עושה כאן שום מעשה ברצון ואין לו אלטרנטיבות. מצד שני, חוסר הנעימות שלי היא די זניחה ולא הכי רלוונטית. לאסור על נכים לצאת מהבית זה לא מידתי.
2. נודים מסריחים. מצד אחד השליטה בהם היא מוגבלת. מצד שני, בעוד הם אינם נעימים הם לא מסוכנים והריח גם מתנדף די מהר. נוסיף לזה שאין דרך פרקטית לאסור אותם (לכן למשל חוק בכופה על אנשים מסריחים להשתמש בדיאודורנט אולי היה סביר). אז הם לא עבירה פלילית.
3. מכוניות מזהמות את האוויר. מצד אחד מכוניות הם הכרח בחיים המודרנים. מצד שני, הם גורמים לסרחון מסויים, לנזק בריאותי מסויים ולנזק סביבתי מסויים. הפתרון המידתי הוא לנקוט בשורה ארוכה של צעדים (שורה מאוד ארוכה האמת: טסטים שנתיים, מיסוי מסיבי, השקעה בתשתית של רכבים חשמליים ועוד) אבל זה לא מידתי לאסור רכבים לחלוטין.

אתה מוזמן למצוא לי עוד תחביב שאין לו תועלת ציבורית שגורם למפגעים ונזקים דומים לסיגריות ושאינו כפוף לרגולציה דומה או חמורה יותר.

לחילופין, אתה מוזמן להסביר לי איך חוקים שכאלו עוברים בכל העולם. מצד אחד ניצב ציבור לא מאורגן ולא ממומן של שונאי סיגריות ומצד שני תעשיה שלמה, עשירה, עם מנכ"לים חזקים ולוביסטים בתשלום. ובכל זאת החוקים האלו עוברים בכל העולם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 258 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 10 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: