רון קעקועים כתב:
רומאריו, אתה יודע מה הבעיה שלי עם אנשים כמוך? אומרים לכם "התורה זה נכון", "הגמרא זה נכון", "אלוהים קיים" ואתם מקבלים את זה ושותקים בלי אפילו לנסות לבדוק אם זה נכון, ובלי להתחשב בסביבה שלכם ובעולם בו אתם חיים. אם אני אגיד לך שיש לי סרטון/ מאמר/ כתבה/ מצגת שתוכיח ב-100% שאין אלוהים ושהכל שטויות, אתה תקרא? לא. אתה מראש תשלול ותגיד שאני לא מבין כי אין בי את הרוח האלוהית או עוד איזה זיון שכל כזה או אחר.
גם אני הייתי פעם כזה. אמנם לא כמוך שכן אני מעולם לא שללתי את המדע ותמיד חשבתי שהדת והאמונה הולכים בד בבד, אבל גם אני טענתי שיש אלוהים וכל מי שמנסה להתכחש לכך יגלה זאת ביום מן הימים, אם בטוב או אם ברע. רק מה? בשלב מסויים החלטתי לנסות להקשיב גם, ולא רק לשלול, והופ, תוך פחות משבוע נהייתי אתאיסט, כי הבנתי בדיוק מהי הדת, למה היא הומצאה ומי האנשים שמנהלים אותה ומה מטרתם בעולם. כדאי שתנסה, תאמין לי שזה יוריד לך אבן גדולה מהלב וישחרר אותך לחיות חיים נטולי דאגות (עד כמה שאפשר).
מצטער רון לא שכנעת אותי.
החיים שלי היום הם פחות נטולי דאגות מהעבר.
אני לא עובד את ה' מתוך פחד ודאגה אלא מתוך שמחה ואהבה וכמובן שיש יראת רוממות שזה ההפך מיראה של פחד.
אף אחד לא מנהל את הדת חוץ מהקב"ה יש מצב שנתקלת באנשים לא ישרים שאת זה יש בכל מקום ובכל חברה.
הרי הכל כלול פה מקליפת נוגה שזה ערבוב של טוב ורע והמטרה שלנו זה לברר ולהוציא את הטוב מתוך הרע.
אמרו חכמינו שהמבחן בדור האחרון יהיה מבחן האמונה ואני מסכים איתך שמאוד קשה הניסיון הזה והיצר נלחם בכל הדרכים רק כדי שאנשים לא יגיעו לקדושה או לחילופין ירדו מהדרך.
אבל אך אומרים?הבורא נכנס במקום שנותנים לו להיכנס.
מי שרואה את החכמה וההשגחה האלוקית המדוייקת בכל פרט ופרט בבריאה.
אשרייו בעולם הזה ואשרייו עוד יותר לעולם הבא.
שבת שלום אחי.
תצליח.